Tribuna
Ministrul Transporturilor: Sibiu-Boița va fi gata la finalul anului viitor, iar Sibiu-Pitești în 5 ani
Sorana MAIER
3226 vizualizari
Ministrul Transporturilor: Sibiu-Boița va fi gata la finalul anului viitor, iar Sibiu-Pitești în 5 ani

Autostrada Sibiu-Pitești va fi gata în 5 ani, iar unele tronsoane vor fi finalizate mai repede. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat marți, la DigiFM, că tronsonul de autostradă Sibiu-Boița va fi gata anul viitor, iar cel mai optimist termen pentru finalizarea autostrăzii Sibiu-Pitești este de 5 ani.

„Sibiu-Boița va fi gata la finalul anului viitor. La Pitești-Curtea de Argeș, lotul cinci, e semnat contractul cu o firmă italiană, într-o lună, maxim două, încep lucrările acolo.

Tronsonul patru, mai dificil, de la Curtea de Argeș la Tigveni, acolo au tot fost contestații, înțeleg că în 2-3 zile se dă câștigătorul din nou, vedem dacă mai sunt contestații, vom vedea când semnăm contractul. Acolo este un tunel mare, o lucrare grea.

De la Tigveni până la Boița, această zonă cu adevărat critică, sunt loturile doi și trei. Lotul doi este mai greu pentru că e Defileul Oltului cu multe tuneluri, trei e greu pentru că este terenul instabil.

Sunt proceduri de licitație lansate. Sunt 15 companii interesate. Se va alege o listă scurtă din care se aleg 5-6 firme care merg în licitarea finală.

Va fi cel mai greu proiect din România. Este un termen optimist să fie gata în 5 ani, unele tronsoane vor fi gata mai repede.”, a declarat Cătălin Drulă

În ceea ce privește autostrada de pe Valea Prahovei, ministrul a explicat faptul că a fost semnat contractul pentru proiectul tehnic Ploiești - Brașov.

„Sper să livreze un material de calitate. Este același care face A7 de la Ploiești la Bacău. Am discutat să se concentreze pe un traseu modern în zona critică cu un tunel de 4 km la Bușteni, cu tunel de 2 km la Sinaia. Cred că varianta cu tuneluri este cea care ar ajuta și turismul. I-am rugat să ne predea zone de documentație mai repede, de exemplu la Comarnic. Nu o să dureze câteva luni. Termenul contractual pentru documentație este de 2 ani și jumatate. Sper ca pe anumite sectoare să fie gata mai repede. Sunt interesate firme mari din Europa pentru acest proiect. Stabilind exact traseul poți obține un preț mult mai bun”, a mai spus Cătălin Drulă.

 


comentarii
6 comentarii

Drule.
alcibiade
24.02.2021 21:03
o sa ajunga mai repede omul pe Marte.
25.02.2021 16:13
După cum se lucrează , eu am toate motivele să îl cred pe domnul ministru. Sa fie-ntr-un ceas bun!
Ioan Ardeleanul
26.02.2021 14:12
Intr-o tara normala tronsonul Pitesti -Sibiu ar fi inceput demult ,deoarece zona montana are o durata de executie mare (poduri, viaducte, tuneluri multe), dar decidentii au vrut sa taie doar panglici si sa inaugureze bucatele de autostrada ca sa se laude .
Daca aveau minime cunostinte (doar au o armata de consilieri) faceau lucrurile normale ,fara festivisme banale .
Daca licitatiile nu sunt finalizate cum se poate estima finalizarea lucrarilor?
Probabil cand vor fi terminate lucrarile domnii care s-au perindat pe la MT sunt demult la pensie .
Drumarul
28.02.2021 08:07
Ce i mai jos de turnul spart nu ma intereseaza...
Corbul
28.02.2021 11:04
@Corbul
Asa zice si nevasta-ta.
28.02.2021 18:00
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA