Tribuna
Muzica simfonică şi spiritul urban al noii generaţii se întâlnesc pe Esplanada Sălii Thalia
Muzica simfonică şi spiritul urban al noii generaţii se întâlnesc pe Esplanada Sălii Thalia
Cea mai frumoasă stradă din Sibiu va găzdui în perioada 1-5 iulie, Festivalul "Zilele Muzicii Româno-Americane”. Evenimentele se vor desfășura pe Esplanada Sălii Thalia, iar intrarea va fi gratuită.

“Pentru că trăim solidari cu alte instituţii din domeniul artei spectacolelor din Sibiu, în cadrul festivalului vom regăsi un moment de dans suştinut  de Teatrul de Balet din Sibiu, acompaniat de orchestra simfonică a Filarmonicii, cea care va interpreta ‘Anotimpurile’ de Antonio Vivaldi, compoziţia care se menţine de 300 de ani în topul preferinţelor publicului meloman.Orchestra, bucuroasă de reîntâlnirea cu spectatorii, va fi condusă de Tiberiu Soare, dirijorul Operei Naţionale din Bucureşti, cu contribuţia solistică a violoncelistului Răzvan Suma,într-un concert programat sâmbătă, 4 iulie”, spun organizatorii.

Potrivit acestora, în programul festivalului vor fi incluse cele mai iubite turnee muzicale româneşti, printre care ”Pianul Călător” - susţinut de celebrul pianist Horia Mihail, „O harpă de poveste”, sau „Orgile României”, aceste din urmă desfășurându-se la Biserica Franciscană - prima şcoală de orgă din lume.

“Unitate prin diversitate”

O combinaţie inedită între muzica simfonică şi spiritul urban al noii generaţii își va face loc în program duminică, 5 iulie, pe Esplanada Sălii Thalia, când spectatorii vor putea asista la un concert “Ska-Punk –Reggae” al celor de la “Suburbia 11”.

„Ne-am dorit să ne adaptăm cât mai bine unui moment de restricţii sociale, dar şi să oferim ceva din bucuria spectacolelor cu care publicul sibian este atât de obişnuit. Am încercat să construim un spectacol cât mai complex din punctul de vedere al repertoriului ales, dar şi al sincretismului cu alte arte, pornind de la un concept european, ‘Unitate prin diversitate’. Reamintim spectatorilor noştri că accesul publicului este limitat, iar condiţiile de distanţare socială, obligatorii. Vom învăţa să ne bucurăm în continuare de muzică şi de noua disciplină a vieţii noastre în toată Vara Filarmonicii, pe Cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, precizează dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Intrarea la toate evenimentele din programul festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile. Programul festivalului poate fi accesat pe: http://www.filarmonicasibiu.ro/index.php/program/estivale  (L.S)

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia