Tribuna
PNL
Noi contre în Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu, după ce elevii de la „Goga” au fost chemați la școală
Laura BUCIU
2653 vizualizari
Noi contre în Comitetul pentru Situații de Urgență Sibiu, după ce elevii de la „Goga” au fost chemați la școală

Au fost noi contre, joi, în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Sibiu, după ce prefectul a fost anunțat de un părinte că elevii de la Colegiul Național „Octavian Goga” au fost chemați la școală, deși rata de incidență a infectării cu SARS-CoV-2 este una mare în municipiu.

„În timpul ședinței CJSU mi s- comunicat de către un cetățean care era foarte supărat că Liceul Goga i-a chemat pe toți copiii astăzi. Vă rog să verificați de urgență acest lucru. Și nu numai la Goga, eventual și la alte școli și licee din municipiul Sibiu. Iar pentru mâine, eventual cel târziu luni, vă rog să verificați încă o dată în funcție de rata incidenție cumulate scenariile de funcționare ale școlilor. La Liceul Goga vă rog de îndată”, a cerut prefectul Mircea Crețu.

Acestuia i-a răspuns inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Gheorghe Bîrză, care i-a spus prefectului că la „Goga” s-au împlinit cele 14 zile în care a funcționat în Scenariul roșu.

Răspunsul nu a fost pe placul lui Mircea Crețu, care a replicat, spunând că IȘJ Sibiu transmite foarte târziu datele școlilor unde sunt persoane infectate cu SARS-CoV-2 și astfel nu se pot lua decizii la timp în CJSU.

„Rata incidenței cumulate este una mare. Asta nu-i vina noastră că nu ne-ați propus mai repede să aprobăm scenariul conform legislației. Atributul CJSU este acela de a lua de îndată sau cât mai repede hotărârea pentru aprobarea scenariilor, cu aprobarea IȘJ și avizul DSP. De ce nu ați făcut asta mai repede nu este vina noastră, a CJSU. Nu vrem ca noi să răspundem pentru ce n-au făcut alții”, a spus Crețu.

Bîrză i-a răspuns prefectului că solicitarea a fost transmisă de miercuri, ceea ce l-a supărat și mai tare pe prefect.

„Dacă spuneți că ați trimis de ieri, atunci haideți să spunem tot adevărul Comitetului. Ați trimis unele școli cu 5 minute înainte de începerea ședinței, domnule inspector general adjunct. Haideți, nu dați pe alții vina. De fiecare dată dacă tot deschideți discuția, trebuie să știe membrii Comitetului că întotdeauna le dați foarte târziu. Faceți la timp, vă rugăm. (...) Mai bine tăceați”, a spus Mircea Crețu.

 

 

comentarii
7 comentarii

La Goga managementul institutiei este deficitar, majoritatea cadrelor didactice nu sunt pregatite pentru predarea online. Totul din cauza managementului, in general.
Tanase
22.10.2020 17:08
Fiecare poate să exprime ce crede, dar nu este corect să faceți afirmații gratuite cu privire la managementul unei școli fruntașe din județ și a cadrelor didactice care predau acolo.
Orele s-au desfășurat online fără probleme și lucrul acesta poate fi dovedit cu ajutorul platformei pe care se lucrează, a celor mai mulți părinți și mai ales a elevilor.
Succes în activitățile viitoare, dascălilor și elevilor sibieni!
Cornel
22.10.2020 21:52
Am copilul la Octavian Goga si foarte multe cadre didactice nu sunt pregatite sa predea in fata unui calculator si nici sa utilizeze platforma. Au fost luate decizii extrem de haotice la nivelul conducerii acestei scoli. Una dintre ele a fost sa cheme copiii la scoala joi, astazi au anuntat ca vineri merge doar jumatate de clasa, totul este haotic.
Dorina Negru
22.10.2020 23:26
Se recomanda o comunicare mai buna, directa, a dirigintilor cu părinții. Este o ”modă” in care un parinte preia mesajele de la diriginte si le distribuie pe grupul clasei. Cand are timp... Conducerea isi face treaba dar nu o poate face si pe a dascalilor!
Mihai
23.10.2020 07:52
varza. profesorii sunt depasiti , 30 de ani s-au complacut in stagnare si acum a venit scadenta. multumim mai ales franarilor din sindicatele profesorilor.
23.10.2020 08:42
Se pare ca au avut prea bune rezultatele la Bac anul acesta.
Si deranjaza...Politic.....
Mister69
23.10.2020 08:58
Au ajuns toti parvenitii la sibiu sa-si dea cu parere despre Goga! Ia spuneti, parvenitilor, cum e cu viza de flotant ? Ati dat toti buluc pe aranjamente, pe hotie, si acum va dati loviti! Dar de ce nu mergeti la scolile de care apartineti, poate gasiti calitate, sau la voi acasa, la satele voastre parasite! Acolo, tot asa tupeu aveti ?

Ia vedeti-va lungul nasului, maestrii ai parvenirii ce sunteti! Poate faceti ceva mai mult pt oras, poate munciti si voi mai mult, poate va implicati si voi, sa ridicati nivelul sibiului, nu doar sa profitati de ceea ce au facut altii si ati gasit voi, fudulii pamantului, in oras!

Orasul v-a oferit totul, desi nu meritati, iar voi nu oferiti nimic!
gicu
23.10.2020 19:59
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia