Tribuna
Sevis
Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, la Sibiu: "Avem nevoie de o refacere capitală la terenul de rugby"
Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, la Sibiu:
Bogdan Matei, ministrul Tinertului şi Sportului a fost prezent la Sibiu, vineri, într-o scurtă vizită. El a fost însoţit de ministrul Turismului şi preşedinetele PSD Sibiu, Bogdan Trif. Cei doi au vizitat bazele sportive aflate în subordinea MTS ca Bazinul "Olimpia", Baza Hipică şi terenul de Rugby din Parcul Sub Arini-Dumbrava.

Trif: „Există bani suficienţi pentru plata pensiilor, iar din toamna va creşte punctul de pensie”

Ministrul Bogdan Trif a precizat, chiar de la inceputul conferinţei de presă, că, în ciuda zbonurilor, există bani la Buget pentru plata pensiilor mărite, fiind începute recalculările pentru Grupa I şi II.

"Pensionarii o să-şi primească bonusul de 50 şi 25% în funcţie de grupă. Mai mult decât atât, de la 1 septembrie, punctul de pensie se va majora".

În continuare, Trif a subliniat că a fost o eroare din partea preşedintelui Klaus Iohannis întârzierea aprobării bugetului, la fel ca şi declaraţia acestuia cum că nu ar fi bani de pensii şi că bugetul este unul mincinos.

"Total fals, există bani, nu înţeleg de ce face acest lucru (...) Ştiţi cu toţii că în fiecare an a făcut acest lucru şi de fiecare dată am demonstrat că programul de guvernare este extrem de viabil şi că am avut creşteri economice recunoscute de toate barometrele europene şi internaţionale ca EUROSTAT şi Banca Mondială”.

Matei: "Sunt şi puncte care m-au nemulţumit"

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi-a început declaraţia mărturisind presei că a absolvit ULBS continuând că, la Sibiu, în urma vizitei sale, a constatat că "s-au realizat lucruri importante şi benefice pentru ceea ce înseamnă activitatea sportivă" şi i-a felicitat pe toţi cei implicaţi.

MTS a alocat, şi anul trecut, spune Matei, sume importante pentru amenajarea bazelor sportive, făcând referire directă la lucrările de reabilitare a Bazinului "Olimpia".

La fel, şi anul acesta vor continua investiţiile, la Sibiu, atât pentru clubul sportiv aflat în subordine, cât şi la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

Sumele nu sunt mici. Bugetul alocat a crescut cu 95% faţă de anul trecut.
În acest moment, MTS analizează cererile pentru investiţii pentru 2019, atât din partea cluburilor sportive, cât şi din partea DJTS-urilor din ţară.

"Sunt și puncte care m-au nemulțumit în această vizită. Da, într-adevăr, mai avem nevoie de anumite investiții pentru finisaje în anumite baze, cum este bazinul Olimpia, avem nevoie de o refacere capitală la terenul de rugby, unde am stabilit de comun acord ca în perioada următoare domnul director să ne viziteze la București cu documente, studii și despre impactul bugetar, pentru a vedea ce putem face anul acesta pentru demararea lucrărilor”, a spus Bogdan Matei.

El a precizat că "anul acesta nu vom avea niciun fel de problemă cu sportivii şi antrenorii noştri, ba din contră, va avea fiecare club în parte o majorare din punct de vedere al bugetului".

Referitor la Baza Hipică, ministrul Tineretului și Sportului a spus ca acolo este nevoie de investiţii,  mai ales pentru că este singurul club din România de acest fel şi că îl așteaptă pe directorul clubului la București, pentru a discuta investiţiile "concret, pe cifre".

Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, a adăugat că, înainte de a prelua PSD guvernarea, "în Bazinul Olimpia ploua, la propriu şi aveam un acoperiş ciuriuit", în prezent problema fiind parțial rezolvată. 

Proiect de punct SMURD la Păltiniş, proiect turistic la Ocna Sibiului

Ministrul Bogdan Trif a mai anunţat, tot vineri, că săptămîna viitoare, reprezentanţii Consiliului Judeţean sunt invitaţi la Bucureşti, pentru a discuta proiectul finanţării unui punct SMURD la Păltiniş.

"Avem banii să finanţăm acest proiect, aşteptăm să vină cu toate documentele", a spus Trif.

La fel, Primăria Ocna Sibiului a depus un proiect care are legătură cu turismul şi lacurile sărate: parc turistic tematic şi un parc de rulote.

Trif a mai adus în discuţie şi ”incidentul" de copyright al clipului de promovare turistică al MT, când spotul de promovare turistică a fost şters de YouTube pentru că ar fi încâlcat drepturi de autor. 

MInistrul a precizat că a fost un simplu incindent: postul de televiziune ProTV a "urcat" pe YouTube jurnalul de ştiri în care se alfa şi clipul MT, iar platforma de video sharing a considerat că Ministerul Turismului a "furat" clipul de la ProTV, deci a fost şters. Problema a fost în final rezolvată.

 


comentarii
2 comentarii

Asta e ala cu nota sub 4 la examen.... Deștept....
Cititor 13
24.03.2019 12:58
NU E CU 4 E CU 7 CASE FURATE ! OARE CINE O FI FURAT DIN MEDITATII ?
Gilu
24.03.2019 22:01
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia