Tribuna
Nicolae Neagu, senator PNL: „Istoric şi cultural, Sibiul are veleităţi de capitală regională”
Nicolae Neagu, senator PNL: „Istoric şi cultural, Sibiul are veleităţi de capitală regională”

Senatorul PNL, Nicolae Neagu, a declarat, ieri, că Sibiul are veleităţi de capitală regională, datorită realităţilor istorice şi culturale. Neagu a făcut referire la Programul Capitală Culturală Europeană şi a spus că, Sibiul fiind Capitală a culturii, nu există „motive de gâlceavă” cu nimeni în ceea ce priveşte stabilirea viitoarei capitale regionale. „Nu avem motive de gâlceavă. Noi trebuie să scoatem la suprafală, nu neapărat chestiuni tehnice, ci să ţinem frontul comun asupra realităţilor istorice şi culturale. Sibiul nu numai că are o tradiţie istorică, dar evenimentele recente marchează o evidenţă administrativă la Sibiu. Suntem post Capitală Culturală Europeană (CCE), iar în momentele de desfăşurare a programului CCE, în contextul acelui an 2007, s-au întâmplat lucruri care nu se întâmplă oricând. În contextul acelui an, Sibiul a ţinut a treia Conferinţă Ecumenică Mondială, care nu e un lucru oarecare”, a declarat Nicolae Neagu, care crede că „Sibiul are veleităţile de capitală regională, pentru că le are istoric”. „Noi nu trebuie să ne luptăm cu nimeni şi trebuie să ţinem cont de realităţi şi evidenţe şi să facem front comun în sensul unei justificări corecte şi nu unei lupte de persoane”, a mai declarat Neagu.
Potrivit lui Neagu „polurile decizionale vin în lume mai ales din polurile bine organizate administrativ şi nu neapărat din zonele bine definite economic”. „În această situaţie, cred că e limpede de ce Sibiul ar putea fi catalogat din start, îndreptăţit şi nevremelnic, centrul acestei regiuni administrative”, a mai spus senatorul liberal.
Acesta a menţionat că regiunea va fi condusă de un guvernator care „va trebui să fie ales prin vot direct, dacă urmărim acelaşi principiu constituţional al proporţionalităţii şi subsidiarităţii”.
comentarii
9 comentarii

Şi d-ta d-le Neagu ai
fost angajat la Metalcar
11.03.2013 00:15
SIBIUL trebuie capitala tari nu regionala avem toate atuurile suntem in centru tari am avut o economie sanatoasa care a produs de la ace de gamalie pina la nasini dar voi lachei ca s-a nu deranjati inalta poarta ati compromis totul in 70 de ani neati adus la sapa de lemn s-a fim lasati in pace avem oameni capabili s-a ne conduca se vede am ajuns cel mai rivnit oras am renascut din propia cenusa trzitiva singura alternativa KLAUS JOHANNIS lasati frustarea si orgolile ca mor oameni de foame mai uitativa si pe alte televiziuni unde te uiti numai tristete si disperare
BAI NUMAI CENZURATI S-AU NU VA LASA SEFU
11.03.2013 08:38
A prins curaj Neagu de vorbește din nou? In afara de vorbe nu a demonstrat nimic, dec
PNL
11.03.2013 08:40
nu mai inteleg domnule neagu.pnl-ist;pdl-ist;pnl-ist .....de fapt din ce partid faci parte?
eu
11.03.2013 12:52
Sibiul merita sa fie capitala de regiune ,dar guvernator trebuie sa fie un roman ,ca traim in Romania ,,,si mai ales regiunnea de centru va avea in componenta cele doua minoritati care nu mai sint atit de minore ,,sint destui romani capabili si patrioti ,doar curaj ,,,,,si apoi trebuie bine gestina tsi trebuie viziuni de viitor ,ca altfel va fi in continuare situatia existenta acum ,dupa 20 de ani de speranta ,,,,cind cei care au condus nu au cunoscut decit intereszul propriu ,,,si daca nu sint capabili sa faca altora loc ,sau sa se consulte cu oameni cu experienta in diferite domenii kle vietii comunitare
VM
11.03.2013 13:13
rectific ,,,care nu vor mai fi in minoritate,,,
VM,
11.03.2013 13:15
va rog sa cautati in dex ce inseamna "veleitate", ca este pacat la nivelul d-voastra. Si mai luati pe la partid si copii cu carte, care sa va jute, ca asta inseamna echipa.
votatnt
11.03.2013 18:26
brasovul este nr. 1....nu aveti nici o sansa
sibiu
11.03.2013 18:50
brasovu nr 1 la trompeta mare,in rest-varza a la cluj
@sibiu
11.03.2013 23:50
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA