Continental
Tribuna
Mircea Geoană - noul Secretar General Adjunct al NATO
Mircea Geoană - noul Secretar General Adjunct al NATO

Cecretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a decis să-l aibă ca adjunct pe Mircea Geoană. Acesta o înlocuieşte pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, care a ocupat această poziţie din octombrie 2016.

”Sunt bucuros să anunţ numirea lui Mircea Geoană ca următorul Secretar General Adjunct. El este un ferm susţinător al legăturilor transatlantice şi va aduce cu el experienţa sa lungă ca om de stat şi diplomat în acest post. El va fi primul român care deţine această poziţie înaltă. Sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller. Abilităţile sale diplomatice şi experienţa sa în politicile de securitate internaţională au fost nepreţuite pentru Alianţă, pe măsură ce NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate tot mai imprevizibil" a spus Jens Stoltenberg, citat de nato.int.

"Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriaţă provocare şi o oportunitate de a reprezenta interesele Alianţei noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetăţeni. De-a lungul carierei mele diplomatice şi politice am promovat legătura transatlantică şi integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziţie cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importanţei contribuţii a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susţinerea politică si instituţională trans-partinice (sic!) de care s-a bucurat candidatura mea", a spus Mircea Geoană, pe pagina sa de facebook. El îşi va lua în primire postul la mijlocul lui octombrie anul acesta.

comentarii
1 comentarii

NATO chiar crede cā e competent pt jobul acesta sau vrea sa i bage ceva în galosi?
Nu l au studiat putintel?
Nu au auzit de Vîntu sau de mumu Birchal?
E totusi NATO!!!!
Cu el General adjunct suntem în pericol.
Judita
18.07.2019 19:21
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia