Tribuna
Număr aproape dublu de sibieni confirmați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, față de ziua anterioară
Număr aproape dublu de sibieni confirmați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, față de ziua anterioară

Numărul sibienilor diagnosticați cu noul coronavirus aproape s-a dublat, de miercuri până joi, față de numărul raportat în urmă cu 48 de ore. De la 201 cazuri raportate miercuri s-a ajuns la 396 de cazuri raportate joi.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 13.279 de persoane, dintre care 12.785 de adulți și 494 de copii.

Până joi au fost vindecate 6.931 de persoane, iar 368 de persoane au decedat (6 în ultimele 24 de ore).

Joi, la ora 08.00 erau spitalizate un număr de 459 de persoane, dintre care pe ATI 32 adulți și 3 minori.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1.384 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 2.000 persoane în izolare la domiciliu.

 

 

Curg amenzi pentru cei care nu respectă carantina

 

 

În ultimele 24 de ore, 150 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 44.061 de persoane, dintre care 36.860 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.686 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 4.515 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 26.822 de mijloace de transport, dintre care 26.184 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.250 de lei. Un număr de 98 de sancțiuni, în valoare de 9.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 43 de sancțiuni în valoare de 4.000 de lei de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 286 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și alte două sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Miercuri, peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 36.860 de persoane și 26.184 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 704 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 39 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 36 de avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 2.000 de lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Sibiu. Patru polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 174 persoane aflate în carantină și 129 persoane aflate în izolare și alți 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1.213 autoturisme și 1.573 persoane.

Miercuri, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 2 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19.  S-a identificat o neregulă și a fost aplicată o sancțiune (avertisment) .

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În data de 25 noiembrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 10 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

comentarii
2 comentarii

probabil sunt acumulati din zile anterioare
26.11.2020 15:48
"Acumulati" sau "neacumulati", realitatea este sumbra.Masurile johannisto-turcaniste au efecte negative, precum comportamentul lor.
Ong
26.11.2020 16:34
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia