Tribuna
Nicolae Neagu: „Absorbția banilor comunitari, singura șansă a autostrăzii Sibiu – Pitești”
Nicolae Neagu: „Absorbția banilor comunitari, singura șansă a autostrăzii Sibiu – Pitești”

Rata absorbției aferentă programării bugetare 2014- 2020 a fost la sfârșitul anului 2017 de doar 10,1%, ceea ce a condus la un dezastru al investițiilor publice.

PSD- ALDE, susținătorul Guvernului Dăncilă ar trebui să rezolve rapid situația Programelor Operaționale Sectoriale, afectate cel mai mult de incompetența conducerii de la Ministerul Fondurilor Europene!

Și cel mai grav din punctul meu de vedere este gradul scăzut de absorbție pe  Programul Operațional Infrastructură Mare, unde din cele peste 9,5 miliarde de euro, am absorbit doar 858 milioane de euro reprezentând 9,11%.

Autostrada Pitești- Sibiu ar fi fost miza Centenarului Marii Uniri, dacă guvernele PSD, începând cu guvernul Ponta în anul 2012 ar fi dorit-o cu adevărat! Și se putea, slavă domnului,  în cei 6 ani absorbi cei aproximativ 1,5 miliarde de euro bani necesari finalizării acestui tronson de autostradă!

Am fi avut după 100 de ani, o unire în modernitate și normalitate, între Muntenia și Transilvania și o atractivitate investițională și turistică demnă de aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Dar pentru asta, ar fi trebuit seriozitate și sentimente de adâncă și profundă demnitate națională, și respect pentru România și români!

PSD- ALDE a ales însă să sărbătorim momentul centenarului fără autostrada Sibiu- Pitești, fără un spital republican modern, fără căi ferate de mare viteză, fără o universitate românească în primele 100 universități ale lumii, dar cu foarte multe, cu sute de momente aniversare în toată țara, cu mici și bere! Dureros și rușinos!

Ne putem imagina momentul 1 decembrie 2018 inaugurând autostrada peste Carpați? Înțelege PSD – ALDE cât de mult câștigă România dacă ar fi finalizată această autostradă, în anul Centenarului Marii Uniri și la începutul anului 2019 când România va deține Președenția Consiliului Uniunii Europene?

Poate premierul Dăncilă și Rovana Plumb – Ministrul Fondurilor Europene să mărească ritmul absorbției și cel puțin, dacă au ratat construirea autostrăzii Sibiu – Pitești în an de aniversare centenară a României moderne să știm și noi când se va da această autostradă  în funcțiune?

Sau rămâne valabilă afirmația domnului Lucian Șova - Ministrul Transporturilor, care ironic sau nu spunea că vom circula pe autostradă când aceasta va fi gata!

Nicolae Neagu, deputat PNL de Sibiu

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia