Tribuna
"Motor!" - Sibiul, platou de filmare pentru Nicolas Cage
Alexandra CHEŞCU
3339 vizualizari
"Motor!" s-a strigat ieri dimineaţă la Biserica Franciscană de pe Strada Şelarilor. Aici s-au aflat actorul Nicolas Cage, oameni din staff-ul starului, echipa de filmare a Studiourilor Castel Film, angajaţi ai Poliţiei Comunitare Sibiu, jurnalişti şi un număr destul de mare de curioşi. Mica stradă din Sibiu a fost închisă pe jumătate traficului, încă de la primele ore, pentru a-i menţine la distanţă pe curioşi, dar şi pentru a asigura liniştea în timpul filmărilor pentru producţia "Ghost Rider: Spirit of Vengeance".
Sibienii au avut ocazia să se apropie mai mult de actorul american, fanii adunându-se în Piaţa Mare, locul în care s-au aflat rulotele studioului, pentru a-l vedea mai bine pe Nicolas Cage. Cu mic, cu mare, ei au făcut cerc în jurul maşinii negre cu care se deplasează actorul pentru filmări, în speranţa obţinerii unui autograf. Cei mai gălăgioşi au fost, însă, copiii, pentru că în jur de 30 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din zonă, echipaţi cu hârtie şi pixuri au scandat numele lui Nicolas Cage, până când acesta a ieşit în faţa lor pentru a le da un autograf.
Spiritele s-au mai calmat puţin după ce actorul, în vârstă de 46 de ani s-a întâlnit cu admiratorii săi, după câteva minute bune întorcându-se la Biserica Franciscană pentru a continua filmările.

Peisaje şi maşini româneşti pentru aroma locală

Sibiul şi lăcaşul de cult de pe strada Şelarilor, unde au avut loc filmările de ieri, va apărea la începutul peliculei, biserica fiind locul în care Johnny Blaze, personajul principal al  filmului, vine să se odihnească, a arătat Bennett Walsh, producătorul executiv al "Ghost Rider 2". El a mai subliniat că "Ghost Rider: Spirit of Vengeance" a avut nevoie de un loc pitoresc, farmecul căutat fiind regăsit pe străzile Sibiului. " Când am venit în România, am căutat în întreaga ţară un loc potrivit (...) Înainte să ne hotărâm să filmăm în România ne-au interesat locaţiile şi oamenii. (...) Ce e minunat la Sibiu este tocmai faptul că este mic şi că poţi merge pe jos, în loc să iei maşina", a mai spus Bennett Walsh. Producătorul american a subliniat că producţia este realizată aproape în totalitate cu echipă românească, pentru filmări fiind folosite şi mărcile româneşti de maşini, "pentru aroma locală". Mai mult, Bennett Walsh a mai arătat că filmul va scoate în evidenţă şi peisajele României.
Producătorul executiv a precizat că românii sunt nişte oameni foarte calzi, înainte de începerea filmărilor, ţara noastră nefiind sigura opţiune luată în calcul în realizarea filmului. Australia şi Ungaria au fost o parte dintre posibilele locaţii alături de România, ţara noastră câştigând în final această "cursă". Un cuvânt cu greutate în acest sens l-a avut producţia "Cold Mountain", din 2004, care s-a filmat pe plaiurile româneşti.
Întrebat dacă se gândeşte să ia în considerare posibile noi filmări în România, Bennett Walsh a spus că aşteaptă ca mai întâi să se finalizeze acest film, pentru a vedea şi impactul lui asupra cinefililor, pentru ca apoi să se gândească la o posibilă nouă prezenţă în ţara noastră. El a subliniat că filmările pentru "Ghost Rider: Spirit of Vengeance" sunt programate să dureze până la sfârşitul lunii februarie, următoarea oprire, după Sibiu, fiind Hunedoara.

Filmările de la Sibiu continuă

Chiar dacă se zvoneşte că joi a fost ultima zi de filmări la Sibiu a lui Nicolas Cage, producătorul american nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia. Un lucru sigur este însă faptul că astăzi şi mâine se va striga "Motor!" în Piaţa Mică, locaţie ce va fi închisă vineri între orele 7 şi 19 şi sâmbătă, parţial, pe partea cu Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”.
comentarii
9 comentarii

ce placuta e normalitatea: subiectul, articolul si oamenii
RR
12.11.2010 11:21
Pfuaiii...asa cevaaaa . Ne baga si noi vedetele in seama....
cinefila
12.11.2010 12:07
..ne baga si pe noi vedetele in seama:P
cinefila
12.11.2010 12:09
Si de ce ziceti ca ne-ati ales totusi pe noi? Ca in Noua Zeelanda , de exemplu, sunt peisaje mult mai frumoase. Sau au cerut aborigenii mai multi bani pentru figuratie. Manca-v-ar mama de draguti ce sunteti :P
cineva
12.11.2010 12:19
@cineva - ai dreptate, romanul iobag se prostitueaza la preturile cele mai scazute.
tovarasu
12.11.2010 14:06
io-bag pe totzi
io
12.11.2010 17:58
sibiu oras al bunelor maniere
daca avem fetite fierbinti si de lux nu inseamna ca suntem fraieri...nu stiu..........daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
12.11.2010 18:00
Ghost.....iarasi ? Cand dreaku vom vedea un film adevarat cu N.Cage care este chiar talentat...doar filme comerciale pline de violenta,sex,...tabloide cinematografice...
Black
12.11.2010 18:18
vom vedea filmele care-ti plac, mai Black, atunci cand te apuci sa le produci. Pana atunci, mucles.
sancho
12.11.2010 20:21
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia