Tribuna
Moştenitorul coroanei Împăratului Iulian vine din America
Moştenitorul coroanei Împăratului Iulian vine din America

Iulian al II-lea, fiul cel mare al autointitulatului împărat al romilor, Iulian Rădulescu, va fi urmaşul la tron al tatălui său. Iulian al II-lea va fi încoronat la capul defunctului, sâmbătă, înainte ca împăratul să fie condus pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a împăratului Iulian va fi făcută de regele romilor din România, Dorin Cioabă, care este pastor penticostal şi care a venit şi vineri seara pentru a se ruga la căpătâiul împăratului.

  • “Consiliul imperial al romilor  a stabilit că Iulian Rădulescu al II-lea va fi numit Împărat al romilor de pretutindeni. Romii din ţară care nu pot să vină sâmbătă la înmormântare trebuie să ştie că la ora 11 va fi încoronarea lui Rădulescu Iulian al II-lea , apoi vom proceda la înmormântarea împăratului Iulian I. Rădulescu Iulian  al II-lea este fiul cel mare al lui Rădulescu Iulian I, băiatul care a fost plecat în America şi care s-a întors acum acasă”, a spus Mihai Mihai, membru în consiliul de coroană.

Iulian Rădulescu junior, care devine împărat al romilor, este în America din 1984 şi, spun memrii comunităţii, are afaceri în transporturi. Acesta a venit în ţară în urmă cu ceva vreme pentru a fi alături de tatăl său. Iulian al II-lea le-a promis celor din comunitate că se va întoarce definitiv în ţară.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Romii din Sibiu vor stabili vineri seara cine va moşteni coroana împărătească a lui autoproclamatului împărat Iulian I şi cine va conduce de acum comunitatea de care avea grijă Iulian Rădulescu, care a murit joi.

La casa unde a locuit până la deces împăratul autoproclamat al romilor de pretutindeni, Iulian I, a fost linişte vineri. Doar focul, care reprezintă în tradiţia romă sufletul celui decedat, a fost, din când în când, întreţinut de oamenii apropiaţi din familie.

Femeile au purtat părul despletit, o altă tradiţie a comunităţii spunând să atunci când cineva drag moare, ţigăncile îşi despletesc părul şi bocesc. La fel s-a întâmplat şi în casă unde are loc priveghiul lui Iulian Rădulescu.

  • "Asta este tradiţia de când e lumea la noi. Când murea un cetățean se stătea la foc trei zile şi trei nopţi pentru binele romilor. Aici se fac toate şedinţele, în aceste trei zile. Vorbim pe unde a umblat, ce a făcut, ce bine a făcut, totul, aici, în jurul focului. Toată noaptea toţi am stat strânşi aici, toţi cei care l-am cunoscut. Am stat până la 5 dimineaţa şi am povestit tot ce a făcut în viaţa lui”, a povestit Mihai Drăgan, fratele împăratului Iulian Rădulescu.

Acesta spune despre fratele său că a fost un om cunoscut, care a ajutat foarte mult comunitate romă, iar țiganii îl respectau.

  • „A fost un om deosebit, cunoscut. El a ajutat toată comunitatea ţiganilor, i-a adus în rândul lumii. Membrii comunităţii îl respectau foarte mult. El le spunea ţiganilor să nu facă prostii, să nu fim huliţi de români. Le spunea că e bine să fim lângă ei, lângă români. Noi am fost apropiaţi cu românii aici, la Sibiu, nu ne-am hulit unii cu alţii”, a povestit fratele împăratului decedat.

Sora împăratului Iulian, Elena Mândra Rădulescu spune şi ea că la priveghiul mortului femeile îşi despletesc părul şi bocesc, se stă la foc, care se aprinde o singură dată, el urmând să ardă până când mortul este dus la cimir. Apoi, cenuşa se duce la râu.

  • „În astea trei zile stăm în jurul focului. Asta e tradiţia. Stau femeile cu părul desfăcut, se despletesc şi bocesc. Stăm în priveghi până în zori de zi, apoi lumea pleacă acasă, apoi seara iar se strâng. Până nu îl ducem la cimitir nu se stinge focul. Apoi se face curăţenie generală nu rămâne nimic. Focul acesta nu se aprinde decât o dată. Se aprinde după ce a murit şi trei zile şi trei nopţi nu se stinge. După ce e dus la groapă şi pleacă lumea, se stinge şi totul se duce la râu şi se aruncă pe apă”, a povestit Elena Mândra Rădulescu, sora împăratului Iulian.

În timpul în care cel decedat este în casă, Elena Mândra spune că nu se mătură, nu se face curăţenie, nu se face mâncare nici în casa mortului, nici în casele rudelor apropiate, ba, mai mult, nici ibricul de cafea nu se pune pe foc, iar dacă vin oameni de departe, li se oferă hrană rece.

  • „Dacă era o judecată ţigănească, fratele meu comunica cu lumea, să se ajungă să fie bine, să nu se întâmple scandaluri, să nu fie probleme. Ţiganii ascultau de el. El hotăra cum să facă bine”, spune sora lui Iulian I, care a venit la începutul anului, de la Târgu Jiu la Sibiu, pentru a avea grijă de fratele ei.

Femeia a povestit care au fost ultimele dorinţe ale Împăratului romilor de pretutindeni.

  • „Am stat la spital cu el şi când am văzut că nu mai poate trăi l-am adus acasă să moară în patul lui. Asta a fost dorinţa lui. Ne-a spus că fim cuminţi, înţelegători că el până aici a putut să meargă. Ne-a spus că vrea să rămână unul din copiii lui care vom hotărî la Comsiliul de Coroană, să fie împărat în locul lui, să ducă comunitatea romilor mai departe. Atât a spus”, a povestit Elena Mândra Rădulescu, sora împăratului.

Unul dintre ultimii oameni care au vorbit cu împăratul Iulian a fost Ilarie Mihai, unul dintre membrii de bază ai comunităţii rome din Sibiu. Acesta a spus că se va stabili vineri seara cine va fi împărat în locului lui Iulian I.

  • „Am vorbit cu el (cu împăratul – n.red.) cu vreoa două ore înainte să maoră. Mi-a spus să avem grijă de ce întâmplă în urma lui. Era în chinuri ca de moarte. Atât am reţinut de la el să avem grijă ce se întâmplă în urma lui. Vom stabili vineri seara cine va fi împărat în locul lui, după Consiliul de Coroană”, a declarat presei Ilarie Mihai.

Cele mai mari şanse să preia coroana lui Iulian I, spun membrii comunității rome din Sibiu, le are fiul cel mare al  acestuia, care poartă același nume cu împăratul decedat, Iulian Rădulescu, care are 53 de ani.

Iulian Rădulescu mai are un fiu, Valodie, și două fiice.

Împăratul Iulian Rădulescu va fi înmormântat sâmbătă, în Cimitirul Municipal.

 







comentarii
3 comentarii

Eu cred ca i s-ar cuveni lui ion iliescu.
eugen
13.01.2017 19:34
S? vin? dup? ?atr?! S? dispar?
Justice
14.01.2017 13:55
De ce au lipsit marile case regale din Europa?????
LAE
15.01.2017 13:42
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA