Tribuna
PNL
„Moștenire din bătrâni” - sărbătoarea copiilor și tinerilor iubitori de folclor, la Avrig
Dan FRÂNCU
1553 vizualizari
„Moștenire din bătrâni” - sărbătoarea copiilor și tinerilor iubitori de folclor, la Avrig

Duminică, 26 mai, la Avrig se va desfășura cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Concurs Județean de Folclor „Moștenire din bătrâni”, manifestare adresată elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, soliști individuali sau membri ai unor structuri (grupuri vocale, instrumentale sau ansambluri) organizate în cadrul instituțiilor de învățământ din județ.

Festivalul este organizat de Clubul Copiilor Avrig (structură a Palatului Copiilor Sibiu), cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Avrig.

Participarea la activitate este posibilă în baza unei înscrieri, ce poate fi făcută până la data de 21 mai 2024, la adresa de email mosteniredinbatrani@yahoo.com putând fi trimise cererile de înscriere și solicitările pentru informații suplimentare despre regulament, organizarea și desfășurarea manifestării. Organizatorii nu percep taxă de participare.

Organizatorii festivalului își propun ca prin intermediul acestuia să contribuie la descoperirea, păstrarea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor populare românești, a patrimoniului cultural, a costumului popular şi a dansului tradițional românesc și trezirea în elevi a sentimentul aproape uitat de patriotism şi dragoste de ţară, de mândrie, de apartenenţă şi identitate naţională, prin valorile specifice materiale şi spirituale ale poporului român.

Festivalul are ca obiective principale descoperirea și promovarea de noi talente din rândul soliștilor vocali, soliștilor instrumentiști și dansatorilor, încurajarea implicării elevilor în promovarea valorilor cultural - artistice și a tradițiilor populare românești, păstrarea şi promovarea costumului tradiţional românesc, dezvoltarea simțului pentru artă și frumos.

Festivalul – concurs se va desfășura pe cinci secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale, grupuri instrumentale, formații de dansuri. De asemenea, în funcție de vârsta participanților, vor exista și trei categorii distincte: clasa pregătitoare – clasa a IV-a, clasa a V-a – clasa a VIII-a, clasa a IX-a – clasa a XII-a.

La fel cum s-a întâmplat și la edițiile anterioare, sărbătoarea dedicată celor mai tineri iubitori ai folclorului din județul Sibiu va începe cu „Parada portului popular”, ce se va desfășura în zona centrală a Avrigului începând cu ora 11,30. De la ora 12, la Casa de Cultură a orașului Avrig se va desfășura spectacolul – concurs, participanții la paradă având prioritate la accesul pe scenă.

În cadrul concursului vor fi acordate câte trei premii (I, II, III) pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă, plus alte două premii speciale și anume: Premiul „Gheorghe Lazăr”, oferit în cinstea marelui cărturar și Premiul „Ioan Văleanu”, acordat în onoarea regretatului coregraf. Pe lângă premii vor fi acordate mențiuni și diplome de participare. 

Jurizarea concurenților va fi realizată de către o comisie de specialitate care va analiza prezența scenică, interpretarea artistică, autenticitatea momentului, încadrarea momentului artistic în zona etnografică de proveniență și costumul popular. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica