Tribuna
PNL
Modernizarea Băii Populare Sibiu trebuie să fie gata în luna martie. Muncitorii lucrează la bazinul de înot, saună și instalații
Sorana MAIER
2689 vizualizari
Modernizarea Băii Populare Sibiu trebuie să fie gata în luna martie. Muncitorii lucrează la bazinul de înot, saună și instalații

Proiectul amplu de modernizarea a Băii Populare din Sibiu a ajuns în faza în care echipele de muncitori lucrează la bazinul de înot și montează schela pentru a interveni la tavane, în condițiile în care potrivit contractului, lucrările trebuie să fie gata la finalul lunii martie anul acesta.

De la jumătatea lunii ianuarie până acum, muncitorii au lucrat la scările de metal în turnul de apă, au montat schela la bazin pentru a interveni la tavan, au turnat beton și urmează să decofreze între fosta centrală și clădire. Șantierul a fost extins și la bazinul de înot, echipele lucrează la instalația de apă canal și la tubulatura de ventilație, montează geamurile de la parter, profilele metalice pentru tavanele de  rigips de la subsol.

Tot în această perioadă, firma contractată de Primăria SIbiu lucrează la instalațiile sanitare și electrice, la bazinele de la saună, înlocuiesc tabla de la lucarne, montează scocuri și burlane și lucrează la instalațiile electrice și curenții slabi.

 

Cel mai vechi spa din România, posibil și cel mai modern

 

Baia Populară a fost închisă în anul 2018 pentru lucrări de extindere a spațiilor destinate publicului prin amenajarea subsolului și a mansardei, niveluri care până acum au fost închise.

Totodată, în clădire va fi amplasat un lift gândit special și pentru persoanele cu dizabilități, care va deservi toate palierele clădirii

Lucrările sunt estimate la peste 12 milioane lei din bugetul local.

Proiectul prevede reabilitarea structurii de rezistență a clădirii, modernizarea instalațiilor, restaurarea elementelor istorice ale imobilului, modernizarea bazinului, recompartimentări și extinderi, precum și instalarea unui sistem de monitorizare a clădirii pentru eficientizarea consumului de utilități.

În cazul lucrărilor de rezistență sunt prevăzute consolidarea fundațiilor, a zidurilor și stâlpilor, a coșului de fum, a bazinului și a mansardei; reamenajarea mansardei și construcția unei noi scări spre etaj; refacerea tencuielilor interioare și exterioare și înlocuirea tâmplăriei ferestrelor.

În ceea ce privește arhitectura clădirii, vor fi restaurate toate elementele istorice (balustradele, ușile, compartimentările din lemn la cabinele de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna de la bazin) și se vor reface placările ceramice la bazin, vestiare, grupuri sanitare; vor fi refăcute straturile hidroizolante de la bazin.

Instalațiile electrice, termice, de gaz, de apă și canalizare vor fi refăcute, va fi montat sistem de încălzire prin pardoseală în băi; sistem de supraveghere video echipat cu senzori de mișcare, detectoare de fum și butoane de alarmare.

Instalațiile sanitare, cabinele de baie și duș și grupurile sanitare vor fi modernizate.

Podul va fi transformat în mansardă cu spații administrative și o sală multifuncțională.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia