Tribuna
Noua vorbă de Sibiu, născută pe Cibin: ”Să te uiți ca rățușca la PET”
Noua vorbă de Sibiu, născută pe Cibin: ”Să te uiți ca rățușca la PET”

Uneori, când vedem insule de gunoaie aduse de ape ori adunate de voluntari de prin zonele verzi, ne gândim că neamul prost își spune atunci când aude de campanii de ecologizare: ”Nu puteți voi aduna, cât putem noi arunca!”. Un cititor ne-a trimis o imagine surprinsă pe Cibin în apropierea cartierului Reșița. Câteva rățuște înoată la concurență cu un PET pe care probabil vreun ghiolban l-a aruncat în râu. Simpaticele păsări privesc ambalajul cu o curiozitate ce ar putea schimba, într-o formă adaptată, expresia ”A te uita ca vițelul la poarta nouă”, cu ”Te uiți ca rățușca la PET”. Totuși, nu credem că mârlanul urban s-a gândit la metamorfoza unor vorbe de duh, el nereușind încă să facă diferența între luciul apei și tomberonul de gunoi. Unora degeaba le faci promenade, piste pentru biciclete și parcuri, căci meltenismul e bine înfipt în ADN. Omului îmblânzit în societatea civilizată i-ar plăcea să vadă doar rățuște pe Cibin, dar -ce să-i faci?- avem printre noi și sălbăticiuni bipede care nu au deslușit încă tainele simțului civic.


comentarii
2 comentarii

Periculos este faptul ca au un comportament gresit chiar si persoane cu studii medii spre inalte.Probabil ca cei 7 ani...sunt f.importanti in aceasta directie nu numai nivelul de instruire.Vorbesc de persoane f.apropiate mie deci in cunostinta de cauza.
vasile comsa pensionar
23.06.2022 11:38
Educatia e solutia. Insa pana cand va incolti si da roade educatia ne-ar trebui niste sisteme de oprire a deseurilor pe Cibin montate in cateva locuri strategice. Cu ajutorul lor, daca sunt mai multe, se poate vedea si cam de unde vin aceste gunoaie. Si niste camere video ar putea ajuta. In rest amenzi usturatoare pentru cei prinsi.
...
23.06.2022 22:20
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA