Tribuna
„O nouă epocă” în istoria CNOG. Alexandra Tischer: "Voi lupta pentru ca nimic din ceea ce am moștenit să nu se piardă”
Liuba STARII
2004 vizualizari
„O nouă epocă” în istoria CNOG. Alexandra Tischer:

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu și-a schimbat conducerea. Funcția fostului director Laurei Dumitru a fost ocupată de prof. Alexandra Tischer, director adjunct al instituției de învățământ, care de 26 de ani predă Limba și literatură română.

Prof. Alexandra Tischer este director adjunct în al doilea an. Scriitor, director de revistă literară, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cu o vechime în învățământ de 30 de ani, dintre care 26 petrecuți în CNOG ca profesor titular.

Potrivit acesteia, trei cuvinte care îi definesc viziunea sunt: „Parteneriat. Dialog și Performanță”. Alexandra Tischer își dorește „o nouă epocă” în istoria CNOG.

 „Mi-am asumat misiunea de director adjunct, respectiv, acum, pe cea de director al Colegiului Național ‘Octavian Goga’ ca pe o responsabilitate față de prestigiul acestei instituții de învățământ cu o istorie remarcabilă nu doar în județ, ci și în țară. Sunt conștientă de faptul că devin o verigă dintr-un șir de personalități care mă obligă să mă ridic la înălțimea devotamentului, al profesionalismului și al sacrificiului pe care l-au pus la baza creșterii acestei școli, care anul acesta împlinește 135 de ani de existență. Voi lupta pentru ca nimic din ceea ce am moștenit să nu se piardă, și, în plus, voi acționa în interesul tuturor actorilor implicați în acest vast proiect educațional: elevii, părinții, profesorii și colectivul de cadre didactice auxiliare și nedidactice, voi activa un parteneriat real, constant, dinamic cu instituțiile publice, sociale, de învățământ și cultură din țară și din străinătate, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru ca acest Colegiu prestigios, în care predau de peste 25 de ani, să intre într-o  nouă epocă”, spune directorul unității de învățământ.

Prof. Alexandra Tischer a fost numită, prin detașare, până la organizarea unui nou concurs. Prof. Laura Dumitru, fost director al CNOG, nu a depus dosarul pentru aceasta funcție.

Istoricul școlii

Din 1965-1966, Școala Medie devine Liceul Nr.3, iar din anul școlar 1967-1968, durata studiilor se prelungește de la 11 la 12 clase. Acum se înființează liceele de specialitate, clasele speciale de matematică. La Liceul Nr. 3 apar și clase cu filiera tehnologică.

Anul 1970 marchează două evenimente esențiale: schimbarea sediului liceului, ca urmare a cedării imobilului Facultății de Litere și Istorie, în imobilul nou construit în grădina Școlii generale nr.15, de pe strada Mitropoliei, nr.34 și schimbarea numelui liceului. Prestigiul de care se bucura Liceul Nr.3 a fost recunoscut  în 1970 prin acordarea numelui de Liceul “Octavian Goga”, nume cu rezonanțe adânci în istoria și literatura poporului român, dar mai ales a sibienilor. După evenimentelor din decembrie 1989, liceul devine din nou numai cu filieră teoretică purtând denumirea: Liceul Teoretic “Octavian Goga”. Treptat dispar clasele de tip indusrial, calitatea învățământului crește, este foarte căutat în rândul absolvenților claselor a VIII-a.

Din 15 septembrie 2003, liceului i se atribuie denumirea de Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu în prezența Ministrului Educației și Cercetării Alexandru Athanasiu, iar în 2004, 2007, 2010 a primit titlul de Școala Europeană, fiind una dintre cele 34 de școli din România cărora li s-a atribuit acest titlu.

 


comentarii
11 comentarii

Deja v-ati bagat neamurile in functii ????
Nu ne mai vindecam de boala asta niciodata .
Rusine FDGR
Wax Albina 3 lei cutia
13.01.2021 14:33
Atatea osanale pentru o persoana care isi face datoria. Orice profesor care devine director trebuie sa munceasca pt. aceasta functie care sa plateste f. bine.
13.01.2021 14:52
pile pile fdgr
asta e citat din hausklaus
andrei v
13.01.2021 18:46
Cei care comenteaza si nu cunosc omul Alexandra Tischer, sigur au absolvit la IPAS si INDEPENDENTA.
Guvernatorul Transilvaniei
14.01.2021 07:44
Oare cat ai fi sarit si urlat in Piata Mare, sau in fata sediului PSD, tu si ai tai, daca intamplator Alexandra Tischer ar fi fost directorul schimbat cu cineva din partea PSD?
Chiar nu mai aveti pic de rusine? Nimeni nu contesta capacitatile doamnei Tischer subliniem insa hotia si smecheria FDGR-PNL USR/PLUS, acum la putere. Ei erau cei ce se declarau luptatori impotriva coruptiei si adeptii unui nou fel de politica. Daca asta e noua voastra politica, atunci la dracu cu voi toti pentru ca nu sunteti cu nimic mai buni, ba dimpotriva!!!!
@Guvernatorul Transilvaniei
14.01.2021 08:34
Uite cum isi dau si astia arama pe fata: schimba directorii cu altii "detasati", dupa care organizeaza cocurs de ocupare a functiilor! Pai nu puteau organiza intai concursul si cine castiga ocupa postul? Asa, normal ca starnesc doar suspiciuni!!!
Nicu
14.01.2021 09:52
Inca o mentiune referitor la comentariul tau: demonstrezi inca o data ca esti PROST si intolerant, considerand din start ca toti ce ce nu sunt de acord cu tine, au un nivel de pregatire inferior tie (vezi afirmatia ta cu IPAS sau Independenta).
Eu nu sunt de acord cu tine in general, de-a lungul timpului ti-am mai vazut comentariile si m-a socat mereu nivelul tau scazut de analiza si perceptie a realtiatii caracteristic in general mintilor instabile si slabe.
@Guvernatorul Transilvaniei
14.01.2021 12:13
N-avem nimic impotriva dnei Tischer, dar de ce atatea plecaciuni si laude?! Mai sunt profesori in Sibiu care isi fac treaba f. bine si nu le mai ridica nimeni statui. E usor sa fii director la un liceu de top, unde sunt numai elevi f. buni, cu meditatii din fasa, parinti cu dare de mana... De ce nu laudati si un director, care, vorba guvernatorului,se lupta cu problemele de la Independenta si IPAS ?
@Guvernatorul Transilbaniei
14.01.2021 12:55
Si uite asa am provocat o discutie pentru care nu am timpul necesar, iar ofticatul de la PSD care probabil iubeste Rusia mai mult decat Gemania, nu trebuie sa fie suparat pentru ca pleaca cei de la putere si va intoarceti voi, care numai bine ati facut tarii, CULTULE eu nu te-am facut ,,prost si intolerant,, am afirmat doar ca cei care comenteaza ar fi indicat sa cunoasca omul numit director si sa nu-si mai de cu parerea la tot si toate, iar parerea e a mea nu trebuie sa fi tu de acord GENIULE, ma bucur ca mi-ai citit comentarile iar daca parerea ta este ce-a exprimata mai jos sigur esti un BUGETAR, care asteapta pomana de la STAT, si sper sa nu te mai socheze pe viitor comentarile mele, dar daca ai fost scapat din brate cand erai mic, sigur vei fi scocat de toate guvernarile de dreapta iar cele de stanga te vor face fericit, si in final iti doresc un nou Boc la guvernare,
Guvernatorul Transilvaniei
14.01.2021 13:38
Guvernatorule, iti cunosc comentatiile de pe TS! Uite ce au facut liberalii tai si nemtii pe care ii admiri... apropo.. stii cum s-au simtit romanii plecati la sparanghel in plina pandemie in timp ce noi dadeam cu subsemnatul ca sa iesim sa cumparam o paine?
@Guvernatorul Transilbaniei
14.01.2021 21:47
Doamna - o Mona Lisa a secolului XXI!
14.01.2021 21:48
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia