Tribuna
Muzicienii sibieni pleacă în cel mai amplu turneu internațional din istoria recentă a Filarmonicii de Stat: 30 de concerte în cinci țări
Muzicienii sibieni pleacă în cel mai amplu turneu internațional din istoria recentă a Filarmonicii de Stat: 30 de concerte în cinci țări

Cel mai amplu turneu internațional din istoria recentă a Filarmonicii de Stat Sibiu se va desfășura în perioada 1 noiembrie - 17 decembrie, la invitația unei prestigioase companii artistice germane.

Turneul  va include concerte în numeroase orașe importante din Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca și Marea Britanie.

“Anul acesta plin de provocări se încheie cu unul dintre cele mai importante turnee simfonice europene pe care le-a avut vreodată o orchestră din România: 32 de concerte într-o lună și jumătate, din noiembrie până la jumătatea lui decembrie. Suntem onorați că orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost invitată de prestigioasa companie artistică Star Entertainment GmbH, cu sediul în Berlin, reprezentată în România de către dl. Mihai Constantinescu, să susțină un turneu muzical extraordinar în cele mai importante spații culturale europene. Astfel, vom fi ambasadorii Sibiului la: Stockholm, Oslo, Bergen, Skien, Stavanger, Helsinborg, Helsinki, Tampere, Turku, Pori, Linkoping, Sondenborg, Vejle, Aalborg, Le Havre, Blackpool, Hull, Hastings, Portsmouth, Croydon, Ipswich, Sheffield, Shaftesbury, York, Glasgow, Liverpool, Bath“, spune dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cu un repertoriu de muzică de film de mare succes, turneul simfonic din noiembrie-decembrie ar putea însemna primul pas al unei serii ample de turnee muzicale pe mai multe continente, odată cu dezvoltarea dimensiunii internaționale a Filarmonicii de Stat Sibiu.

În avanpremiera turneului, orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu le oferă sibienilor un concert vocal-simfonic de muzică de film, din care nu vor lipsi armoniile legendare ale lui Hans Zimmer, magia epopeei lui Harry Potter și emoția trilogiei Lord of the Rings. Alături de instrumentiștii Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, își dau concursul: soliștii Johanna Krumin - soprană, Rachid Barji - tenor, interpreții de soul Portia Manyike și Linda Rheretyane, dirijorul Alexander Steinitz. Concertul va avea loc duminică, 31 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia. Biletele sunt disponibile la prețul de 100 lei (reducere 50% pentru elevi, studenți și pensionari) prin casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, online pe filarmonicasibiu.ro și iabilet.ro sau în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App. Până atunci, îi așteptăm pe iubitorii muzicii la concertul simfonic de joi, 28 octombrie, ora 19, susținut de orchestra de cameră I'Sedici și soliștii: Petru Lupan - vioară, Cristian Preotu - vioară, Pavel Lupan - violoncel.

comentarii
2 comentarii

in franta nu concerteaza,dar la Le Havre ,da ???
buricea
21.10.2021 17:30
Lupes nu prea știe geografie și cred ca nici bravele angajate de el la Filarmonica.
Europa
22.10.2021 17:20
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia