Tribuna
Muzeul Naţional Brukenthal va începe colaborarea cu Universitatea Naţională de Arte "George Enescu" din Iaşi
Muzeul Naţional Brukenthal va începe colaborarea cu Universitatea Naţională de Arte

Săptămâna trecută, managerul interimar al Muzeului Naţional Brukenthal, dr. Alexandru Constantin Chituţă s-a aflat la Iaşi unde a avut o întâlnire cu prof. univ. dr. Aurelian Bălăiţă, rectorul Universităţii Naţionale de Arte George Enescu şi cu conf. univ. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultăţii de Arte Vizuale şi design. Cu acest prilej  Muzeul Naţional Brukenthal a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi, respectiv Facultatea de Arte Vizuale şi Design din Iaşi.
Cu acest prilej domnul prof. univ. dr. Aurelian Bălăiţă, rectorul Universităţii Naţionale de Arte George Enescu a declarat: "Îl cunoaştem pe domnul Alexandru Chituţă împreună cu care am realizat mai multe evenimente culturale la Iaşi. Propunerea domniei sale de a încheia un acord de parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal ne onorează. Avem peste 800 de studenţi la Facultatea de Arte Vizuale şi Design şi putem avea o multitudine de proiecte în comun''.
Alexandru Constantin Chituţă, managerul interimar al Muzeului Naţional Brukenthal a declarat: "Legăturile cu municipiul Iaşi şi cu mediul cultural şi academic de acolo sunt foarte strânse. Sunt oameni extraordinari! Universitatea Naţională de Arte George Enescu este una dintre cele mai importante universităţi de acest gen din ţară. Deja avem o bună colaborare cu mediul academic din Cluj-Napoca acum avem şi o colaborare cu mediul academic ieşean. La fel cu Muzeul Municipal Regina Maria din Iaşi avem una dintre cele mai bune colaborări atât în schimbul de expoziţii cât şi în publicaţii, studii, simpozioane. Cred că parteneriatul cu Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi va fi unul dintre cele mai fructuoase parteneriate ale Muzeului Naţional Brukenthal. Acest parteneriat va fi axat pe artele contemporane, restaurare şi mediul virtual. Mulţumesc domnului rector prof. univ. dr. Aurelian Bălăiţă şi domnului decan conf. univ. dr. Adrian Stoleriu pentru deschidere şi pentru dorinţa de a face lucruri comune atât la Sibiu cât şi la Iaşi".
Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi este o instituţie de învăţământ superior de stat din Iaşi, România. Universitatea a fost înfiinţată la 26 octombrie 1860 sub denumirea de "Şcoala de Muzică şi Declamaţiune de la Iaşi".
Facultatea de Arte Vizuale şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte George Enescu din Iaşi are programe de studii pentru următoarele studii: 
 Arte plastice - Pictură
 Arte plastice - (Pictură) (cu predare în limba engleză)
Arte plastice - Sculptură
Arte plastice - Grafică
Arte plastice (Fotografie - videoprocesarea computerizată a imaginii)
Artă Murală (Ceramică)
Design
Modă - Design vestimentar
 Arte textile - Design textil
Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative
Conservare şi Restaurare
 Istoria şi Teoria Artei

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA