Tribuna
Ne plimbăm cu tramvaiul începând de vineri!
Andra MARINESCU
7010 vizualizari
Ne plimbăm cu tramvaiul începând de vineri!
Vineri, 12 ianuarie, la ora 11.30, va fi mult așteptata inaugurare a tramvaiului Rășinari - Zoo Sibiu. Evenimentul va avea loc la intrarea în Grădina Zoologică, de la Pădurea Dumbrava.

Tramvaiul din Rășinari a rămas într-o singură stație mai bine de șase ani. De atunci, nu s-a mai mișcat, pentru că s-a încercat remedierea problemelor tehnice. Pentru a se rezolva situația și a mulțumi turiștii, Primăria Rășinari, prin SC Gospodărire Comunală Răşinari,  a cumpărat la jumătatea lunii septembrie un tramvai second-hand din Austria, cu 6.000 de euro, pe care îl inaugurează vineri, la ora 11.30.

Tramvaiul va pleca la ora 11.30, din staţia de la Zoo - Dumbrava Sibiului, şi se va îndrepta spre Răşinari. La sosire, călătorii vor fi invitaţi la Centrul de Informaţii Turistice din Răşinari, unde vor fi invitaţi la o degustare de produse tradiţionale din Mărginimea Sibiului.
"Este o inaugurare pe care o așteaptă mulți turiști și localnici, laolaltă. În curând, vrem să luăm legătura şi cu agenţiile de turism, să programeze grupuri pentru tramvai, poate şi cu degustare de brânzeturi. Nu va circula zilnic, ci va fi pus în funcţiune la cerere. În principiu, ne dorim să circule sâmbăta şi duminica de la Zoo la Răşinari şi retur. Nu ştim pentru ce să fim pregătiţi. Dacă va fi multă lume, suplimentăm numărul curselor", spune Bucur Bogdan, primarul comunei Răşinari.
Tramvaiul are 54 de scaune şi a fost deja testat, micile  defecţiuni fiind rezolvate, după cum a mai adăugat Bucur Bogdan.

Primarul Bucur Bogdan a mai spus că vineri se va decide dacă tramvaiul va efectua curse regulate din acest weekend sau din cel viitor.


Colaborare cu Teatrul Național "Radu Stanca"


Primăria Răşinari vrea să reia şi colaborarea cu Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, care juca câteva piese în vechiul tramvai. De asemenea, primarul comunei mai spune că îşi doreşte ca FITS 2018 să aibă evenimente şi în noul tramvai.
În tramvai, TNRS susţinea spectacole precum "Un tramvai numit Popescu", după opera antumă și postumă a lui Cristian Popescu, în regia lui Gavriil Pinte, și "Ispita Cioran", inspirată de viaţa și opera lui Emil Cioran.
Noul tramvai de la Rășinari are două capete, vatmanul schimbându-se de la unul la altul.


113 ani de la inaugurare


Vechiul tramvai din Răşinari nu mai funcţionează din anul 2011, având nevoie de reabilitări. Acesta a împlinit, în acest an, 113 ani de la inaugurare.
Până în anul 2012, Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu a mai transformat de câteva ori tramvaiul în sală de spectacol, cu "Un tramvai numit Popescu".
Încă din 2013, Primăria comu­nei Răşinari se chinuie din răsputeri să strângă re­sur­sele de care are nevoie pentru a pune în funcțiune vechiul tramvai. Acum, într-un final, se pare că visele tuturor vor deveni realitate.

 

 






comentarii
5 comentarii

cinste rasinarelior

sa urmez mocanita sibiu anita
ARDEO
09.01.2018 15:13
B.Express ( ! ) trebuia sa circule inca din toamna...
lucien bolyai
09.01.2018 19:07
In limba romana se spune Gradina Zoologică, nu zoo ca in limba engleza. Dar acest detaliu este prea putin important pentru tefelisti.
Un cititor
09.01.2018 19:55
https://getcoinfree.com?ref=fd8c6096d199fa8ead5bbc01aeb7aa78
saroshiiii
10.01.2018 10:54
Am ajuns sa ne dea lectii de administrare Rasinariul !!! Bravo lor , primarie serioasa , la Sighii , vai mama noastra ...
unu.. altu
10.01.2018 15:12
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA