Tribuna
NOUA conducere a AFC Hermannstadt vrea să bage clubul în INSOLVENȚĂ! Un consilier local pe scaunul lui Claudiu Rotar, fostul președinte
Ovidiu BOICA
8052 vizualizari
NOUA conducere a AFC Hermannstadt vrea să bage clubul în INSOLVENȚĂ! Un consilier local pe scaunul lui Claudiu Rotar, fostul președinte
Consiliul Director al grupării de pe ”Municipal” a luat în discuție reorganizarea ”activității clubului prin deschiderea procedurii insolvenței în formă generală”. Patru zile mai târziu, pe 13 august, Adunarea Generală a AFC Hermannstadt a aprobat inițierea demersurilor ”de deschidere a procedurii insolvenței prin reorganizare a clubului de fotbal”. Prin această procedură, noua conducere a clubului sibian intenționează să scape de datoriile din trecut, atât la foștii jucători, care acum își caută dreptatea pe la comisii, cât și la terțe persoane fizice și juridice, printre care și mai mulți membrii din vechiul Consiliul Director, care între timp au fost... aruncați peste bord! Noua conducere, pentru că AFC Hermannstadt are o nouă componență a Consiliului Director, cu consilierul local Ciprian Fulea președinte, în vreme ce Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, fostul președinte, respectiv vicepreședinte ai Consiliului Director, sunt acum doar membri ai Adunării Generale.

 

Retrogradarea în eșalonul secund, după trei ani petrecuți în elită, nu mai este singura problemă a celor care se ocupă de soarta clubului sibian. Mai nou, din lipsa banilor, oficialii grupării de pe ”Municipal” au demarat procedurile pentru intrarea în insolvență a acesteia, încercând astfel să scape de datoriile existente până acum, datorii care riscă să creeze clubului probleme și mai mari decât cele cu care se confruntă în acest moment.
Membrii Consiliului Director al AFC Hermannstadt, ai noului Consiliu Director - vom explica imediat de ce vorbim despre noul CD - au luat în discuție deschiderea ”procedurii insolvenței îîn formă generală”, propunerea fiind votată în unanimitate, în ședința din 9 august, conform procesului verbal nr. 1016/09.08.2021. ”Se pune în discuție de asemenea necesitatea reorganizării activității clubului prin deschiderea procedurii insolvenței în formă generală, procedura prevăzută de Legea 85/2014 și angajarea unui apărător ales în acest sens. Propunerea a fost votată în unanimitate”, este notat în procesul verbal al ședinței CD, proces verbal semnat de Ciprian Gheorghe Fulea, Ioan Adrian Irimeș, Lucian Băcilă, Claudiu Bucur Rotar și Ștefan Băcilă.
Să revenim! Noul Consiliu Director al AFC Hermannstadt este format acum din trei membri, în loc de cinci, la propunerea președintelui CD de la data respectivei ședinte a forului de conducere a grupării de pe ”Municipal”, Claudiu Rotar, propunerea fiind votată, de asemenea, în unanimitate, în ședința de pe 9 august. În aceeași ședință, s-a pus în discuție și aprobat - cum altfel? - în unanimitate primirea de noi membri în AFC Hermannstadt, și anume a lui Fulea, Irimeș, Lucian Băcilă, Nicolae Costin Morar și Elena Mădălina Micu. Asta la punctul 1 de pe ordinea de zi, pentru ca, la punctul 2, să fie notificată retragerea din calitatea de membri ai Consiliului Director a lui Claudiu Rotar, președintele în funcție, și Ștefan Băcilă, vicepreședintele.
”De asemenea, d-nii Rotar Claudiu și Băcilă Ștefan arată că înțeleg să se retragă din calitatea de membri ai Consiliului Director și, de asemenea, să renunțe la funcțiile deținute de aceștia: aceea de președinte, respectiv vicepreședinte”, este notat în procesul verbal nr. 1016/09.08.2021.
Și acum, care este noua structură a Consiliului Director al AFC Hermannstadt? Președinte: Ciprian Fulea, un apropiat al lui Rotar și Băcilă, membru în Consiliul Local Sibiu. Vicepreședinte: Adrian Irimeș. Membru: Lucian Băcilă. Lucian - v-ați dat seama, desigur - face parte din familia lui Ștefan Băcilă, iar Irimeș, conform unor surse, ar fi unul dintre partenerii de afaceri ai lui Ștefan Băcilă.
Dar, să nu trecem așa ușor pentru chestia cu insolvența, poate unii ar considera că a fost doar o rătăcire a noilor conducărori ai clubului, ușor chercheliți, metaforic vorbind, de bucuria numirii în funcție...
Patru zile mai târziu a avut loc o nouă ședință, de data asta a Adunării Generale a AFC Hermannstadt. În care s-a luat act și a fost aprobată noua componență a Consiliului Director și s-a hotărât ”inițierea de acțiuni de recuperare a cotizațiilor restante, precum și inițierea procedurii prevăzute de Legea 85/2014 prin reorganizarea activității clubului și eșalonare a datoriilor”. În favoarea deschiderii procedurii insolvenței au votat toți cei șapte membri ai Adunării Generale - Fulea, Irimeș, Lucian Băcilă, Ștefan Băcilă, Rotar, Morar și Micu.

De unde a pornit totul, sau când două voturi sunt mai tari decât trei!

Circul a început pe 5 august, când mai mulți membri din Consiliul Director al AFC Hermannstadt au fost puși pe liber pur și simplu.
”Se constată încetată calitatea de membru pentru neplata cotizației mai mult de două luni a numiților Pop Constantin-Ovidiu, Raica Dan, Muller Peter-Thomas, Tekeser Hans-Martin și Wilhelm Albert”, a notat Hotărârea Consiliului Director al AFC Hermannstadt din 5 august.
Procesul verbal nr. 1042/05.08.2021 amintește că Raica, Pop și Muller nu și-ar mai fi plătit cotizațiile în ultimele 31 de luni, în sumă de 93.000 de lei pentru fiecare, iar Wilhelm și Tekeser ar fi avut restanțe de 75.000 lei (25 luni), respectiv 83.000 lei (27 luni).
Ședința Consiliului Director al AFC Hermannstadt din 5 august s-a ținut la Hotel Apollo, iar la ea, fizic, au participat Rotar, Ștefan Băcilă și Wilhelm, Raica și Dan Cosman, cel care este împuternicitul lui Tekeser, alăturându-li-se în online.
În respectiva ședință, (încă) ”vicele” Ștefan Băcilă a propus să se identifice o societate de contabilitate care să efectueze un audit financiar ”pentru întreaga perioadă de existență a asociației, adică din anul 2015 și până în prezent”, propunere agreată de toți membrii CD. Până aici, pace și bună înțelegere...
Cosman, reprezentantul lui Tekeser în CD, referitor la achitarea datoriilor, a afirmat că acest aspect ar trebui discutat abia după studierea documentelor financiar-contabile ale AFC Hermannstadt, propunerea primind votul lui Raica și Wilhelm, nu și ale lui Rotar și Ștefan Băcilă.
Ce avem noi aici... Cei cu restanțe în plata cotizațiilor recunosc că nu le-au mai plătit, dar în aceeași situație s-ar afla și Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar.
Unul dintre cei excluși din CD a declarat, în exclusivitate pentru Tribuna, că există un cont de venituri din cotizații și taxe de înscriere a membrilor, cont care nu apare în balanța pe semestrul întâi 2021, deci nu s-a făcut nicio operațiune, astfel că lucrurile sunt clare, nici Ștefan Băcilă, nici Rotar nu au plătit cotizații în prima jumătate a acestui an.
În concluzie! Pop, Raica, Muller, Tekeser și Wilhelm și-au pierdut calitatea  de membru al AFC Hermannstadt într-o ședință în care au semnat ”pro” doar Rotar și Băcilă, ceilalți trei membri consemnați că au participat la ședința CD - Raica, Wilhelm și Cosman, reprezentantul legal al lui Tekeser - refuzând să semneze procesul verbal. Și, uite-așa, s-a stabilit că două voturi ”pro” sunt mai mult decât suficiente, deși la ședință au participat efectiv cinci membri... Vorbim, repetăm, despre o decizie luată cu două voturi (pentru excludere), ale lui Băcilă și Rotar, și trei împotrivă, ale lui Raica, Cosman și Wilhelm, ultimii trei nesemnând procesul verbal nr. 1042 întocmit în urma ședinței CD din 5 august! Raica și Wilhelm au susținut propunerea lui Cosman, în schimb, aceea că punctele 4 și 5 de pe ordinea de zi a ședinței - 4. propuneri pentru achitarea datoriilor restante; 5. propuneri pentru atragerea de finanțări pentru continuarea activității asociației și susținerea echipei de fotbal în Liga a II-a (n.a. Liga 2) - să fie discutate numai după ce vor fi studiate documentele financiar-contabile ale asociației, cu riscul de a ne repeta.
Mai mult, Wilhelm, Tekeser - prin Dan Cosman - și Raica au votat, în CD din 5 august, ”amânarea plății cotizației până la finalul pandemiei Covid-19”, iar aici vorbim de votul unei majorități, trei contra doi!

Restanțele din cotizații, aproximativ 90.000 de euro! Datoriile clubului către cei excluși, de 5,5 ori mai mari!

Făcând un calcul simplu, dacă e așa cum scrie în procesul verbal de după ședința Consiliului Director, Pop, Raica, Muller, Tekeser și Wilhelm ar fi trebuit să contribuie laolaltă, din cotizații, cu suma 437.000 de lei, adică puțin sub 90.000 de euro.
Cei amintiți mai devreme însă susțin că nu au vrut să mai scoată niciun sfanț din buzunare până la clarificarea situației financiar-contabile a clubului pentru că, la rândul lor, au de primit sume importante pe care le-au împrumutat clubului.
Concret! Conform unei situații financiare referitoare la datoriile pe care le-ar avea clubul către diferite persoane fizice și juridice, situație din februarie 2021, Albert Wilhelm, Hans Martin Tekeser și Dan Raica ar avea de primit sume mult mai consistente, bani cu care au împrumutat clubul la un moment dat. Lor li se alătură Ovidiu Pop, Peter Muller și Gabriel Ghețe, din AGA, Adunarea Generală a Asociaților. La un loc, aceștia ar avea de primit aproape două milioane și jumătate de lei, adică aproape 500.000 de euro, adică o sumă de cinci ori și jumătate decât valoarea cotizațiilor la care se făcea referire în ședința CD din 5 august!!!
Din aceste motive, se presupune că atât cei care au condus Consiliul Director până în luna august, Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, cât și cei din prezent, trioul Flea - Irimeș - Lucian Băcilă, le-au dat un brânci celorlalți din barcă tocmai pentru a nu mai plăti datoriile existente, negru pe alb.   

S-a ajuns în instanță

Cum era și normal, membrii excluși din Consiliul Director n-au stat cu mâinile-n șolduri și s-au adresat instanței. Aceștia acuză, în primul rând, că decizia Consiliului Director de a-i exclude nu e statutară și conform legii, fiind acceptată varianta minorității, Rotar și Ștefan Băcilă fiind de o parte, iar de cealaltă, Dan Raica, Tekeser - prin Dan Cosman - și Albert Wilhelm.
Dacă cei excluși își vor găsi dreptatea în instanță, atunci va fi ca la jocul de domino. Exclușii nu vor mai fi... excluși, cei noi nu vor mai fi... cei noi, iar noul Consiliu Director e ca și invalidat. La fel și demararea procedurilor de insolvență...
Primul termen al procesului dintre cei excluși din Consiliul Director și clubul sibian a avut loc în această săptămână, dar a fost dată amânarea până pe 29 septembrie.

Avem și vești bune

Până una, alta, cei din conducerea AFC Hermannstadt fac eforturi pentru a le asigura jucătorilor sumele promise. Conform unor surse, majoritatea jucătorilor sunt cu plățile la zi, excepție făcând câțiva, care mai au de primit banii de pe luna trecută. Există și prime pentru victorie, iar echipa este neînvinsă după 6 etape și ocupă un loc pe podiumul clasamentului Ligii 2.

comentarii
7 comentarii

O noua echipa, probabil curand o noua desfiintare, o noua bataie de joc la adresa sibienilor iubitori de fotbal. De ce va mai bagati bai baieti daca nu aveti bani ? Lasati-ne in amarul nostru. Ba vine Prodanca sa te imprumute si isi bate joc de toata echipa, ba insolventa. Stai dracu acasa daca nu ai bani. Sunteti ca tusea si junghiul. In 4 ani am vazut cateva meciuri la Sibiu...praf si primaria si creditorii astia.
huesfoiuasejjisihj
16.09.2021 18:32
insolventa cu reorganizare, nu va mai panicati atat
16.09.2021 23:34
Cine sunt acesti indivizi , zici ca au facut scoala de mafioto in teleorman . Ce pregatire au , ce au facut in viata lor , Bacila astia au legatura cu preotul de pe MV , Irimes este ala cu volanul ? ?
io
17.09.2021 07:21
Totul in Sibiu este condus extraordinar de catre sasalai si penelistii abjecti! Sa fim mandri de superioritatea noastra fata de restul Romaniei!
Vetu?a S?lcudean
17.09.2021 09:47
Ciprian Fulea. Oare a jucat fotbal în PNL ?
Prieten foarte bun cu Adrian Bibu care nu iubește fotbalul . Dar , la congresul PNL vor fi prezenți și să nu uităm că Sibiul a mai avut probleme de genul și nu a ieșit bine.
Oricum , atâta timp cât la echipă sunt RN și DC totul o să fie bine.
Asdkff
22.09.2021 00:52
Respect pentru munca depusă de Dani Coman.Nu înțeleg aceasta prietenie cu Negut care este un nătărău. Hermannstadt nu ma reprezintă,mi-a fost indiferenta retrogradarea echipei.Pentru mine in oras contează numai FC INTER Sibiu!Abia astept meciurile acestei echipe in liga 2 din România.Dani,eu cred ca este mai bine sa ne lași pe noi cei de la Sibiu.Tie multă bafta in continuare!Negut ar fi bine sa se ducă sa lucreze la birouri, ceva shared service ca tot stie engleză!
Culae
23.09.2021 00:46
Clubul nu o să intre în insolvență.
Dani Coman și Radu Neguț sunt asociați și prieteni foarte buni.
Afc Hermannstadt va deveni o forță în România și poate nu mă credeți dar această echipă va juca în Cupele Europene în sezoanele următoare .
Pentru mine FC Inter Sibiu a murit odată cu desființarea echipei și nu o să învie că Isus Hristos.
Secrets
28.09.2021 10:59
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia