Tribuna
PNL
Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, a semnat contractul de 5,5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanța
Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, a semnat contractul de 5,5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanța
© facebook.com

Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, și președintele Consiliului Județean Constanța au semnat contractul de finanțare pentru una dintre cele mai importante investiții pentru încurajarea turismului de pe litoral, extinderea și modernizarea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. 

„Avem un program de guvernare în care investițiile sunt prioritare și mă bucur că reușim să implementăm proiectele pe care ni le-am propus. Turismul este un domeniu pentru care investițiile sunt necesare. Alături de promovare și măsuri de încurajare și susținere pentru mediul privat care activează în acest domeniu, investițiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. Acum două săptămâni, am fost la Borșa, în Maramureș, unde am semnat contractul de finanțare de 22 milioane de euro pentru o pârtie de schi, iar astăzi sunt la Constanța pentru a semna o altă finanțare importantă pentru turismul de pe litoral dar și pentru comunitatea județului Constanța, respectiv modernizarea și extinderea Delfinariului. Ministerul vine cu 70% din sumă, restul va fi contribuția Consiliului Județean care este inițiatorul acestui proiect și care a întocmit documentația pentru finanțare. Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turiștii dar și mamiferele marine să se bucure de un delfinariu la standarde europene. Doar în ultimi trei ani numărul turiștilor, care au călcat pragul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a crescut cu 80%. De exemplu, în 2018, 626.000 de turiști au vizitat acest obiectiv. Așadar, potențialul acestui punct de atracție turistică este enorm”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Ministrul Turismului urmează ca în perioada următoare să semneze alte două contracte de finanțare pentru investiții în turism la Sibiu și la Călărași.

comentarii
3 comentarii

Da in judetul Sibiu, dd unde pretinzi ca esti, nici o investitie? Apropo,, Paltinisul tine de Sibiu, daca nu stiai....
Netz
08.08.2019 22:58
5.5 mil EURO pentru modernizare ?!? Probabil 75% din bani sunt "sifonati". Cu banii aia faceau doua delfinarii noi...
MB
09.08.2019 10:17
Oare cu banii de la vizitatori ce sa facut?? Nici o institutie care nu se auto finanteaza nu ar trebuii sa existe---
mike--
09.08.2019 20:55
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia