Tribuna
Modernizarea stațiunii Ocna Sibiului. Parcare mai mare la intrare și peste 3 kilometri de străzi refăcute
Sorana MAIER
4186 vizualizari
Modernizarea stațiunii Ocna Sibiului. Parcare mai mare la intrare și peste 3 kilometri de străzi refăcute

Proiectul amplu pentru modernizarea stațiunii Ocna Sibiului, semnat anul trecut pentru finanțare din fonduri europene continuă în această perioadă cu implementarea unei noi componente, cea care vizează modernizarea infrastructurii rutiere.

Operatorii economici interesați să modernizeze infrastructura rutieră și cea de agrement din stațiunea balneară Ocna Sibiului sunt așteptați să își depună oferta până în data de 23 septembrie 2019 pentru un contract în valoare 4.911.397,07 lei fără TVA, parte a proiectului mare.

Proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului” pentru care Primăria Orașului Ocna Sibiului, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, a obținut fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 are o valoare totală de 19.613.388,30 lei, inclusiv TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este de 16.671.380,05 lei. Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritorială Ocna Sibiului, în calitate de lider, și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu, în calitate de partener, trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 392.267,77 lei.

Proiectul presupune modernizarea infrastructurii rutiere în lungime de 3.106 ml și realizarea unei parcări în suprafață de 5.560 mp, respectiv străzile Lacului, Sărăturii, Trecătoarei, Podului, Alămorului și Reabilitarea DJ 106 B (străzile Salinelor, Mihai Eminescu, Mândrii și De Jos) și despre extinderea parcării de la intrarea în stațiune.

În cadrul aceluiași proiect, va fi reabilitată infrastructura de agrement de utilitate publică prin amenajarea unei zone de agrement și sport pentru sănătate și a  parcului „Statuia Minerului”. Vor fi amenajate Lacul Pânzelor, Lacul fără fund și Lacul Verde, precum și un teren de joacă în zona locuințelor ANL.

 

Mai multe locuri de muncă și amenajări peisagistice în zona lacurilor

 

Autoritățile locale și județene au obținut finanțare din fonduri europene pe o linie care vizează sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă în regiunea Centru, prin majorarea numărului mediu de salariaţi în staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului din judeţul Sibiu. Prin investiţiile propuse în prezentul proiect se intenţionează stabilizarea populaţiei ocupantă în oraşul Ocna. Totodată, raportându-ne la potenţialul turistic şi la oportunităţile pe care le va oferi staţiunea după modernizare, intenţionăm ca aceasta să devină o atracţie pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cu precădere în sezonul estival, când unităţile de cazare şi agrement funcţionează la potenţial maxim”, potrivit datelor cuprinse în proiect.

Autoritățile vor ca prin crearea unei infrastructuri adecvate în cadrul stațiunii să atragă cât mai mulți investitori și totodată să creeze cadrul necesar valorificării potențialului turistic din zonă.

Un alt obiectiv al proiectului este creșterea atractivității turistice a stațiunii balneo-climaterice prin realizarea de amenajări specifice activităților de agrement pe o suprafață de 38.707 mp, investiții care vizează punerea în valoare a obiectivelor naturale ale stațiunii și creșterea gradului de utilizare a potențialului terapeutic.

Investițiile cuprind amenajare zonă de agrement și sport pentru sănătate, amenajare parc „Statuia Minerului”, amenajare peisagistică “Lacul Pânzelor”, “Lacul fără fund”,  “Lacul Verde” și amenajare teren joacă – zona ANL .

Perioada de implementare a proiectului este de 78 de luni.

La începutul anului trecut, a avut loc semnarea Contractului de Finanțare nr. 1123 aferent proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului”.

De anul trecut și până acum au fost semnate mai multe contracte pentru servicii de  consultanță în domeniul achizițiilor publice; de auditare financiară, de publicitate, servicii de dirigenție, dar și de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului.

comentarii
4 comentarii

POT FACE CE VOR SI BAZA DE HELICOPTER DAR LA PRETURILE CU INTRAREA MAI BINE MERGI LA MARE TE COSTA MAI PUTIN
bum
03.09.2019 19:22
dac mai modernizeaza mult, nu mai ramane nimic din (fosta) frumoasa statiune ocna sibiului. deja sunt mai multe betoane infioratoare decat luciuri de apa...
nu-i impusca nimeni?
civis
04.09.2019 21:40
Statiunea are nevoie de reparatii capitale.
Statiunea arata deplorabil. Trebuie sa faca modernizari capitale.
Nici nu merita acei 20 lei.
Sper sa faca ceva constructiv cu banii europeni.
Alex
04.09.2019 23:06
Pana nu dispar micii si muzica de prost gust, ramane doar o bomba ordinara ...
05.09.2019 09:20
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia