Tribuna
Nicio clinică de stat pentru animalele de companie din județul Sibiu. Orice intervenție sau tratament medical costă
Laura BUCIU
1348 vizualizari
Nicio clinică de stat pentru animalele de companie din județul Sibiu. Orice intervenție sau tratament medical costă

Suntem îndemnați tot mai des să adoptăm animale de companie și nu este nimic rău în acest lucru. Ba din contră, se spune că dragostea oferită de animalul de companie prelungește viața și alungă energiile negative. Însă nimeni nu ne spune cât de dificil este un astfel de prieten necuvântător se îmbolnăvește.

Odată adoptat, animalul – fie un câine sau o pisică – devine membru al familiei și grija pentru el ne ocupă timp și energie. 

O cititoare ne-a spus povestea tristă a animalului adoptat, care, la puțin timp după ce a ajuns în sânul familiei, a fost diagnosticat cu o boală care îi punea viața în pericol. Femeia a mers cu pisica la medic, la o clinică privată, iar costul intervenției a fost de 800 de lei. Cititoarea noastră nu s-a plâns de această cheltuială neprevăzută, însă nu poate să nu se întrebe ce s-ar fi întâmplat cu bietul animal dacă ar fi fost adoptat de un pensionar care are un venit de puțin peste 1.000 de lei. Cel mai sigur, animalul ar fi agonizat, nu din cauza lipsei afecțiunii celui care l-a adoptat, ci din cauza faptului că pensionarul s-ar fi găsit în imposibilitatea de a-i oferi tratamentul adecvat. 

 

Nicio clinică veterinară de stat

 

În județul Sibiu nu există nicio clinică veterinară de stat. Municipiul Sibiu are un spital veterinar extrem de bine dotat, două clinici mari și alte cabinere veterinare care se ocupă de animalele de companie, toate private. 

Practic, statul nu este implicat nicicum în apărarea vieții animalelor de companie, deși pe toate fronturile se fac apeluri la adoptarea lor, fie că sunt metis, fie de rasă. O inițiativă de a avea o clinică veterinară de stat a existat în Sibiu, în anii `90, dar a fost sortită eșecului după aproximativ 5 ani, fără să fi apucat să funcționeze. Clădirea este acum spațiu de birouri.

Cu toate că nu există clinici veterinare de stat, sibienii sunt mari iubitori de animale. La spitalul veterinar deschis anul trecut sunt aduse, pe lângă căței și pisici, tot felul de animale exotice pe care sibienii le-au luat acasă și care au nevoie de tratamente medicale.

În județul Sibiu activează 204 medici veterinari în 110 clinici veterinare private. Alte 43 de cabinete veterinare sunt deschise în satele din județ. 

Singurele intervenții și tratamente medicale oferite gratuite sunt cele puse din când în când la dispoziția proprietarilor de diferire asociații, în cadrul unor proiecte ce nu sunt finanțate de stat. 


comentarii
6 comentarii

Clinica DE STAT pentru animale???? Probabil vrei sa platim toti din salar, OBLIGATORIU, taxa pentru spitale de animalute?

Dumnezeule, cat de rupti de realitate sunt progresistii. Nu vedeti nerozilor ca spitalele de stat functioneaza la limita? Ca nu sunt bani pentru personal, pentru aparatura, pentru tratamente, pentru medicamente. Ca ard oamenii de vii prin spitale? Asta la spitalele normale, pentru OAMENI, si voi vreti spitale de animalute? Cat de prosti sunteti?

Voi USR-istii astia progresisti numai mizerii aveti in capul ala plin de ideologie marxista. Numai elgebete si drepturile animalutelor aveti in program, in vreme ce promovati dictatura si eliminarea drepturilor OMULUI. Obligati oamenii sanatosi sa se injecteze cu toate mizeriile si nu mai puteti de grija animalutelor. Ipocriti nenorociti.

Idioti si imbecili ce sunteti, adunati cu lopata la gramada de gunoi a omenirii. Sunteti cea mai mare plaga a omenirii. Cea mai mare nenorocire a societatii cazute in ideologia globalista.
USR ciuma ciumelor!!!
12.01.2022 18:09
Asa ar fi normal, sa existe o clinica de stat.
Dar ele sunt doar in orase unde exista si facultate de medicina veterinara si, din pacate, sunt cozi la care stai cate o jumatate de zi.
Asa ca, pana sa ne civilizam, va mai trece mult timp.
Daca se va intampla vreodata.
TICA GRAMA
13.01.2022 10:46
Cine ti-a spus că USR-ul a propus asta?Asa ai visat?In rest parerile tale sunt juste.Suntem departe de asa ceva;mor oamenii pe capete din cauze banale.Nimeni nu se uita la tine fara sa umbli la portofel.Daca nu-Calea Dumbravii!
Celui de la 18:09
13.01.2022 14:29
Nu sunt suficiente clinici de stat pentru copii, dar unii viseaza clinici de stat pentru caini si pisici !! In loc de indemnuri si facilitati pentru adoptia de copii, abunda indemnurile la adoptii pentru "animalute de companie". Chiar ne-am (sau neam ?) tampit!!
Detinerea de animale de companie e placerea unor persoane cu posibilitati materiale suficiente, in consecinta nu au decat sa le plateasca asistenta sanitara la clinici private.
Cititescu
13.01.2022 16:16
@ 14:29

Toate aceste "idei" de "progres si civilizatie" vin pe filiera progresista, de dincolo, si vin la pachet. Includ educatie sexuala in scoli, elgebete, incalzire globala, vaccinare obligatorie. Promovarea acestor idei este facuta in general de toate partidutele cu legaturi comuniste PSD-PNL-USR, insa aici se remarca in mod special elgebetistii progresisti de la uesere.

Sunt cei mai fanatici si extremisti propagandisti de stanga din politica romaneasca. Autoarea articolului, numai mizerii din astea promoveaza, fapt ce demonstreaza afinitatile ei ideologige USR-iste.

Sper ca raspunsul meu sa lamureasca nedumerirea dumenavoastra.
13.01.2022 16:29
Da,m-am lamurit!Credeam ca e ceva ce mi-a scăpat.Pentru mine toți politicienii sunt la fel:doar partidele sunt diferite. Stiti proverbul acela:doar cearșafurile se schimba c.....e rămân aceleași!
@16:29
14.01.2022 14:26
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia