Tribuna
PNL
O angajată a Primăriei Copșa Mică a virat în contul său și al fiicei sale peste 180.000 de lei timp de 4 ani
Laura BUCIU
9383 vizualizari
O angajată a Primăriei Copșa Mică a virat în contul său și al fiicei sale peste 180.000 de lei timp de 4 ani
© Arhiva Tribuna

O angajată a Primăriei Copșa Mică este cercetată penal pentru delapidare și fals intelectual, după ce, timp de 4 ani, a transferat, din banii publici, în contul ei și al fiicei sale peste 180.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliția Sibiu, o femeie din Motiș, județul Sibiu, a fost reținută pentru 24 de ore și apoi a fost plasată sub control judiciar, fiind bănuită de delapidare, fals intelectual, ambele în formă continuată și uz de fals, după ce, timp de 4 ani, ar fi dispus, lunar, de sume de bani din contul Primăriei Copșa Mică, unde era angajată, în total fiind vorba de peste 120.000 de lei. 

„În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate din oficiu de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a rezultat faptul că femeia, în perioada ianuarie 2014 – mai 2018, în baza unei rezoluții infracționale unice, dar prin acte materiale distincte și succesive, cu frecvență lunară, a dispus fără drept de suma de 120.038 de lei. Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcția pe care o ocupa în cadrul unei instituții publice din Copșa Mică, în perioada mai sus menționată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unității administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieși”, se arată în comunicatul Poliției Sibiu.

Potrivit documentului citat, în perioada iunie 2014 – decembrie 2015, femeia și-a însușit, în interesul fiicei sale, în total 57.736 lei, prin viramente lunare în contul acesteia.

Prejudiciu total creat este de 186.024 de lei.

Oamenii legii spun că s-au realizat peste 320 de documente care conțin date nereale pe care le-a folosit pentru însușirea de sume necuvenite.

Cercetările în acest dosar continuă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

comentarii
1 comentarii

Cum a fost posibil? Cu primar PNL-ist? Daca a r fi fost de la pesede i se dadea la ziar si numele doamnei...
25.01.2020 21:07
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia