FITS 2024
Tribuna
Noul model Dacia Duster a fost lansat la Sibiu. Drivetest, premii și surprize pentru sibieni
Maria-Antonia OANA
2326 vizualizari
Noul model Dacia Duster a fost lansat la Sibiu. Drivetest, premii și surprize pentru sibieni

Joi,  la reprezentanța Dacia Emilian Auto Sibiu a fost lansat noul model Dacia Duster care promite a fi ceva unic și revoluționar. Directorul Dorian Ștefan împreună cu reprezentanții companiei au ținut să marcheze acest moment important pentru parteneriatul cu Dacia. Printre invitați s-a numărat și primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

„Pentru noi este un motiv de bucurie și de mândrie mai ales că luna viitoare împlinim 30 de ani de când avem acest parteneriat cu Dacia. O perioadă lungă, grea și deosebită în același timp” a spus Dorian Ștefan-directorul companiei Emilian Auto.

Ideea de bază pe care noul model se concentrează este continuitatea.Noul model Duster este omașină de familie, versatilă, utilă atât în oraș cât și în afara orașului, potrivită pentru iubitorii de drumeții și offroad, ea continuând forma celorlalte Dustere. Primul model a apărut în 2010, al doilea în 2017,iar acest model nou este adaptat la noile cerințe atât în ceea ce privește confortul cât și siguranța.

Noua emblemă se continuă cu elementele optice, elementul ”y” distinctiv, atât pe faruri cât și pe stopuri. Este o mașină cu dotări de ultimă generație, este confortabilă, are mai mult spațiu, identifică semnele de circulație, are cameră video cu linie ajutătoare, portbagaj mare.

Ce promite noul model

Noul Duster este primul model echipat cu motorul pe benzinăTCe 130, oferind clienților un prim nivel de electrificare,cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte pentru versiunile 4X2 și 4X4și combină un motor pe benzină de nouă generație, cu 3 cilindri, de 1,2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid de 48V. Astfel, motorizarea TCe 130 permite diminuarea consumului mediu și a emisiilor de CO2 cu aproximativ 10%. Prețul de pornire este 18.800 euro (TVA inclus).

Adoptată de Dacia la începutul anului 2023 pe modelul Jogger, motorizareaHYBRID 140 este de acum disponibilăși pe noul Duster, cu o cutie de viteze automată cuplată la o cutie de viteze fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 poate fi condus în modul electric până la 80% din timpul de rulare în oraș, reducând consumul de combustibil cu până la 40% în ciclu urban, comparativ cu un motor termic echivalent în ciclu urban, bazat pe obiceiurile de conducere similare.

Noua gamă Duster este construită pe trei nivele de echipare: Essential, Expressionși un nivel superior, cu două variante distincte, dar complementare, disponibile la același preț.

Premii de vacanță la drivetest

Într-un mod interactiv și plin de surprize participanții care sunt înscriși la drivetest pot câștiga prin tragere la sorți o vacanță de 4 zile cu noul Duster, cu toate cheltuielile incluse, precum și unul dintre cele40 de kit-uri Dacia pentru vacanță, constând din jachetă, șapcăși rucsac.Campania se desfășoară până în 16 iunie.

Sesiunile de drivetestde la Sibiu începîn 7 iunie și vor ține până în 30 iunie, iar înscrierile se fac pe campanii.dacia.ro sau în showroom.

Foto: Răzvan NEGRU 

 

.
© Răzvan NEGRU
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 


comentarii
7 comentarii

Cea mai "tare" echipa manageriala. (cate Dacii aveti in proprietate personala ?)
xyz
07.06.2024 12:34
Ce fecior fain era cand juca fotbal la Dacia Pitesti.
newman
07.06.2024 19:34
Faceti reclama la -RENAULT- fara sa aveti habar pe cine laudati-- Ceausescu a cumparat licenta dar infectii care au condus dupa 89 au vandut-o inapoi la francezi ( oare cine a devenit milionar? chiar si pamanturile fostelor -I A S oare cine a bagat banutii in jepurile lor??) -- asa ca lasati-va de laude -- smantana o iau francezi la romanilor ramane - zerul -- daca muncitorilor nu le comvine salariile - francezul a si mutat fabricarea - Daciei - in Maroc Mai da ce handicapati mitali mai avem la conducerea tarii--
07.06.2024 19:47
repede p tine o dacia 1310 cu imbunatatiri
pt 19.47
07.06.2024 21:21
Faina masina in linie cu masinile moderne.Acum bani sa ai ca iti poti cumpara ce masina vrei.Pana si masinile vechi de pana la 4 ani satisfac orice fite pe care ti le doresti.
Elenius
08.06.2024 14:17
esti din gasca veche a lui ceausescu pupal incur .ai fost mare comunist
09.06.2024 11:01
@ 11;01 -- nu am fost comunist nenicule si nu mi-a placut politica comunistilor in ceace priveste libertatea de cuvant si lupta lor impotriva celor ce credeau in DUMNEZEU - dar am fost de acord cu patriotismul lui, capish?- apoi aici e vorba de lauda unora care practic nu au cu ce se lauda -- DACIA - fabricuta e a Francezilor capish???
10.06.2024 19:50
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica