Tribuna
Muzeul Brukenthal: în premieră - două muzee sibiene luminate in culorile drapelului României
Muzeul Brukenthal: în premieră - două muzee sibiene luminate in culorile drapelului României

Muzeul Național Brukenthal aunţă că fațada Muzelui de Istorie Naturală și a Muzeului cinegetic "August von Spiess" vor fi luminate în culorile drapelului României, cu prilejul Zilei Naționale

Cu acest prilej, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, dr. Alexandru Constantin Chituță a declarat: ”am achiziționat proiectoare led, de mică intensitate, care vor lumina arhitectural două dintre clădirile ce aparțin Muzeului Național Brukenthal. În acest sens, cu prilejul Zilei Naționale a României din acest an vor fi luminate fațadele Muzeului de Istorie Naturală (str. Cetății) și a Muzeului Cinegetic August von Spiess (sr. Școala de înot) în culorile drapelului României. Vom putea și cu alte ocazii ca aceste clădiri din Sibiu să fie luminate și în alte culori. Avem însă în proiect ca și alte clădiri ce aparțin Muzeului Național Brukenthal din Sibiu să fie luminate pe timpul nopții. Este un prilej de a le pune în valoare și pe timpul serii și al nopții.”

Cu prilejul Zilei Naționale a României toate spațiile muzeale ale Muzeului Național Brukenthal din Sibiu sunt deschide spre vizitare (excepție făcând Muzeul de Artă Contemporană aflat în șantier de reamenajare). 
Noul program de vizitare intrat în vigoare în 30 noiembrie 2022 este 10:18 iar în ziua de 1 decembrie Muzeul de Istorie Casa Altemberger este deschis în mod gratuit.
Cu prilejul Zilei Naționale a României și cu împlinirea a 100 de ani de la încoronare, Muzeul Național Brukenthal a deschis doua expoziții temporare: De la Țepeș la Brâncuși, 5 secole de istorie și cultură, din colecțiile Emilian Radu la Palatul Brukenthal din Piața Mare și expoziția Marea Unire în fotografii și documente, colecția Alexandru Bârsan, ambele expoziții curatoriate de Alexandru Constantin Chituță.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA