Tribuna
Sevis
O nouă zonă din cartierul Hipodrom va fi modernizată: Iluminat LED, locuri de joacă și 300 de locuri de parcare
Laura BUCIU
2449 vizualizari
O nouă zonă din cartierul Hipodrom va fi modernizată: Iluminat LED, locuri de joacă și 300 de locuri de parcare

Carosabilul și trotuarele vor fi reabilitate, se vor amenaja aproximativ 300 de locuri de parcare cu dale înierbate, se vor amenaja zone verzi, cu gazon și arbori. Sunt doar o parte din lucrările prevăzute în contractul de modernizare a unei noi zone din cartierul sibian Hipodrom.

În data de 23 mai primarul Astrid Fodor a semnat contractul de lucrări încheiat pentru realizarea lucrărilor de reparații capitale într-o zonă din cartierul Hipodrom cuprinsă între străzile Frații Buzești – Calea Cisnădiei – Nicolae Iorga.

În urma unei proceduri de achiziție publică, contractul s-a semnat cu firma SC Geiger Transilvania SRL Târgu Mureș, valoarea acestuia ridicându-se la 5,93 milioane lei.

În baza contractului, constructorul va realiza mai multe lucrări. Astfel, carosabilul și trotuarele vor fi reabilitate prin refacerea stratului de asfalt, se vor amenaja aproximativ 300 de locuri de parcare cu dale înierbate, se vor amenaja zone verzi, cu gazon și arbori. Rețeaua care preia apa pluvială va fi extinsă prin crearea de noi guri de scurgere. De asemenea, rețeaua de iluminat public va fi complet modernizată, urmând să se monteze aproximativ 80 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED (eco-eficiente).

Va fi amenajată tubulatura subterană pentru coborârea cablurilor suspendate pe o lungime de aproximativ 1,4 kilometri.

În această zonă se vor crea și două locuri de joacă noi: unul pe strada Nicolae Iorga, în dreptul blocului 70 și unul pe Aleea Frații Buzești, în dreptul blocului 13.

Lucrările se vor încheia la sfârșitul lunii mai 2019, potrivit Primăriei Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia