Tribuna
Fabrica Sevis
Muzeul Satului, vizitat de peste 8.000 de oaspeți
Muzeul Satului, vizitat de peste 8.000 de oaspeți

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a înregistrat în perioada 22-25 iulie, 8.476 de vizitatori. Programul evenimentelor desfășurate în  gospodăriile instituției culturale a cuprins multe surprize și noutăți.  

Musafirii s-au bucurat de o mulțime de evenimente, precum: workshop-ul de restaurare „Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural”, ediția nr.1; ateliere de confecționat jucării din lemn cu meșterul Zoltan Bedo; Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA; vernisajul unui monument cu o poveste specială - Casa din Spermezeu - Bistrița-Năsăud; un atelier de confecționare a lumânărilor din ceară de albine; un atelier de ceramică arhaică alături de ceramiștii Nicoleta și Ion Mitroi; Un altfel de târg al olarilor în Muzeul ASTRA - Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău.

“Organizatorii au încercat prin intermediul unui dialog interdisciplinar între meşterii olari şi specialiştii în domeniul ceramicii tradiționale, să găsească soluții privind schimbul de cunoştinţe, informaţii şi experienţe despre materialele şi tehnicile folosite, despre marketingul produselor şi evitarea kitsch-ului. Partea aplicată a avut loc pe durata desfășurării târgului, la Sibiu, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi a combinat latura expoziţională şi cea comercială cu un grad mare de animaţie culturală, demonstraţii practice de olărit şi de gătit în vasele realizate, ateliere experimentale de modelare și presare a lutului, decorarea și arderea ceramicii”, au precizat reprezentanții instituției culturale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia