Tribuna
Sevis
O învățătoare de la Cornățel a fost agresată în școală. Reprezentanţii IŞJ Sibiu se declară "îngrijoraţi şi indignaţi"
Andra MARINESCU
2789 vizualizari
O învățătoare de la Cornățel a fost agresată în școală. Reprezentanţii IŞJ Sibiu se declară
© Arhiva TRIBUNA
Miercuri, după proba la Matematică din cadrul Evaluării competențelor fundamentale ale elevilor din clasa IV-a, la Cornățel a avut loc un incident în care au fost implicate două învățătoare și fratele uneia dintre ele. Potrivit directorului Școlii Gimnaziale Roșia, din care face parte și structura școlară Cornățel, cele două cadre didactice ar fi avut un conflict mai vechi, care a degenerat din cauza prezenței agresive a fratelui uneia dintre învățătoare.


 

Astfel, conducerea școlii afirmă că la ora 12.50 la școala din Cornățel a intrat abuziv un individ și a agresat-o verbal și fizic pe una dintre învățătoare. Acesta era, de fapt, fratele unui cadru didactic din învățământul primar.

"Învățătoarea agresată s-a refugiat într-o sală de clasă, unde a reușit să pornească, de pe laptop, o cameră de supravegheat și a reușit să înregistreze mare parte din eveniment. Filmulețul a fost pus la dispoziția Poliției și se vede cum femeia de serviciu intervenea între cei doi, încercând să o apere pe învățătoare. Învățătoarea s-a urcat ulterior în mașină și a plecat din școală, moment în care m-a sunat și mi-a povestit. I-am spus să vină de urgență la Roșia și mi-a mai dat câteva lămuriri. Eu am sunat Poliția și am cerut intervenția unui echipaj. În acest timp, individul care o urmărise pe învățătoare a intrat în școala Roșia, unde a pătruns în cancelarie. Aici se aflau și sora și tatăl lui, care veniseră pentru o discuție cu mine. Folosind un limbaj licențios, individul ne-a agresat verbal. Tatăl lui a reușit să îl scoată din școală. După 15 minute, a apărut Poliția, care a luat declarații și a vizionat înregistrarea, urmând să ia măsuri", povestește Nicolae Boriga, directorul Școlii Gimnaziale Roșia.

Potrivit acestuia, cele două învățătoare avuseseră un conflict minor cu ceva timp în urmă, despre care aflase și fratele în cauză.

"Eu am convocat Consiliul de Administrație al școlii și am făcut o precizare să se creeze o comisie care să analizeze ce s-a întâmplat și să întocmească un raport. Probabil că dacă învățătoarea agresată nu povestea acasă despre discuțiile cu cealaltă învățătoare am fi evitat acest incident. Imediat după eveniment am anunțat IȘJ", mai spune directorul instituției școlare.


Ce spune conducerea IŞJ Sibiu?


Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu se declară "îngrijorați și indignați de aspectele generate de conflictul care a avut loc miercuri, 16 mai, între cele două cadre didactice din Școala Gimnazială Cornățel, structură a Școlii Gimnaziale Roșia".
"Decizia conducerii unității școlare, de începere a cercetării disciplinare a celor două cadre didactice, reprezintă o normalitate, deoarece astfel de cazuri nu trebuie tolerate, mai ales atunci când sunt generate de persoane care se ocupă de educația elevilor. Menționăm că decizia de posibilă sancționare a cadrelor didactice, în conformitate cu Legea 1/2001, Legea Educație Naționale, este deținută doar de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ", spune prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, contactat de TRIBUNA.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia