Tribuna
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, le dă vești bune bugetarilor: ”Valoarea voucherelor de vacanță va fi mărită”
Liuba STARII
2996 vizualizari
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, le dă vești bune bugetarilor: ”Valoarea voucherelor de vacanță va fi mărită”
Bogdan Trif, ministrul Turismului, a susținut marți, 10 septembrie, o conferință de presă la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu. În cadrul căreia, a discutat despre organizarea Forumului Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, majorarea valorii voucherelor de vacanță în extrasezon și aducerea turiștilor străini în România.

Sibiul va găzdui în perioada 2-4 octombrie, Forum Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, eveniment organizat de Ministerul Turismului. Potrivit ministrului Bogdan Trif, la acest Forum vor participa membrii Acordului parțial extins din 33 de țări, inclusiv din Vatican.

”Avem înscriși 134 de participanți. Suntem deja la a noua ediție. Pentru prima dată Forumul se va desfășura în România. Nu întâmplător am ales Sibiul. Avem foarte multe obiective culturale la noi în județ, care merită să fie văzute și cunoscute la nivel mondial. Din obiectivele care urmează să fie vizitate, nu putea să lipsească Muzeul ASTRA. De asemenea, vor fi vizitate Centrul Vechi, Catedrala Mitropolitană din Sibiu, Biserica Evanghelică, și Cisnădioara. Vor fi trei zile pline. Mă bucur că am reușit să organizăm acest Forum și mă bucur că îl facem la Sibiu (…) Este extrem de important să ne promovăm și prin turismul cultural. Deocamdată, e un turism de nișă, dar are un potențial enorm, în acest sens. Avem foarte multe obiective, care merită puse pe harta mondială acestui tip de turism. Astfel, putem să atragem foarte mulți turiști, care să ne viziteze țara și orașul nostru”, a declarat Bogdan Trif..

De asemenea, ministrul Turismului a anunțat majorarea valorii voucherelor de vacanță: ”Vouchere de vacanță au fost principalul motor de dezvoltare turistică în 2018. Conform unui studiu, realizat de mediul privat, 1450 de lei. E o sumă importantă, pe care fiecare turist român poate s-o cheltuie doar pe teritoriul României. Ne dorim să îmbunătățim acest sistem și să prelungim sezonul turistic, să acordăm vouchere cu o valoare mai mare în extrasezon, în lunile, în care numărul de turiști e mai mic, comparativ cu cealaltă perioada anului. Vorbim de octombrie, noiembrie, martie și aprilie. Atunci când valoarea voucherilor de vacanță ar putea fi 2.080 de lei. E o sumă consistentă, cu care poți să petreci un concediu decent. Opoziția ne-a criticat că ar fi o pomană electorală, dar e complet de greșit acest mod de gândire. Acești bani ajung într-un final în industrie turistică. Fie că vorbim de hoteluri, fie că vorbim de pensiuni sau restaurante. E un sprijin direct al statului în acest sector privat. Avem un potențial extraordinar pe turism, care din păcate nu a fost valorificat. Prin aceasta măsură, cred că o să ridicăm, din nou, acest sector turistic. Sectorul privat s-a arătat încântat de această nouă măsură și avem toată susținerea lor”.

În plus, Bogdan Trif a menționat că Ministerul Turismului și-a îndreptat atenția spre agențiile de turism și se va implica în mărirea fluxului de turiști străini: ”Pentru prima noapte de cazare urmează să le plătim 50 de euro, dar aici este o condiție, ca turistul să fie cazat patru nopți (Conform unor studii, la ora actuală, turiștii petrec doar două zile în România). Statul român are de câștigat, pentru că turistul străin cheltuie o sumă importantă și acești bani intră în economia României”, a conchis ministrul Turismului.

comentarii
9 comentarii

I-auzi! Si eu care credeam ca de la anul n-o sa mai primim vouchere! Dl ministru ne spune ca se mareste valoarea lor! Sper ca nu e un bluf! Dle Bogdan, sa ai parte de concedii reusite!
bugetarul realist
10.09.2019 18:31
Dar de ce doar la bugetari? Ei va Votează ? Sa vezi tu șocuri dupa alegeri.
Nc
10.09.2019 19:58
Pai se dau si ka privat. Intrebati-va angajatorul de ce nu primiti?!?!
@NC
10.09.2019 20:23
Tu ai impresia că privatii culeg tichetele de vacanță din copac? Pentru a le fi oferite angajaților ele sunt plătite la valoarea nominala. Statul isi permite, ca ia bani din impozitele tuturor și le dă bugetarilor, peste salariile si-asa babane.
Gigi
10.09.2019 21:29
Astia (adica ordinarii sin PSD) fac ca ceausescu...maresc pensii, salarii si asa numitele "vouchere" ca sa nu piarda ciolanu'
Yo
11.09.2019 01:05
pentru ca dupa ce au imprumutat aproape 50 MILIARDE DE EURO la dobanzi URIASE nu prea mai au cum sa finanteze prostiile facute acum au ajuns din nou la solutia psd: promisiunile mincinoase cu daca, parca, va fi, om vedea, noi v-am da dar abia dupa alegeri, alea alea.

"ne dorim sa", " valoarea voucherilor de vacanță ar putea fi", "cred că o să ridicăm", "urmează să le plătim" - praf in ochi doar doar mai voteaza vreun bugetar cu ei, fara sa ia in calcul ca puterea de cumparare a scazut desi salariile (doar la bugetari) au crescut. ca sa nu vorbim de somerii de la miile de IMM-uri care au inchis portile dupa debandada din legislatia fiscala si nu numai cu sute de modificari in ultimii ani !

dar de, doar bugetarii sunt buni, cei care lucreaza la privat sunt cah, ei sunt buni doar pentru finantarea vilelor si concediilor hotilor din psd !!!

sa vorbim de MIILE DE SCOLI SI SPITALE fara autorizatie de incendiu sau de la DSP, fara dotari, aparatura sau toalete, fara dezinfectanti sau chiar sapun si hartie igienica ?
isi aduc aminte de ele doar din 4 in 4 ani pentru a promite alte gogosi, sau cand la o catastrofa mor oameni nevinovati !!!
psd nu se dezminte
11.09.2019 08:54
Nu a imprumutat nimeni mincinosule, toata datoria externa a Romaniei e de 34 % din PIB. PSD a platit datoria la FMI facuta de PDL. Romania are printre cele mai mici datorii externe raportat la toate tarile din UE ( locul 4 ca cea mai mica datorie). Sunt datele Bancii Mondiale si ale EUROSTAT. Asa ca hai mars cu dezinformarea.
@ postacul PNL / USR
11.09.2019 10:28
asistatule te deranjeaza adevarul si faptele ?
e greu sa zici ziua ca e noapte ?
ia de aici de la al tau teodorovici citire:

conform ministrului de finante teodorovici Romania se imprumuta pentru acoperirea deficitului:
dcbusiness.ro/eugen-teodorovici-explica-de-ce-romania-se-imprumuta_605047.html

in martie 2019, datorita cresterii "record" a economiei ne-am imprumutat cu inca 3 MILIARDE DE EURO din care in investitii au mers ... ZERO !
adevarul.ro/economie/bani/teodorovici-explica-imprumutat-3-miliarde-euro-numele-romaniei-1_5c9c6000445219c57ec8e6f0/index.html

in 2018 am imprumutat PESTE 78 MILIARDE DE LEI adica vreo 17 MILIARDE DE EURO la dobanzi record !!!
cotidianul.ro/romania-tara-care-se-imprumuta-la-cele-mai-mari-dobanzi-din-ue/

de bine ce o ducem si pentru ca nu avem nevoie de bani, tot anul acesta, psd a marit si plafonul maxim de indatorare pentru imprumuturi pe piata de la 27 la 31 de MILIARDE DE EURO:
zf.ro/banci-si-asigurari/guvernul-psd-imprumuta-mult-bancile-straine-ministerul-finantelor-cere-aprobare-imprumuturi-externe-ridicand-plafonul-31-miliarde-euro-4-miliarde-euro-mult-voia-pana-acum-18073919
zile grele pentru asistatii psd
11.09.2019 16:29
Stati linistiti guvernul va impozita pe cei plecati sa lucreze in strainatate ca sa poata marii pensiile speciale ,salariile nesimtite si vocerele de vacanta -- daca va reusii se va bucura tare asistatii-plosnitele sociale Romanesti-- Dar ma tem ca tot la imprumuturi de la banci va fi salvarea --fiindca cei ce lucreaza afara --platesc taxe in tara respectiva-- Marea problema e ca sacul a cam ajuns la fund si bancile nu va mai da banuti -- Si ce greu e pentru cei invatati sa primeasca de haba sa treaca la munca --
mke
12.09.2019 08:52
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia