Tribuna
Sevis
În weekend
Muzica anilor '70-'80 se aude în Dumbravă
Muzica anilor '70-'80 se aude în Dumbravă
Nostalgicii anilor '70 - '80, cei care obişnuiau să-şi petreacă weekend-urile în Pădurea Dumbrava în compania familiei şi a prietenilor, dar şi cei care nu au trăit acele vremuri şi vor să vadă cum se distrau oamenii într-o perioadă în care oferta cultural-artistică era destul de limitată, vor avea ocazia să simtă atmosfera Sibiului de odinioară.

„Sibiul de odinioară” este un proiect care aduce în prim- plan generaţia de aur a mu­zicii româneşti. Cei mai în­drăgiţi solişti de muzică de petrecere, romanţe, melodii de neuitat şi folclor autentic românesc vor recrea, timp de două zile, atmosfera petre­cerilor în aer liber de altă dată.

Cei care vor trece pragul locaţiei evenimentului, aflată în Pădurea Dumbrava – Cam­ping, vor avea parte de multe alte surprize care cu siguranţă vor fi pe placul celor ce doresc să retrăiască atmosfera de odinioară a Sibiului, dar şi pe placul ce­lor care vor să petreacă clipe de neuitat într-un cadru natural de excepţie la câteva mi­nute distanţă de centrul Sibiu­lui de mers cu maşina, autobuzul sau bicicleta şi chiar şi pe jos.
Evenimentul are loc în acest weekend, în zilele de  23 – 24 august, în Pădurea Dumbrava – zona Camping, în intervalul orar 10:00 – 22:00. Intrarea este liberă.

 

Muzică de calitate într-un loc mirific

 

~lagărele lui Gabriel Do­robanţu, Marina Florea, Stela Enache, Marina Voica, Carmen Trandafir şi Carmen Rădulescu din categoria arti`­tilor de  muzic[  u`oar[ se vor auzi în prima zi a manifestării.  
A doua zi a evenimentului, Junii Sibiului `i invitaii lor: Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paul Ananie, Stana Stepănescu, Daniel Pop, Codruţa Rodean şi Mariana Deac vor urca pe scena din Pădurea Dumbrava şi vor prezenta un adevărat tezaur folcloric.
Proiectul recreează fidel modalităţile de distracţie ale generaţiei de atunci.

 

Evenimente variate


Pe lângă concertele ^n aer liber, spectatorii vor avea la dispoziie zone de servire a mesei, bere rece, activităţi pentru copii şi de distracţie amenajate în spaţiul de eve­niment sau vor putea opta pentru plimbări în Pădurea Dumbrava.

 

Ateliere de joacă pentru copii, cu jocurile de odinioară


“Sibiul de odinioară” nu înseamnă numai concerte de muzică uşoară şi popu­lară. Evenimentul reînvie şi jocurile din perioada anilor 70 – 80 prin ateliere de creaţie pentru adulţi şi copii.
Jocuri precum ”|ară, ţară, vrem ostaşi”, ”Maţele încur­cate”, ”Obligatea”,  ”Nouă că­rămizi”, ”Elasticul”, ”Avioane”, ”Flori, fete, filme sau băieţi”, ”Raţele şi vânătorii” sau ”şo­tron, pară”, precum şi multe altele vor anima zona spe­cială din cadrul evenimen­tului ”Sibiul de odinioară”, totul desfăşurându-se în ca­drul atelierelor de creativitate “ Magic Hands”,
Atelierele de joac[ pentru copii vor fi funcţionale sâm­bătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 - 13:00.

 

Colţul comercianţilor cu produse de odinioară


Cei care vor ajunge în Pă­durea Dumbrava vor avea surpriza să descopere şi o zonă specială cu produse gastronomice făcute în stil tradiţional de către mici producători din judeţul Sibiu.
Plăcinte şi prăjituri de casă, folosite cu succes în urmă cu 30 – 40 de ani, vor fi readuse la viaţă şi oferite spre vânzare şi degustare doritorilor. Siro­purile de fructe, se vor regăsi şi ele printre pro­dusele aflate la comer­cia­lizare. De ase­menea stan­durile cu pro­du­se de car­mangerie şi me­zeluri tradi­ţio­nale, fructe, legume, pro­duse de patiserie şi panifi­caţie dar şi lactate, brânzeturi şi produse apicole îşi aşteaptă cumpărătorii în mica piaţă ţă­rănească  ame­najată în ca­drul evenimen­tului.


Colţul DISCO cu muzica anilor '70-'80


În timpul zilei, la Sibiul de Odinioară, pe parcursul weekendului într-un spaţiu dedicat, va fi amenajată o discotecă în aer liber. Hiturile celor de la ABBA, BZN, Boney M, John Lennon, Demis Rous­sos, Depęche Mode, Pink Floyd, Queen, Cher C.C. Catch, Heart,Def Lep­pard,Whitesnake sau Deep Purple şi nu numai se vor auzi în timpul zilei în Pădurea Dumbrava.  Melodiile le vor reaminti celor prezenţi at­mos­fera disco a anilor ’70-’80.


Plimbări cu bicicleta în aer liber


Pe lângă concertele ^n aer liber, spectatorii vor avea la dispoziie zone de activităţi şi de distracţie amenajate în spaţiul de eveniment sau vor putea opta pentru plimbări în Pădurea Dumbrava, Grădina Zoologică sau Muzeul Satu­lui. În parteneriat cu I Velo, va fi amenajată o zonă de unde vizitatorii vor putea închiria în mod gratuit biciclete pentru plimbările în aer liber, între orele 12.00 – 22.00.

 

Expoziţie retro mobil


Celebrele VW Beetle care au făcut furori în întreaga lume în anii ‘70, vor putea fi revăzute şi ele într-o mini expoziţie. În parteneriat cu Old Friends Club Sibiu, în zilele de sâmbătă şi dumi­nică, vor putea fi văzute mai multe maşini retro, printre care şi VW Beetle sau moto­ciclete specifice acelei peri­oade de timp. Un stand de­dicat special acestor bijuterii pe patru roţi, va fi amenajat spre vizitare la Sibiul de odinioară.
Mai multe detalii despre programul ”Sibiul de odi­nioară” se pot obţine şi de pe pagina de Facebook a eve­nimentului, https://www. facebook.com/Sibiul deodinioara
Evenimentul are loc în acest weekend, în zilele de  23 – 24 august, în Pădurea Dumbrava – zona Camping, în intervalul orar 10:00 – 22:00. Intrarea este liberă.
„Sibiul de odinioară” este o acţiune cofinanţată de Con­siliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu, realizată cu sprijinul Genius Cars Sibiu, Iello Dev şi Tursib.


comentarii
2 comentarii

Aduceti si iarba de pe vremuri inapoi? Si chioscul? Si copacii? (Stejarul Imparatului, de exemplu)
Georg
22.08.2014 11:19
Va rugam din tot sufletul , faceti un articol despre tiganii care s-au asezat in Padurea Dumbrava.
Poate asa se va reusi sa fie trimisi de unde au venit.
Va multumesc!
Petru
22.08.2014 12:46
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia