Tribuna
Minivacanța a lăsat mulți șoferi fără permis
Minivacanța a lăsat mulți șoferi fără permis
© facebook.com/politia sibiu

În minivacanța de Ziua Națională, mulți șoferi au dat volanul pe câteva clipe de distracție. Fie că au băut, fie s-au drogat sau au apăsat prea tare pedala acccelerației, cei certați cu codul rutier au rămas fără permis de conducere.

Astfel, la data de 1 decembrie, în jurul orei 23.30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea o autoutilitară pe Calea Poplăcii, un sibian în vârstă de 39 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În 2 decembrie, în jurul orei 01.00, pe raza localității Buia, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în Slimnic. Din verificările efectuate a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar autoturismul în cauză este neînmatriculat. În momentul opririi șoferul era însoțit de către proprietarul autoturismului, un sibian în vârstă de 21 de ani, care îi încredințase mașina pentru a o conduce deși ar fi avut cunoștință de faptul că tânărul nu deține permis de conducere. Polițiștii secției de poliție rurală amintite au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv încredințare.

Tot în 2 decembrie, în jurul orei 07.30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Moșna. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în 3 decembrie, în jurul orei 01.00, în Agnita, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Avram Iancu de către un localnic în vârstă de 33 de ani. Întrucât testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În baza celor constatate, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot duminică, în jurul orei 02.00, în Șelimbăr, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Prelungirea Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Șura Mare. Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului. (L. B.)


comentarii
1 comentarii

Nu " minivacanta" i-a lāsat fārā permis. Imbecilitatea lor. Si desigur vigilenta lui Garcea.
Gogu
05.12.2023 07:29
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA