Tribuna
PNL
Nicolae Neagu (PNL), către guvernanți: „V-ați răzbunat pe toți primarii, vrând să le arătați cine e șeful”
Nicolae Neagu (PNL), către guvernanți: „V-ați răzbunat pe toți primarii, vrând să le arătați cine e șeful”

Deputatul sibian Nicolae Neagu (PNL) a transmis o declarație politică prin care atrage atenția guvernanților că au afectat comunităților locale dreptul la civilizație. Potrivit acestuia, în anul 2017, Guvernul a reușit contraperformanța celor mai slabe investiții publice din ultimii 12 ani, de numai 3,21% din PIB.

  • „Nu vreți să recunoașteți că peste 80% dintre investiții au fost realizate de primării, din bugetele proprii, din impozitele și taxele plătite de cetățeni la nivel local. Anul acesta, pare că v-ați răzbunat pe toți primarii și, vrând să le arătați că dumneavoastră sunteți șeful, le dați o lecție și le transmiteți că nicio investiție locală nu se va mai face de acum înainte fără semnătură de la București. Din păcate, primarii vor fi întrebați de cetățeni de ce au abandonat proiecte importante pentru comunitate și oamenii trebuie să știe că, de această dată, chiar nu au motive să-i apostrofeze pe primari! Să presupunem, prin absurd, că veți veni și veți recunoaște greșelile și veți spune că la următoarea rectificare bugetară o să dați primarilor și niște mărunțiș pentru investiții, nu doar pentru factura la curent. Nu o să fiți credibil, căci o investiție publică locală – asfaltarea unui drum, a unui trotuar, modernizarea unei școli, a unui dispensar – se demarează la începutul anului, nu în noiembrie sau decembrie! Și dacă veți da, știți de pe acum că iar îi veți păcăli pe primari pentru că, legal, nu mai au cum și când să cheltuiască banii!”, a transmis Nicolae Neagu.

Deputatul sibian crede că pentru aceste motive, românii ar trebui să nu îi acuze pe primari pentru faptul că trotuarul sau strada nu se mai repară anul acesta, căci cei mai mulți dintre aleșii locali au avut toată bunăvoința, au avut proiecte, însă Ministrul Finanțelor le-a tăiat orice speranță.

  • „Părinții să nu-i certe pe primari pentru că nu au renovat în această vară școlile și grădinițele pe care le au în administrare, pentru faptul că nu au modernizat toaletele sau nu au introdus apă curentă în unitățile de învățământ, căci banii de investiții au fost confiscați de Ministerul Finanțelor. Elevii să nu fie supărați pe primari pentru faptul că nu-și primesc laptele, cornul și fructele în școli, căci, încă de la începutul anului, n-au fost alocați suficienți bani pentru aceste programe, iar suplimentarea sumelor s-a dat abia după începutul școlii. Dacă nepriceperea este o caracteristică a majorității miniștrilor din Guvernul Dăncilă, nu ne-am fi așteptat, domnule Teodorovici, să dați dovadă și de cinism, față de cei peste 3.000 de primari care așteptau de la dumneavoastră să înțelegeți importanța unei administrații bine finanțate. Când spunem acest lucru ne referim la faptul că, după ce ați confiscat resursele financiare ale primăriilor, ați găsit soluția ”salvatoare” și i-ați trimis pe primari să se împrumute.  Ne-ați amintit de situația hoțului de buzunare care, după ce îți fură portofelul, se oferă primul să îți acorde un împrumut și se mai laudă că îți oferă și o dobândă avantajoasă”, a mai spus Nicolae Neagu.

Nicolae Neagu îi atrage atenția ministrului Finanțelor că deși are nouă luni de mandat „se pare că nici acum nu v-ați făcut timp să vă citiți atribuțiile”.

  • „Vă solicităm să luați o pauză din campania electorală continuă în care vă aflați, fie pentru funcția de prim-ministru, fie pentru cea de președinte al PSD, fie chiar pentru cea de Președinte al României. Opriți-vă măcar câteva zile și luați-vă în serios funcția importantă pe care o dețineți. Arătați că puteți mai mult decât Ionuț Mișa sau Viorel Ștefan! De aceea, vă propunem să acoperiți în integralitate bani pentru asigurarea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilități, să acoperiți toți banii pentru programele sociale din școli, pentru subvențiile la transportul elevilor și profesorilor, pentru salariile șoferilor care conduc microbuzele școlare din mediul rural, pentru investiții în reabilitarea școlilor, spitalelor, pentru cofinanțarea proiectelor ce pot fi realizate din fonduri europene nerambursabile”, a mai spus deputatul liberal.

 

comentarii
1 comentarii

vinzatorul/geambasul/metalcar a beut ceva rachiu din nou?
ARDEO
04.10.2018 00:12
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia