Tribuna
O femeie însărcinată, primul caz diagnosticat cu gripă în județul Sibiu
O femeie însărcinată, primul caz diagnosticat cu gripă în județul Sibiu

O femeie însărcinată, în vârstă de 34 de ani, din Mediaș, este primul caz diagnosticat cu gripă în acest sezon, în județul Sibiu. Starea gravidei este bună, a transmis, luni, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Sibiu, femeia însărcinată nu era vaccinată.

„Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) de către Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș despre confirmarea unui caz de infecție respiratorie acută severă cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaș, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal”, se arată în comunicat. 

Femeia a mers la Spitalul din Mureș în 27 decembrie 2019 și a fost internată în Secţia Boli infecţioase și, după tratament, a fost externată. 

„Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timișoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3. Investigația epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că ceilalți membri ai familiei, soțul și alți doi copii, nu au prezentat semne clinice de boală”, mai spun epidemiologii din Sibiu.

Acesta este primul caz de gripă confirmat în județul Sibiu, în acest an. (L. B.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia