Tribuna
Monopol pentru "Drumuri şi Poduri" SA, încă 1 an
Monopol pentru

Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean a început cu dispute aprinse pe seama prelungirii contractului de concesiune între Consiliul Judeţean şi societatea subordonată CJ, "Drumuri şi Poduri" SA, contract care va expira la sfârşitul lunii martie 2009.
Proiectul iniţiat de Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean, prevedea prelungirea concesiunii cu doi ani. Martin Bottesch a fost susţinut de Ioan Banciu (PSD), vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care a spus că este nevoie de aproximativ doi ani pentru a se stabili viitorul societăţii (dacă va fi privatizată sau dacă managementul va fi îmbunătăţit în urma unui studiu de oportunitate), în condiţiile în care procedurile de achiziţii publice sunt destul de anevoioase. În partea cealaltă s-au situat reprezentanţii PNL şi PD-L. Atât fostul vicepreşedinte al CJ, liberalul Gheorghe Dicu, cât şi democrat-liberalii Daniela Câmpean, Dănuţ Voinea şi Şerban Ţichindelean au susţinut prelungirea concesiunii pe un an. În cele din urmă, Martin Bottesch a supus aprobării consilierilor judeţeni prelungirea concesiunii pentru un an, lucru votat în unanimitate de aleşi. Astfel, concesiunea a fost prelungită pentru perioada martie 2009 - martie 2010.
Este a doua şedinţă consecutivă a CJ în care se dezbate prelungirea contractului de concesiune pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene, în condiţiile în care proiectul de hotărâre din şedinţa de luna trecută a fost amânat. Atunci conducerea CJ dorea prelungirea concesiunii pe 5 ani, însă aleşii judeţeni au cerut amânarea aprobării proiectului de hotărâre.
Tot ieri, aleşii judeţeni au fost de acord cu întocmirea unui studiu de oportunitate, ce va fi comandat de Consiliul Judeţean, prin procedura de achiziţii publice, conform legislaţiei în vigoare privind îmbunătăţirea şi optimizarea serviciilor de întreţinere şi reparaţii drumuri, care să propună următoarele variante: îmbunătăţirea managementului societăţii cu varianta ca activitatea să fie concesionată în continuare; scoaterea la licitaţie a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi privatizarea în prealabil a SC Drumuri şi Poduri SA prin vânzarea la licitaţie publică şi scoaterea la licitaţie a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri după reorganizarea SC Drumuri şi Poduri, prin reducerea de activitate şi personal şi transformarea în serviciu public. Pentru procedura de achiziţie publică prin licitaţie publică şi întocmirea studiului sunt necesare aproape 9 luni.

Mai mulţi bani pentru Aeroportul Sibiu

Tot în şedinţa de ieri, aleşii judeţeni au votat suplimentarea fondurilor pentru modernizarea aeroportului cu încă 2,2 milioane de lei. Fondurile sunt solicitate de firma de consultanţă Dornier şi sunt necesare pentru creşterea gradului de siguranţă în exploatare şi pentru finalizarea unor lucrări neprevăzute. Deşi suplimentarea de fonduri a fost votată, consilierul PD-L, Dănuţ Voinea, supărat pe sumele suplimentare pe care trebuie să le acorde Consiliul Judeţean la solicitarea firmei de consultaţă, a cerut conducerii CJ ca la alte achiziţii publice, firma de consultanţă să nu mai fie acceptată. În altă ordine de idei, Martin Bottesch le-a pus la dispoziţie aleşilor judeţeni studiul de dezvoltare a aeroportului sibian. Studiul propune două variante pentru viitorul aeroportului: contract cu echipă de management, sau privatizare parţială. Aleşii au o lună pentru a informa, urmând ca până în iunie să fie aprobată soluţia finală.





comentarii
1 comentarii

Este clar ca cineva doreste sa 'ciuguleasca' lucrarile de la drumuri si apoi sa ia pe nimic societatea de drumuri. Cine sa fie acela ? Nu cumva 'ecologistul' care vrea sa faca blocuri in padure? Nu va avea parte!!!
Scutea Nicolae
27.02.2009 06:54
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA