Tribuna
Motocicliştii au cerut respect
Motocicliştii au cerut respect

Zeci de motociclişti au încins asfaltul marţi după-amiază, într-un marş iniţiat de Poliţia Rutieră Română, prin Inspectoratul de Poliţie al Ju­de­ţului Sibiu. Scopul cam­paniei "Alege viaţa" a fost acela de a sensibiliza condu­cătorii auto şi de a trage un semnal de alarmă că şi moto­cicliştii sunt participanţi la trafic. Ei s-au întâlnit la Sala Transilvania şi au urmat tra­seul: Shopping City - Bule­vardul Vasile Milea - Bule­vardul Victoriei, cu două opriri, pentru ca membrii Cluburilor de motociclişti să împartă pliante şi alte materiale cu caracter preventiv condu­că­torilor auto aflaţi în trafic, dar şi zecilor de spectatori care şi-au făcut poze cu motoa­rele. „Noi, motocicliştii, ne considerăm respectaţi în trafic, dar de văzut nu prea. Încercăm să respectăm pe cât posibil regulile de circu­laţie, deoarece încălcându-le, riscăm să ne pierdem permisul de conducere. Să nu uităm că noi ne naştem cu pasiunea de a conduce un motor şi riscând să comitem greşeli putem să ne pierdem această pasiune. Să nu uităm că suntem cei mai expuşi. Există o psihoză: oricine dă vina pe motociclişti, iar acum este la modă să conduci un motor. Dar fiind tânăr, nu cunoşti puterea ce se ascunde sub caroserie şi rişti să păţeşti lucruri groaznice. Tineretul din ziua de astăzi nu mai are chemarea ce am avut-o noi cândva şi de aceea se întâmplă atâtea nenorociri", a spus Mirela Gaston.
Dat find faptul că mulţi dintre motociclişti îşi pierd viaţa în urma accidentelor rutiere, câţiva dintre cei prezenţi la marşul de marţi după-amiază aveau agăţat pe ghidon un mic simbol negru despre care spun că este felul lor de a purta în suflet şi în gând amintirea celor dragi. "Motocicliştii nu sunt suficient de respectaţi în trafic de către automobilişti, dar nu neg faptul că sunt motociclişti care nu respectă regulile de circulaţie. De aceea parti­cipăm astăzi (n.r. ieri) la acest marş, ca să tragem un semnal de alarmă, să atra­gem atenţia. Acţiunea a mai fost făcută deoarece repetiţia e mama învăţăturii",a spus Viorel Paluşaru, membru al clubului Mad Dog’s.
Marşul a fost atent supra­vegheat de poliţişti, care sunt şi ei îngrijoraţi de faptul că, odată cu începerea sezonului cald, o categorie însemnată a participanţilor la trafic o constituie conducătorii de motociclete, ei fiind cei mai expuşi accidentelor rutiere.
Alexandra DĂNILĂ





comentarii
11 comentarii

motociclistii sunt cei mai nebuni participanti la trafic
un sibian
19.05.2011 09:14
Cum pot sa fac diferenta intre un motociclist normal[daca exista,eu nu am vazut asa ceva]si un teribilist care se strecoara printre masini la semafoare,apar in retrovizoare ca duhurile rele si au pretentia de afii respectati in trafic desi ei nu stiu ce inseamna respect.
Romanul
19.05.2011 09:28
Rareori am vazut motociclist care sa conduca sub 100 de km la ora. Fac un zgomot enorm cu vehiculele lor.Sa invete ei intai sa respecte legea si oamenii,in loc sa dea vina pe ceilalti !
Giacomo Agostini
19.05.2011 09:35
Culmea tupeului, motociclistii sa ceara respect in trafic! Dobitocii sa respecte daca vor sa fie respectati, gonesc cu 200 la ora prin oras in miezul zilei si cu nr. indoit ca sa fie siguri ca sunt imuni la radare, iar daca se intampla ca unul sa crape in accident tot soferul masinii e de vina ca nu-l respecta in trafic?!
Astia ori sunt cretini ori se prefac. Dar la cum se poarta in trafic mai degraba prima varianta e corecta. Imi provoaca scarba cu marsurile lor de doi lei!
bocometrul
19.05.2011 09:41
Dupa cums e comporta in trafic mai degraba cer palme.
motociclistii cer respect?
19.05.2011 09:44
Comantatori de 2 lei. Cititi articolul si va veti lumina, asa cum a spus si Vio Mad Dog nu se neaga faptul ca sunt uscaturi in padure, dar voi ...manelisti uzati cu radio la maxim nu stiti unde sunt oglinzile. la comentat aici sunt doar cei ofticati ca ciururile pe care le conduc nu baga 200... nici pe departe nu e vorba de asta. e vorba de actiune pentru prevenire sa sti ca sunt si motocilcisti langa voi... sa te asiguri cand schimbi banda ...sa nu faci jaloane pt ca tu conservar de 2 lei esti inchis intre fiare ....

sunt dezamagit de oameni ca voi , scarbit de atitudine. nimica nu e bun pentru voi, nimica din ce se face nu e bun, daca cineva ia atitudine voi stati cu coatele pe masa si comentati aiure.

faceti un mars de constientizare al motoretistilor. fa un comentariu constructiv, in care sa scoti in evidenta ce ar trebui sa faca motoretistu....


nabilor
Fzr-Bamse
19.05.2011 11:38
motociclistii nu au respect pentru nimic, nici pentru legea circulatiei si nici pentru ceilalti participanti la trafic ! Cum au luat permisul de conducere ? Ei nu trebuie sa dea examen la sala ?Nu semnalizeaza depasirile, iar la intrarea in coloana , foteaza intrarea ! Ei nu stau la semafor, depasesc coloana de masini si se posteaza in fata ! Legea n-o fi aceeasi pentru toti ?
sibian
19.05.2011 12:46
Va rog sa nu confundati motociclistii cu scuteristii si cu ATV-istii.
Si aveti dreptate, doar motociclistii nu respecta legea. Eu nu am vazut pana acum BMW-uri din care curg inconfudabile manele de aur sau alte masini de lux cu proprietari retarzi genetici care sa incalce sau sa treaca pe langa lege si respect pentru ceilalti participanti la trafic.
ID
19.05.2011 13:07
Bikerii astia ar putea sa isi tina ciocu ca au prea mult tupeu. Poate motoarele voastre baga 200 apoi va razuie de pe copaci si de sub tiruri si ziceti ca n-ati avut noroc. Dati voi exemple de comportament in trafic si mai discutam.
ciocu mic bikierii
19.05.2011 13:25
ceva constructiv pentru motociclisti: bagati-va motoarele in stalpi idiotilor
@ Fzr-Bamse
19.05.2011 14:26
sa ceara respect...la cimintir
e.u
19.05.2011 16:43
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA