Tribuna
Modernizări de 26 milioane lei într-o nouă zonă din cartierul Hipodrom I
Sorana MAIER
2280 vizualizari
Modernizări de 26 milioane lei într-o nouă zonă din cartierul Hipodrom I

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat joi contractul pentru execuția reparațiilor capitale într-o nouă zonă din cartierele vechi de blocuri, cartierul Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – bulevardul V. Milea – Rahovei – bdul M. Viteazu.

Lucrările ample vor însemna o reabilitare completă a cartierului, respectiv reabilitarea străzilor și aleilor, inclusiv amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare, instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat, modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare, modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie, amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali, amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.

“Până în prezent am modernizat cartierul Dioda, mai multe zone din cartierul Hipodrom, cartierele Valea Aurie, Reșița II, Broscărie, Turnișor, zona Școala de Înot și cea din jurul Gării. Zona Henri Coandă-Oțelarilor este în lucru și se va finaliza în primăvara anului viitor. De asemenea, sunt în curs procedurile de achiziție pentru modernizarea cartierelor Ștrand și Terezian. Scopul este acela de a creștere calitatea locuirii în cartierele vechi de blocuri prin lucrări importante, care nu prevăd doar reasfaltarea, ci modernizarea”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul în valoare de peste 26 de milioane de lei a fost semnat cu firma SC Geiger Transilvania SRL Mureș și are un termen de execuție de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor care va fi transmis constructorului în martie anul viitor.

 

 

 

comentarii
1 comentarii

Doamne ajută să intram așa cu pasi mici dar hotărâți in normalitate!
06.12.2019 13:02
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA