Tribuna
Sevis
Nicolae Neagu (PNL): Pensionarii sunt părinţii noştri şi respectul pentru ei nu este opţional
Nicolae Neagu (PNL): Pensionarii sunt părinţii noştri şi respectul pentru ei nu este opţional

„România este o ţară creş­tină şi respectul părinţilor nu este opţional pentru un bun creştin, ci este o onoare, o datorie, un sens al existen­ţei. Cine  nu-i respectă, ar fi împotriva legilor firii şi uită că va ajunge în timp în situaţia de a fi dependent de o plată a pensiei decentă care să acopere cele strict necesare bătrâneţii. Şi asta trebuie să facă în politicile sale orice guvern responsabil al Ro­mâ­niei!”, spune deputatul PNL, Nicolae Neagu.

Acesta se întreabă dacă PSD şi Guvernul Tudose fac acelaşi lucru sau nu. „Aşa cum pare, în acest moment, înclin să cred că face con­trariul! În septembrie preşe­dintele PSD Liviu Dragnea dădea asigurări că noua lege a pensiilor va elibera inechităţile din sistem şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.  Aflăm acum însă că legea nouă a pensiilor nu va putea intra în plată decât din 1 iulie 2018. Nu m-ar sur­prin­de ca prin martie 2018, PSD să anunţe că această lege aşteptată şi promisă de PSD în campanie să intre în aplicare din 2019 şi eventual gradual, aşa cum au făcut şi cu legea salarizării unitare, cu aplicabilitate treptată până în anul 2022. Asta se întâm­plă când între promisiuni de campanie şi realitate există strict un interes politic mani­festat de PSD doar pentru a guverna”, mai spune Neagu.

Potrivit acestuia, PNL a spus de fiecare dată că sus­tenabilitatea sistemului de pensii ca şi cel al salariilor vine prin corelarea cu dez­voltarea economică şi stimu­larea economiei private.

„PSD şi guvernul său din păcate nu pot avea o viziune pe termen lung şi atunci pe termen scurt, pentru a aco­peri găurile din buget ca ur­mare a incapacităţii colectării veniturilor în paralel cu creş­terea cheltuielilor, preferă să taie investiţiile publice mari sau cele ale autorităţilor pu­blice locale, adică exact cele care generează dezvoltare economică şi locuri de mun­că. Şi pentru că nici asta nu pare că-i satisface, PSD în­cearcă să mute o parte a con­tribuţiilor din Pilonul 2 de pensii către Pilonul 1, adică dintr-o administrare sigură privată, către bugetul de stat pentru a acoperi şi a se în­ca­dra în deficitul bugetar de 2,98%”, afirmă deputatul de Sibiu.

Neagu apreciază că Pi­lonul 2 de pensii a acumulat aproape 8 miliarde de euro, pe care guvernul PSD- ALDE şi-l doreşte la bugetul de stat.

„Pentru PSD nu contează că prin această măsură este afectat dreptul de proprietate al celui care munceşte, pri­mind o cotă de contribuţii în contul său personal! Pentru PSD nu contează faptul că măsurile împotriva Pilonului 2 de pensii contravin reco­mandărilor Comisiei Euro­pene şi ale Fondului Monetar Internaţional! Pentru PSD astăzi contează un singur lu­cru! Trebuie să ne înca­drăm în ţinta de deficit bu­getar de 2,98%. Şi atunci chiar dacă au promis, amână şi salarii şi pensii şi investiţii publice pentru anii viitori! Principiul PSD este: trebuie să ne descurcăm astăzi şi mâine! Poimâine este prea departe şi poate nu vom mai fi noi PSD la guvernare!”, mai spune deputatul PNL de Sibiu, Nicolae Neagu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia