Tribuna
Nu merge, nu vorbeşte şi are nevoie de noi
Andra MARINESCU
1163 vizualizari
Nu merge, nu vorbeşte şi are nevoie de noi
Gabriel Marian vrea să facă primii paşi. Nu are mamă, pentru că a murit chiar după naşterea lui, de Sfânta Maria, acum şapte ani. şi nici tată, că a plecat în Italia. Micuţul ar fi trebuit să fie acum ^n clasa întâi, să se bucure de prieteni şi să înveţe să desluşească tainele scrierii, dar, din păcate, nu poate. Marian a fost diagnosticat cu paralizie celebrală, epilepsie simptomatică şi tetrapareză spastică, fiind încadrat în gradul de handicap grav.
Nu merge, nu vorbeşte, nu îşi poate ţine capul sus, nu poate sta şezut, ci mereu tre­buie să fie în grija cuiva care să îl ia în braţe. Ce îl poate a­juta? Un tratament. Dar cos­tă. Recuperarea l-ar aju­ta enorm, însă, din cauza cos­turilor ridicate, nu poate face toate exerciţiile reco­man­date de medicii specialişti.

Doar cu bunica
Mama lui Marian, Gabriela Geambaşu, l-a părăsit înain­­­te să îi vadă chipul, căci a murit după naşterea bă­ia­tu­lui. Rămăsese în grija ta­tălui, care, însă, a ales să ple­ce de­parte de casă, în Ita­lia, lăsându-şi astfel familia la greu. În urma lui, a lăsat doi îngeri: pe Marian şi pe sora sa, Mihaela. Cea din urmă a făcut publică o scri­soare, ce reprezintă un stri­găt disperat de ajutor şi o mărturie des­pre eforturile eroice ale bu­nicii lor din ulti­mii şapte ani. "Noi stăteam la ţară, dar bu­nica s-a zbătut şi, deşi nu mai are serviciu, fiindcă a trebuit să renunţe la el când tata ne-a părăsit, a reuşit să închi­rieze un a­par­tament în Cra­iova, ca să îl ducă pe Gabriel la şedinţe de recuperare, la tratament, la doctor. Dar se descurcă foar­te greu, mai ales că me­dicamentele şi pamperşii lui costă mult. Ga­briel nici nu poate să mă­nânce normal, aşa că tre­buie să aibă grijă şi de mân­carea lui. Abia se descurcă lunar cu chiria şi ce mai are de plătit...", este un fragment din scrisoarea fetei.
Strigătul fetiţei a fost auzit de Asociaţia "Salvează o inimă", care a demarat o campanie. Donaţii pot fi făcute online, pe www.salveazaoinima.ro/campaigns/caz-geambasu-marian, sau în conturile bancare deschise la BRD: RO12BRDE170SV88285531700 (lei) şi RO83BRDE170SV96487401700 (euro). Bunica poate fi contactată la 0768. 998.435.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia