Tribuna
Noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac prinde formă
Noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac prinde formă

Veste bună pentru amatorii de excursii şi experienţe în locuri inedite: au început lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Deczia de a începe edificarea acestui obiectiv a fost luată de responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, ce doresc să profite din plin de condiţiile meteorologice propice înregistrate în această perioadă în Masivul Făgăraş.

„Pentru că la Bâlea Lac este iarnă adevărată, stratul de zăpadă e generos iar în ultimele nopţi temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au hotărât că e momentul potrivit pentru a da startul lucrărilor de edificare a celui de-a şaisprezecelea Hotel de Gheaţă. În noaptea de luni spre marţi (28 – 29 noiembrie), echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022 – 2023”, se menţionează într-un comunicat de presă al reprezentanţilor societăţii ce deţine Hotelul de Gheaţă.

„Cărămizi” din gheaţa lacului Bâlea

Deocamdată, pentru lucrările desfăşurate la Bâlea lac se foloseşte doar zăpadă, bine bătătorită şi întărită cu apă lăsată la îngheţat. Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii proiectului, zilele următoare se preconizează folosirea primelor „cărămizi” din lacul Bâlea. „Cărămizile” de gheaţă vor fi decupate cu ajutorul unor drujbe speciale, iar transportul lor până la amplasamentul hotelului va fi realizat cu sănii, ce vor fi tractate de vehicule speciale pentru zăpadă. Blocurile de gheaţă vor fi aşezate unul peste altul, cu ajutorul unui „liant” compus din zăpadă şi apă.

„Activitatea continuă şi zilele următoare, este pregătit terenul pentru extragerea primelor „cărămizi” de gheaţă din calota lacului Bâlea, iar în funcţie de evoluţia lucrărilor şi evoluţia condiţiilor meteorologice, nu peste foarte multe zile, este programat debutul lucrărilor interioare (decorul camerelor, „mobilier” specific, amplasarea instalaţiei electrice etc)”, se mai menţionează în acelaşi comunicat de presă.

„Europa” aşteaptă oaspeţii. Cei mai dornici să vină la Bâlea Lac sunt, din nou, englezii

Dacă nu vor apărea situaţii excepţionale, noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitatori şi va avea primii oaspeţi în Ajunul Crăciunului.

Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” din acest an este „Europa”, iar vizitatorii obiectivului, unic în partea de sud – est a continentului, vor putea admira camerele Londra, Berlin, Paris, Amsterdam etc, ce vor fi decorate cu diverse elemente de gheaţă,simboluri din fiecare capitală. Pe lângă camerele ce vor putea fi vizitate şi vor găzdui temerarii deschişi la experienţe inedite, Hotelul de Gheaţă va dispune de un restaurant şi un bar, unde produsele/preparatele vor fi serviteîn pahare sau pe platouri de gheaţă.

La fel cum s-a întâmplat în sezoanele anterioare, ineditul hotel ce se construieşte în căldarea glaciară de la Bâlea Lac a fost deja ales ca destinaţie de vacanţă de câteva sute de turişti roâni şi străini. Şi în această iarnă, cei mai mulţi turişti ce doresc să se cazeze şi să trăiască experienţe extraordinare la hotelul din „Tărâmul de Cleştar” al Masivului Făgăraş vor fi englezi, care ajung în ţara noastră prin intermediul agenţiei Untravelled Paths (societate din Londra, specializată pe turismul de aventură), partener vechi şi statornic al proprietarilor Hotelului de Gheaţă Bâlea Lac.

D.F.

image=184839]comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA