Tribuna
PNL
Nordic Film Festival debutează, vineri, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu
Nordic Film Festival debutează, vineri, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu
© Arhiva TRIBUNA
Cinci pelicule de lungmetraj și o compilație de scurtmetraje din toate cele cinci țări nordice, respectiv Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, vor fi prezentate în cadrul Nordic Film Festival ce va debuta, vineri, la Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu.


Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu va găzdui, în acest sfârșit de săptămână, între 25 - 27 octombrie, prima ediție, din afara Bucureștiului, a Festivalului de Film Nordic, eveniment ce le va aduce cinefililor din Sibiu o selecție a celor mai bune cinci lungmetraje, dar și o compilație de scurtmetraje, din toate cele cinci țări nordice - Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia -, producții premiate la festivaluri importante de profil din lume. Toate proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba română, cât și în limba engleză. Bilete pentru proiecțiile din cadrul Nordic Film Festival pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al TNRS.


"FITS, împreună cu TNRS, marchează o cooperare în premieră, cu totul specială, cu toate țările nordice, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, în vederea promovării a ceea ce înseamnă excelența în filmele nordice. Este o inițiativă pe care dorim să o extindem pentru următorii ani, pentru că la nivelul acestor țări există o foarte bună cooperare în domeniul tuturor artelor spectacolului, a culturii, a economiei și ne bucurăm că am fost alesi ca oraș, pentru această experiență. Ne bucurăm că putem să oferim publicului această primă ediție a Nordic Film Festival, care în mod cert va deveni o permanență pentru următorii ani și care se va multiplica în alte proiecte, în timpul FITS pe zona artelor spectacolului, în timpul Bursei de Spectacole de la Sibiu, când vom reuși să semnăm parteneriate strategice cu structuri, asociații, festivaluri în vederea promovării artiștilor din România și din țările nordice, în dialog, în zona excelenței în creativitate”, spune Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS.


Programul Festivalului propune o explorare fără prejudecăți a spațiului nordic, cu un puternic accent pe dramă și documentar și provoacă astfel publicul să facă primii pași în a descoperi o cultură și un spațiu cinematografic nou, atipic și eterogen.


"Deși, în concepția noastră, nordul Europei pare a fi o regiune cu țări similare, în mare parte pustie, plină de zăpadă și complet acoperită de nopțile lungi și grele, Nordul continentului ascunde povești pe cât de diverse din punct de vedere social, pe atât de fascinante și actuale. Adevărul nu seamănă deloc cu imaginea clișeu pe care o avem despre nordici", spune Vlad Rotaru, selecționerul Festivalului.


Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei, Ambasadei Regatului Danemarcei, Ambasadei Republicii Finlanda, Consulatului Onorific Al Republicii Islanda și Ambasadei Regatului Norvegiei, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și FITS. Prima ediție a Nordic Film Festival a avut loc la București, la Cinema Elvire Popesco, între 14 și 18 Februarie 2018, unde au fost proiectate zece filme de ficțiune, patru documentare și o compilație de scurtmetraje. Evenimentul a reunit în București peste 1.500 de spectatori.
Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului, www.tnrs.ro/program.

comentarii
1 comentarii

Despre Bavernet, cu copii smulși din brațele părinților lor și despre legalizarea zoofiliei, se poate viziona?
Un cititor
21.10.2019 21:27
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia