Tribuna
PNL
Nicolae Neagu (PNL): „Comisia Europeană nu acceptă paşi înapoi în ceea ce priveşte statul de drept!”
Nicolae Neagu (PNL): „Comisia Europeană nu acceptă paşi înapoi în ceea ce priveşte statul de drept!”

Deputatul sibian Nicolae Neagu spune că evenimentele cauzate de amestecul politicului în justiţie din ultimele două luni, îngrijorează oficialităţile europene!

„La sfârşitul lunii ianuarie situaţia sistemului judiciar din România a fost dezbătută o oră şi jumătate în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a Parlamentului European. Comisarul European pe justiţie – Vera Jourova – avertiza autorităţile române că în problematica reformelor în justiţie trebuie consultată Comisia de la Veneţia. Guvernarea  PSD - ALDE ignoră asta! Preşedintele Comisiei Europene – Jean Claude Juncker – declara în urmă  cu o lună: dacă Legile Justiţiei vor rămâne aşa cum au ieşit din Parlament, fără a ţine cont de deciziile CCR "discuţiile despre MCV – mecanismul de cooperare şi verificare şi discuţiile despre Schengen se vor pune în alţi termeni". Din nou PSD – ALDE, ignoră! GRECO – a decis pentru prima dată să lanseze o anchetă proprie şi va publica un raport pe tema legilor justiţiei adoptate de majoritatea parlamentară PSD- ALDE în luna martie! Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, personaj politic 100% al Guvernului PSD – ALDE, înţelege însă să ceară revocarea procurorului şef al DNA din funcţie! Nu contează că raportul făcut de dânsul nu este asumat de o echipă de specialişti de la Ministerul Justiţiei! Nu contează faptul că cei 135 de procurori DNA  spun că cererea de revocare este bazată pe neadevăruri şi supoziţii! Nu contează scrisoarea deschisă a peste 1000 de magistraţi care semnalează neîncrederea indusă prin această cerere de revocare, în judecători şi procurori! Contează doar ca având girul celor 2 lideri PSD –ALDE, Dragnea şi Tăriceanu îşi permit să ignore toate avertismentele oficialilor europeni!”, a spus deputatul PNL de Sibiu.

Deputatul PNL, Nicolae Neagu, menţionează şi vizita lui Franz Timmermaus – primvicepreşedintele Comisiei Europene, din grupul politic al socialiştilor, care a venit săptămâna trecută la Bucureşti şi a dat un mesaj clar celor mai importanţi decidenţi politici, respectiv Klaus Johannis, preşedintele României, Viorica Dăncilă, prim-ministrul României şi celor doi preşedinţi ai Parlamentului Dragnea şi Tăriceanu, mesajul fiind acela că MCV nu se va încheia decât atunci cînd toate lucrurile care sunt în cadrul MCV vor fi respectate de România.

"Alergaţi, alergaţi, dar aveţi grijă să alergaţi spre finish", a spus al doilea om al Comisiei Europene, exprimând ”percepţia involuţiei României” în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei – garantului Statului de Drept, al Statului Democratic European!

„Preşedintele ţării este la capătul procedurii şi răspunderea  îi aparţine preşedintelui. Dar până la exprimarea preşedintelui mă aştept ca în ceasul al 12- lea, PSD- ALDE să înţeleagă că nu ne permitem astăzi, la 100 de ani de la Marea Unire, faptul ca România să fie marginalizată sau şi mai grav sancţionată politic de forurile europene cu posibile repercusiuni economice şi financiare. PSD a câştigat alegerile însă nu Justiţia! Activarea art. 7 din tratatul UE poate duce la suspendarea dreptului de vot în Consiliul European – Polonia fiind deocamdată singurul stat împotriva căruia s-a declanşat această procedură, din cauza amestecului politic în justiţie! Şi România nu este Polonia! România nu are astăzi nici autostrăzi, nici spitale moderne, nici apă canal în toate locuinţele sau în toate şcolile de la ţară, nici toate drumurile locale nu sunt asfaltate sau măcar pietruite. Modernizarea României este dependentă de Bruxelles, de fondurile europene! Bine ar fi să nu amestecăm politica şi justiţia şi  normal ar fi dacă, prin lege, nu vom permite persoanelor condamnate definitiv să acceadă într-o funcţie de demnitate publică”, a adăugat Neagu.

Potrivit acestuia, demnitarul trebuie să înţeleagă că demnitatea sa este cea care il legitimează în funcţia de demnitate publică!

comentarii
1 comentarii

NU TREBUIA SA FI IN ALT LOC DECAT CEL DE PARLAMENTAR ??? AI PUS MANA PE UNA DIN CELE MAI MODERNE FABRICI. AI BAGAT-O IN FALIMENT !!! OAMENI IN SOMAJ !!! SI ACUM CU TUPEU VORBESTI DEONTOLOGIC !!! CHIAR AI TUPEU CAT TURCANA !!! PDL = PNL !!!
METALCAR - FALINENTAT DE NEAGU
11.03.2018 23:26
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia