Noul sediu al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr.1 a fost finalizat! Daniela Cîmpean: "Este o investiţie extrem de necesară în învăţământul special"

Acasa >

Articol

Conferinţa de presă a avut loc în 3 aprilie, la noul sediu al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr.1, amenajat pe locul fostei Şcoli generale nr.22, în incinta Spitalului de Psihiatrie. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

La eveniment au fost prezenţi oficialităţile CJ Sibiu: preşedinta Daniela Cîmpean, administratorul public Adrian Bibu, Oana Popa – director Direcţia Strategii, Proiecte, Andreea Farcaşiu – şef serviciu Managementul Proiectelor, şi responsabilii tehnici ing. Alexandru Hoadrea şi ing. Şerban Cotârlea. Din partea CSEI 1: Dan Kondort – director, Delia Stoicescu – inspector învăţământ special, iar din  partea constructorului SC Conlan SRL Sibiu: Cosmin Vîlcu – director general, Alexandru Mărginean– director executiv, Iulia Dăncilă – director tehnic, Lorena Vîlcu – manager de proiect, Bogdan Almăşan – şef de şantier şi Arhitect Martha Toth, cea care a realizat gratuit sistemul de culori prietenos cu copiii autişti. 

Clădire veche de 50 de ani, modernizată cu 4,3 milioane lei

Cu o finanţare de 4,23  milioane de lei a fost modernizată o clădire veche de 50 de ani, a fost extinsă cu un cort de şcoală şi cu o sală de sport. La acest moment sunt în total 29 de săli de clasă, un laborator IT, un atelier de preprofesionalizare, patru cabinete de locopedie, două camere de relaxare pentru copiii cu autism, un cabinet medical, o cameră de stimulare extrasenzorială, un cabinet de asistenţă socială, o sală de chinetoterapie  cu bazin şi un teren de sport. Toate grupurile sanitare au fost prevăzute cu toalete pentru persoane cu dizabilităţi dar şi cu lift şi rampe pentru un acces facil spre toate nivelele clădirii. De asemenea, intrarea în clădire se poate face cu ajutorul unor cartele de acces, pentru o mai bună siguranţă. 
În ceea ce priveşte părinţii, aceştia pot fi aproape de copiii lor. Au fost puse la dispoziţie o sală de aşteptare, unde pot socializa până îşi aşteaptă copiii.

„Cu fonduri europene nerambursabile și cu o importantă contribuție din bugetul propriu, am reușit să construim și să dotăm „ca la carte” un centru dedicat învățământului special. Aici, copiii vor avea suficiente săli de clasă și cabinete medicale și de recuperare în care să poată fi ajutați, iar întreg spațiul este accesibilizat persoanelor aflate în scaun rulant. Am acordat o atenție sporită și detaliilor, începând de la culorile alese, care inspiră încredere și siguranță, până la încăperea în care părinții își vor putea aștepta copiii. Am făcut toate lucrurile acestea pentru că am considerat că este un gest de normalitate şi de respect faţă de aceşti oameni care fac eforturi enorme pentru a fi aproape de copiii lor şi pentru a-i susţine în viaţă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Delia Stoicescu, inspector învăţământ special, este recunoscătoare pentru eforturile depuse în remodelarea acestei clădiri unde copiii cu nevoi speciale îşi pot găsi locul: "Este foarte important ca toţi copiii să îşi găsească un loc, iar acestă minune de spaţiu remodelat şi zugrăvit în nişte culori atât de calde transmite un respect faţă de aceşti copii şi nevoile lor". 
Evenimentul s-a încheiat cu un tur al întregii clădiri, susţinut de Bogdan Almăşan – şef de şantier şi preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. 

Maria-Antonia OANA

Foto: Răzvan NEGRU

Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

 

03 aprilie 2024 la 13:30

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 5 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit