Tribuna
Apa Canal
Mitropolitul Ardealului: ”Este dureros pentru noi că românii care au plecat din țară au mai mulți copii acolo”
Sorana MAIER
16432 vizualizari
Mitropolitul Ardealului: ”Este dureros pentru noi că românii care au plecat din țară au mai mulți copii acolo”
© Razvan NEGRU

România nu acordă suficientă grijă susținerii familiei, de cele mai multe ori motivând lipsa banilor, a atras atenția Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, în cadrul unei întâlniri organizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, împreună cu autorități locale, organizații non profit și societăți comerciale pentru demararea unui proiect dedicat educării copiilor în spiritul muncii încă de la vârste fragede.

  • Este prea puțină grijă față de copil, începând de la contribuția bănească ce se acordă la venirea copilului pe lume. Este nevoie să existe o siguranță a mamei, care trebuie să ştie că este ocrotită și ajutată ca să poată să nască, să crească şi să facă educație copiilor. Sunt probleme, este adevărat, dar întotdeauna se spune că nu sunt bani. Este o problemă dureroasă pentru noi faptul că românii care au plecat din țară au mai mulți copii acolo. Pentru că în afara ţării mama primește, până la o anumită vârstă a copilaşului, o alocație constantă care este suficientă pentru ea și copil", a spus Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza.

El a adăugat faptul că Biserica este dispusă să se implice într-un proiect pentru educarea copiilor, inclusiv financiar, şi a amintit de faptul că parohiile, începând de la cele mici până la cele din orașele mari, se implică în proiecte pentru susținerea familiei și educarea copiilor.

  • Este atâta bogăție în tineretul nostru, este atâta speranță, acestea noi nu trebuie să le ratăm. Sper ca în învățământ să se simtă acea singură oră de religie mult discutată. (...) Noi ar trebui să cultivăm în sufletele credincioșilor noștri dragostea responsabilă față de copil, nu o dragoste care îl distruge, îi dă toate drepturile și apoi nu îl mai stăpânește, pentru că nu mai are cum, și atunci copiii ajung unde nu trebuie”, a spus Mitropolitul Ardealului.

© Razvan NEGRU

Mai bine o meserie, decât șomer după liceu

Inspectorul șef al Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, Francisc Szombatfalvi-Török, a vorbit despre importanța familiei în educarea copilului în spiritul muncii, spunând că principala problemă vine de la părinți, care mulți dintre ei nu acceptă faptul că poate ar fi mai bine pentru copil să aibă o meserie, decât o facultate.
Francisc Szombatfalvi-Török a vorbit și despre ideea creării unei platforme de autotestare pentru copii, în care aceștia să își descopere singuri aptitudinile și înclinația spre un anumit domeniu.
Aceeași idee a susținut-o și Claudia Simtion, inspectorul școlar șef al Inspectoratului Școlar Sibiu.

  • Poate ar fi bine dacă și părinții ar conștientiza faptul că este o idee mult mai bună să meargă copilul la școala profesională, să aibă o meserie decât să meargă la liceu și după aceea să intre în șomaj, după ce și-a dat Bacalaureatul, că l-a luat sau nu l-a luat”, a spus Claudia Simtion, adăugând că o idee bună ar fi proiectele prin care copiii să fie aduși în diferite firme din diverse domenii pentru a vedea concret ce le-ar plăcea să facă.

Mioara Boncuţ, prorectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, Simona Pop, directorul Serviciului Școli al Primăriei Sibiu, reprezentanți ai instituțiilor de cultură au fost prezenți la dezbatere.

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
 

 


comentarii
3 comentarii

"copiii să fie aduși în diferite firme din diverse domenii pentru a vedea concret ce le-ar plăcea să facă" - eu zic sa mearga toti in vizita la guvern ca sa-si dea seama ca daca stiu "catelus cu parul cret" pot ajunge ministri - poate chiar ai educatiei. versul "fura rata din cotet" il vor invata pe parcurs, iar daca ajung la faza cu oul in gura, trebuie sa se gandeasca daca nu si-l fac dusman pe vosganian. si nu cumva, in loc sa fure rata, sa fure oaia, caci au de-a face cu daea.
pop
17.10.2017 13:15
Sa ste in alte tarii copii unde au mai multe facilitati decat aici in hotia asta, de la vorba la fapta e imposibil in tara asta.
ionut
17.10.2017 21:13
Da-i, Doamne, romanului mintea cea de pe urma! Dupa ce au desfiintzat scolile profesionale si au infiintzat universitatzi de analfabetizare, guvernantzii nostri se plang de lipsa meseriasilor care au cam tulit-o in strainatatea unde li se ofera salarii decente. Si unde fac mai multzi copii decat cei ramasi acasa...
Mick
17.10.2017 21:39
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA