Continental
Tribuna
De mâine, la Cinema ARTA
Noul Conan Barbarul

Conan Barbarul e bătrân. Are aproape 80 de ani, dar în România e puţin cu­noscut. Personajul a fost creat în anul 1932 de scriitorul Robert E. Howard ca erou al unei serii de scurte povestiri. Acestea aduceau în faţa ochilor cititorilor un univers fantas­tic, cu vrăjitori atotputernici, cu luptători incredibili într-o lume a miticului şi a misti­cului, a ritualurilor, a răz­boaielor sângeroase şi a răz­bunărilor cumplite. Co­nan a devenit parte a unei întregi culturi pop, eroul nesupus intrând în atenţia publicului larg prin inter­mediul benzilor desenate create de vizionarul Frank Frazzeta, al filmelor regizate de John Milius, al serialelor TV - cu actori sau animate - şi al jocurilor video.
Acum, la 29 de ani de când Arnold Schwar­zenegger interpreta rolul durului luptător cimerian, născut pe un câmp de luptă şi crescut printre oameni lipsiţi de scrupule, respon­sabilii de la Millenium Films reînvie cariera cinemato­grafică a lui Conan într-o nouă peliculă, care nu o copiază pe cea din 1982, ci se doreşte a fi inspirat din întreaga "istorie" culturală a faimosului personaj.
Primul pas după scrierea scenariului în care se ţine cont serios de povestirile lui R. E. Howard şi de viziunea benzilor desenate ale lui Frazzeta, a fost găsirea interpretului rolului prin­cipal, impunător ca statură şi carismatic. După înde­lungi căutări a fost găsit în persoana actorului Jason Momoa, un uriaş pe jumă­tate hawaian, pe jumătate irlan­dez (l-aţi văzut, poate, în serialul "Urzeala Tro­nurilor"). Distribuţia a fost întregită cu Ron Perlman, Stephen Lang, Rachel Nichols, Rose McGowan, Leo Howard, Bob Sapp ş.a., consideraţi potriviţi pentru a da viaţă acelei lumi fantastice şi sângeroase, în care un legendar erou luptă pentru supravieţuire şi pentru salvarea poporului său din Hyboria ameninţat de pericolul forţelor ma­lefice.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia