Tribuna
PNL
Nouă păcăleală pentru cei neatenți: hoții fac pe cumpărătorii pe site-uri unde se comercializează produse second-hand
Laura BUCIU
870 vizualizari
Nouă păcăleală pentru cei neatenți: hoții fac pe cumpărătorii pe site-uri unde se comercializează produse second-hand
© facebook.com/www.politiaromana.ro

Mare atenție cui vindeți folosind site-urile unde se comercializează produse second-hand. „Cumpărătorii” pot fi doar niște profitori ai site-urilor și, cei care „aruncă” cu datele de pe card pot rămâne fără bani.

„Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune”, avertizează Poliția Română, pe pagina de Facebook.

Polițiștii oferă și câteva indicii care îi pot ajuta pe cei de bună credință să îi descopere pe hoți.
Astfel, de obicei, hoții îi păcălesc pe oameni că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări suplimentare despre produs. Limba română la ei scrisă lasă de dorit. Este, de fapt, o traducere folosind Google Translate.

Imediat ce reușesc să convingă, treaba e aproape făcută: „Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!”, avertizează polițiștii.
O altă metodă folosită de hoți este aceea prin care se sugerează vânzătorului să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării, ceea ce, din nou, vă poate lăsa fără bani.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia