Tribuna
Sevis
Neonatologi de prestigiu din SUA şi Franţa, în vizită la Maternitatea din Sibiu
Laura BUCIU
1908 vizualizari
Neonatologi de prestigiu din SUA şi Franţa, în vizită la Maternitatea din Sibiu

Medicii care au participat la cea de-a XVIII-a Conferinţă Naţională de Neonatologie, de la Alba Iulia, au vizitat Secţia Clinică Neonatologie a Spitalu­lui Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Printre oaspeţii de sea­mă s-au numărat profesorul Edward Bell, prodecan al Uni­versity of Iowa, SUA, profe­sorul Jean Charles Picaud, de la Department of Neonatology at Croix Rousse Hospital din Lyon şi Jessica Litscher, asis­tentă de terapie intensivă neo­natală în Dayton, Ohio, SUA.
„Profesorul Edward Bell vine în România de peste 15 ani în cadrul unor programe de instruire şi la conferinţele de neonatologie şi a vizitat Sibiul şi clinica noastră în repetate rânduri, dar de această dată am fost bucuroşi să îi putem arăta o secţie renovată, modernă, dotată cu echi­pamente noi, de ultimă oră. Invitaţii au apreciat în mod deosebit terapia intensivă neonatală şi eforturile noastre de a asigura cele mai bune îngrijiri nou-născuţilor şi prematurilor internaţi aici, apreciind calitatea îngrijirilor şi echipamen­telor ca fiind la nivel european. De ase­menea, oaspeţii noştri au apreciat faptul că mama şi copilul sunt îngrijiţi împreună în acelaşi salon, rooming-in, cu saloane complet renovate şi moder­nizate”, a declarat dr. Livia Ognean, medic primar neo­natolog şi coordona­toarea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secţiei Clinice Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Ce nevoi ar mai avea Neonatologia

În urma vizitei, medicii secţiei au primit din nou invitaţia de a vizita spitalul universitar din Iowa şi de a învăţa acolo cum să îngrijească şi mai bine copiii internaţi în terapia intensivă neonatală. „Domnul profesor Edward Bell este, într-un fel, mentorul nostru din acest punct de vedere, secţia de neo­na­tologie pe care o con­duce fiind un reper mon­dial de îngrijire a mamei şi copilului. De fiecare dată aprecierile d-lui profesor sunt bine venite şi            le-am aşteptat cu interes la fiecare din vizitele sale”, a adăugat dr. Livia Ognean.
În urma vizitei efectuate, prof. dr. Edward Bell a transmis mulţumirile sale, apreciind progresele făcute. "Secţia este cu adevărat frumoasă şi are un design care ţine cont de pacient şi familia sa. Pereţii şi po­dea­ua sunt aspectu­oase, supra­faţa podelei nu îngreunează mersul şi este uşor de curăţat. Lumina şi ventilaţia sunt foarte plăcute iar echi­pamentele voastre sunt foarte bune. Aşa cum v-am spus deja, aveţi unele echipa­mente pe care noi nu le avem. Următorul lucru pe care ar tre­bui să îl achiziţionaţi este o pătură de răcire şi un sistem de control al tem­peraturii pentru a putea realiza hipo­termia terapeutică cu un control precis al temperaturii eso­fagiene, conform cu proto­coalele inter­na­ţio­nale. De asemenea, pentru ceea ce faceţi, o altă prioritate este să aveţi un aparat de radiologie digital astfel încât să puteţi face radiografii rapid, 24 de ore din 24. Acest lucru este foarte important mai ales că folosiţi tehnici de respiraţie asistată avan­sate precum ventilaţia cu frecvenţă oscila­torie înaltă iar radiografiile sunt esenţiale pentru aprecierea volumu­lui pulmonar pentru ajustarea pre­si­u­nilor de ventilaţie. Sunt impresio­nat şi mândru de progresele pe care le-am văzut în secţia voastră în vizitele din ultimii ani iar dr. Olariu (n. red.  – dr. Ecaterina Olariu, medic şef al Secţiei Clinice Neo­natologie) şi conducerea spitalului merită lăudaţi pentru aceste progrese remarca­bile", a declarat prof. dr. Edward Bell în urma vizitei efectuate.
La rândul său, dr. Livia Ognean a transmis mulţumiri oas­peţilor „pentru aprecieri şi pentru sprijinul acordat în de­cursul anilor”, precizând totodată „că întreaga echipă este mân­dră de progresele realizate”.
Maternitatea din cadrul SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a fost complet rea­bilitată şi moderni­zată în urma unui proiect în valoare de 25,86 milioane de lei, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii şi gestionat de Ministerul Sănă­tăţii.

 

comentarii
1 comentarii

Extra lucru la domiciliu, acum!
Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
Florin
09.10.2015 08:39
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia