Tribuna
Numărătoare parţială paralelă:
FOTO: Astrid Fodor, primarul Sibiului. PNL câştigă CJ şi jumătate din primării. VEZI CINE SUNT PRIMARII JUDEŢULUI SIBIU
Laura BUCIU
89859 vizualizari
FOTO: Astrid Fodor, primarul Sibiului. PNL câştigă CJ şi jumătate din primării. VEZI CINE SUNT PRIMARII JUDEŢULUI SIBIU

Candidatul FDGR pentru Primăria Sibiu, Astrid Fodor, a câştigat funcţia de primar al municipiului Sibiu, după numărătoarea paralelă efectuată de această formaţiune. Fodor a anunţat şi că FDGR va obţine din nou majoritatea în Consiliul Local Sibiu. Potrivit numărătorii parţiale paralele, PNL ar fi câştigat Consiliul Judeţean Sibiu.

„Sunt foarte bucuroasă, nu numai eu, ci şi colegii mei. Suntem bucuroşi, nu numai că am dat primarul, dar, după numărătoarea pe care am făcut-o până acum, se pare că vom avea majoritatea din nou în Consiliul Local, iar, în ceea ce priveşte votul exprimat pentru Consiliul Judeţean, la nivelul municipiului Sibiu, din nou avem mai mult de 50 la sută. Bineînţeles, acestea vor mai scădea după rezultatele care vin de la comune, dar rezultatul este cel la care ne-am aşteptat”, a declarat Astrid Fodor, la sediul FDGR din municipiul Sibiu.

Aceasta a precizat că rezultatul la care face referire a fost obţinut după numărarea paralelă a 30 - 40 la sută dintre voturile din municipiul Sibiu. 

Întrebată pe cine vede ca viceprimar, Astrid Fodor a precizat că în cursul după-amiezii de luni va face mai multe declaraţii referitoare la acest subiect, dar i-ar face plăcere să lucreze în continuare cu aceiaşi viceprimari ca şi până acum. „N-ar fi rău să rămânem pe echipa care am fost, pentru că această echipă are experienţă. Este o echipă deja sudată, ne ştim foarte bine, ne ştim limitele şi ceea ce putem face şi am putea continua foarte bine”, a mai spus Fodor. Aceasta a precizat că nu a vorbit încă cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că o va face.

Totodată, Astrid Fodor le-a mulţumit sibienilor. „Le mulţumesc sibienilor care au ieşit la vot şi le mulţumesc celor care au votat cu noi, dar şi echipei. Mulţumesc şi echipei din Primărie care a muncit foarte bine”, a mai spus Astrid Fodor.

 

PNL, cele mai multe primării şi Consiliul Judeţean

 

Potrivit numărătorii parţiale a PNL, liberalii ar fi câştigat Consiliul Judeţean, scorul fiind de 37,76% pentru PNL şi 31,61% pentru PSD.

Cele mai multe primării din judeţ au fost câştigate de Partidul Naţional Liberal. Cea mai mare surpriză a venit de la Avrig, unde primarul în funcţie, Arnold Klingeis (FDGR) a pierdut alegerile în favoarea liberalului Adrian David. Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat că victoria de la Avrig a fost cea mai aşteptată. „E una dintre cele mai aşteptate victorii: Avrigul!”, a spus Turcan. Noul primar, Adrian David, a declarat că a crezut în şansa care i s-a dat. „Am crezut în victoria asta. Nu se putea obţine decât cu echipa nouă”, a spus David.

În municipiul Mediaş, deputatul PNL, Gheorghe Roman avea la închiderea ediţiei un avans considerabil în faţa contracandidatului PSD, Mihai Macaveiu, după cum arată numărătoare paralelă. Şi la Copşa Mică a câştigat PNL, actualul primar, Daniel Mihalache (PNL), obţinând un nou mandat. Tot actualul primar a obţinut mandatul şi la Agnita. Ioan Dragoman (PSD) mai stă patru ani la Primărie.

Actualul primar de la Sălişte, Horaţiu Răcuciu, a câştigat un nou mandat. La fel s-a întâmplat şi la Cisnădie, unde actualul primar, Gheorghe Huja (PNL) a fost preferatul alegătorilor.

La Miercurea Sibiului a câştigat tot un liberal – Ioan Troancă, actualul primar.

La Ocna Sibiului a câştigat alegerile George Claudiu Predescu (PSD), cu 54 la sută. Tot PSD a câştigat şi la Tămaciu, prin Petru Basarabă.

Polii opuşi

 

Primarul din comuna Blăjel, Toader Roman (PSD), care a câştigat alegerile în ultimii 23 de ani, a pierdut, duminică, în faţa contracandidatului său, de la PNL, Marius Mărginean. Primarul din comuna Vurpăr a câştigat al şaselea mandat cu circa 90 la sută.

Toader Roman este primar în Blăjel din 1993. Potrivit numărătorilor, în comuna Blăjel au fost exprimate circa 1300 de voturi, iar diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost de 201 voturi în favoarea lui Mărginean.

De cealaltă parte, candidatul PSD, Mihail Lienerth (PSD), a câştigat alegerile cu un scor care se apropie de 90 la sută, după numărătoarea voturilor exprimate într-una din cele două secţii din comună. Mihail Lienerth este la al şaselea mandat.

Un scor de circa 80 la sută pare să fi câştigat un alt primar PSD, Maria Greavu, în comuna Loamneş. La fel a câştigat şi primarul din Păuca (PNL), Nicolae Dancu, acesta candidând singur pentru mandatul de primar.

 

Gurenii şi-au păstrat primarul

 

Primarul Dorin Magda, de la PNL a pierdut alegerile pentru un nou mandat la Cârţişoara. Diferenţa dintre el şi candidatul PSD, Sorin Cârţan, a fost de circa 100 de voturi. Potrivit numărătorilor paralele, PNL a câştigat alegerile la Jina, noul primar fiind Vasile Beschiu.

La Şura Mare, câştigător este Cornel Marin, de la PSD. Actualul primar de la Gura Rîului, Gheorghe Călin, a câştigat un nou mandat. Bogdan Bucur (PNL) a câştigat un nou mandat la Răşinari.

Candidatul PNL, Vasile Câmpean, pare să fi câştigat la Tilişca, arată numărătoarea paralelă. La Rîu Sadului a câştigat al doilea mandat Florin Tara (PNL). La Slimnic a câştigat Ioan Şureanu (PNL). Candidatul PNL, Marius Nicolae Roman, a câştigat alegerile în Bîrghiş. Sebastian Dotcoş (PNL) a obţinut încă un mandat în Marpod. Tot candidatul PNL a câştigat şi în Apoldu de Jos, primarul Ioan Nicoară obţinând un nou mandat. La Moşna numărătoarea paralelă îl dă câştigător pe Eugen Roba. La Nocrich, candidatul PNL, Ionel Vişa obţine un nou mandat. La Porumbacu de Jos a câştigat Ioan Strava (PSD).

La Racoviţa a câştigat Simion Olariu (PNL). La Şeica Mare a câştigat actualul primar, Nicolae Şuşa (PNL). Actualul primar de la Axente Sever, Marius Grecu (PNL) a obţinut încă un mandat. La Alma a câştigat Călin Marius (PNL). Tot PNL a câştigat şi la Brateiu, Elena Marian obţinând un nou mandat.

La Arpaşu de Jos, numărătoarea paralelă îl dă câştigător pe Constantin Văcariu. La Bazna a primar este Lucian Scumpu (PNL), iar la Biertan, Mircea Dragomir. La Brădeni a câştigat Liviu Modoi, iar la Cristian, Ioan Seuchea. La Orlat, actualul primar, Aurel Gâţă (PNL) a mai obţinut un mandat. La Poiana Sibiului, primar este Ilie Dăncilă (PNL).

Numărătoarea paralelă îi mai da ca primari pe următorii: Alțîna – Bucșă Ioan, Ațel – Aldea Ioan Ovidiu, Bruiu – Gherghel Grigorie, Chirpăr – Feldeoiu Eugen, Dumbrăveni – Dârloșan Emil, Hoghilag – Lazăr Nicolae, Iacobeni – Cori Ioan, Laslea – Ioan Onea, Ludoș - Ilie Berghezan, Merghindeal – Aurel Țerbea, Micăsasa – Sorin Popa, Mihăileni – Ioan Scheau, Poplaca – Vasile Budin, Roșia – Ioan David, Șeica Mică – Emil Urian, Șelimbăr – Marius Grecu, Șura Mică – Valeriu Ristea, Târnava – Norbert Pleiner, Turnu Roșu – Stelian Istrate, Valea Viilor – Ilie Pinte

 

Răzvan Pop, după alegeri: „Vot de blam! Când un magazin nu îţi oferă nimic, nu cumperi”

 

Candidatul PNL la Primăria Sibiu a declarat, după ce s-au închis urnele, că nu poate vorbi de rezultate, pentru a nu fi nici prea optimist, dar nici prea pesimist, mai ales după prezenţa extrem de scăzută care s-a înregistrat la Sibiu. Acesta consideră că prezenţa slabă la urne reprezintă un vot de blam dat întregii clase politice.

„E prematur să vorbim de rezultate, mai ales că prezenţa a fost foarte scăzută. Nu putem avea nişte perspective asupra rezultatelor. M-aş abţine de la a da un scor pentru a nu fi prea pesimist sau prea optimist. Ceea ce trebuie să înţelegem cu toţii este votul de blam, care s-a dat nu numai în Bucureşti sau numai în Sibiu, ca urmare a tot ceea ce se întâmplă în ultimul timp în politică, mai ales la nivel naţional, dar care se răsfrânge şi la nivel local. A  fost vot de blam. În momentul în care tu om politic nu eşti interesant, nu oferi teme de discuţie, nu ai aşteptări. Problema cea mai mare a clasei politice este că suntem cantonaţi în dialectica politicii de la nivelul anilor 2004 – 2010 şi nu ne dăm seama că votanţii s-au schimbat, că generaţiile s-au schimbat,  că românii sunt mult mai maturi politic faţă de acum 10 ani. Este simplu: când un magazin nu îţi oferă nimic, nu te duci să cumperi”, a declarat Răzvan Pop.

 

După victoria din Capitală, Cindrea şi Sitterli aşteaptă rezultate bune şi la Sibiu

 

Social-democraţii de la Sibiu aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele alegerilor locale. Aseară, la închiderea urnelor, nu se ştia cine a câştigat Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean, Consiliulul Local Sibiu sau primăriile din judeţ.

Preşedinte al PSD Sibiu şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea a oferit primele declaraţii, după victoria colegei sale de la Bucureşti, spunând că speră în rezultate bune şi la Sibiu. „Avem rezultate foarte bune pe Bucureşti, capitala e un semnal bun pentru ţară şi sperăm ca la Sibiu, la nivel de municipiu, la nivelul localităţilor şi judeţului să obţinem un scor bun. Cred că vom avea un scor bun şi la Consiliul Judeţean. În afară de mici incidente, nu au fost probleme.În general, a fost o campanie civilizată, astăzi ziua votului s-a desfăşurat fără incidente majore şi aşteptăm numărarea definitivă a rezultatelor după care vom face declaraţii complete”, a declarat Ioan Cindrea.

Victoria de la Bucureşti a fost comentată şi de Ovidiu-Ioan Sitterli, candidat PSD la Primăria Sibiu. „Am văzut rezultatele date de către televiziuni pe Bucureşti. Este un rezultat foarte bun obţinut de PSD, este un rezultat obţinut strict pe baza proiectelor expuse. Mă bucur că electoratul a dat dovadă de maturitate şi i-a ales pe candidaţii care au expus programe foarte bune, care au avut un conctact permanent cu electoratul şi care s-au angajat la muncă şi nu la criticat”, a spus Ovidiu Sitterli.

 

Paul Jurgen Porr: „Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au votat”

 

„Nu avem încă niciun rezultat cert, însă vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor acestei ţări care au fost la vot, care nu au văzut în acest act doar un drept ci şi o obligaţie morală pentru comunitate. În al doilea rând, aş vrea să le mulţumesc, în special din partea colegilor FDGR, tuturor celor care au votat listele FDGR. În al treilea rând, vreau să îi mulţumesc staff-ului nostru care a dus greul acestei campanii, prietenilor şi simpatizanţilor FDGR care ne-au sprijinit sub o formă sau alta”, a declarat Paul Jurgen Porr, candidatul FDGR la preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu.

ACTUALIZARE ora 17.30: 

La ora 17.30, prezenţa la urne în judeţul Sibiu era de 34 la sută, ocupând locul patru în ordinea judeţelor cu participare scăzută la urne.

Mai puţini votanţi a avut municipiul Bucureşti - 24,09%, Timiş - 31,33% şi Iaşi - 34,28%. 

În municipiul Sibiu au votat 36.197 de persoane, ceea ce reprezintă 25,25%.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ

Nici un sfert din populaţia Sibiului nu a votat, până la ora 14.30. Prezenţa, în judeţul Sibiu, este sub media pe ţară. Doar 22,49 la sută dintre sibieni au votat până la ora 14.30. 

Şi mai puţini sibieni din oraş au ieşit la vot. În municipiul Sibiu au votat 17,30 la sută dintre alegătorii cu drept de vot. 

Sibiul se află locul 40 între judeţele din ţară, ultimele locuri fiind ocupate de Timiş şi Bucureşti.

Cei mai mulţi români au votat în Giurgiu (35%), Teleorman (34,83%) şi Olt (34,8%)


comentarii
4 comentarii

si pentru ce au pus 500 de jandarmi in brasov azi? il asteapta brasovenii din nou pe premierul national?
-I-
05.06.2016 20:05
victorie....traiasca femeile......uraaaaaaaa...peste 4 ani in sibiu vor munci doar femeile...barbatii sarbatorim.....luni-ziua femeii,marti-ziua barbatului,miercuri-ziua copilului,joi-ziua muncii si sfanta vineri..................si de luni iar...traiasca femeile muncitoare....
alin
06.06.2016 09:14
si tiganii au votat fodor
nu turcan
ardeo
07.06.2016 07:56
bravo avrig!! cu noul primar avrig o sa se dezvolte intrun oras civilizat! in sfirsit! :)
---
07.06.2016 13:03
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia