Tribuna
Mitropolitul Ardealului a oferit flori tinerelor mame
Adrian POPESCU
2071 vizualizari
Mitropolitul Ardealului a oferit flori tinerelor mame

Tinerele mame internate în Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu au avut surpriza de a fi vizitate de  ÎPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului chiar de Ziua Internaţională a Femeii. 

Înaltul ierarh a oficiat o slujbă de binecuvântare a mamelor, dar şi a viitoarelor mame, iar la finalul slujbei a felicitat doamnele cu ocazia zilei de 8 martie. În plus, ca un gest de gentileţe, Mitropolitul a oferit flori mamelor şi tuturor femeilor prezente în Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu. De acelaşi gest au avut parte reprezentantele Departamentului de Asistenţă Socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. La eveniment au fost prezenţi şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Vasile Spinean, directorul de îngrijiri, as. pr. Andrei Mihu, cadrele medicale şi o parte a personalului din Maternitatea sibiană. Au mai participat consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului - pr. Ciprian Cândea, protopopul de Sibiu - Ioan Coşa, preotul de la biserica spitalului, părintele Nicolae Laţchescu şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

Din această întrevedere duhovnicească am reţinut  mesajul adresat doamnelor de  ÎPS Laurenţiu, care printre altele a spus:

  • “Atunci când ne gândim creştineşte la ceea ce a lăsat Dumnezeu ca lucrare minunată a creaţiei, ne dăm seama că a da naştere la o viaţă este cea mai mare bucurie pe care poate să o aibă o fiinţă umană, mai ales atunci când vede binecuvântarea lui Dumnezeu, în ciuda nevoinţelor şi durerilor naşterii. Există trei lucruri mari: demnitatea, bucuria nespusă şi responsabilitatea mare. Dacă va rândui Dumnezeu să fiţi primitoarele acestui mare dar, noi toţi suntem obligaţi să vă acordăm o cinstire mai mare decât cea acordată nouă înşine. Cu toţii privim în urmă şi ne dăm seama că la începutul existenţei noastre este o mamă, o fiinţă care a pus temelie existenţei noastre prin binecuvântarea lui Dumnezeu”.

În final, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Vasile Spinean, a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru gândurile line şi blânde adresate femeilor.

  • "Înaltpreasfinţia Sa este un apropiat al instituţiei noastre, pentru care îi suntem profund recunoscători. Numai cei cu rea-credinţă nu recunosc că Biserica şi sănătatea merg mână în mână. Cu toţii atunci când ne rugăm, ne rugăm şi pentru sănătate, iar atunci când reprezentanţii cei mai de seamă ai Bisericii înţeleg să fie alături de noi, simţim o bucurie frăţească”, a mai spus dr. Vasile Spinean.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia