Tribuna
SEVIS
Ministrul Sănătăţii contestă raportările COVID-19 din Bucureşti: "E ridicol de puţin, nu cred că rata este sub 3 la mie, în realitate"
Ministrul Sănătăţii contestă raportările COVID-19 din Bucureşti:
© Facebook: Vlad Voiculescu

Aoleu! Păi dacă-n Capitală e aşa, ce-o fi la noi, ăştia care luni la rând  - remember? - nu avurăm picior de covid prin bătătură? Mai ţineţi minte cum se-ncăpăţâna să ne ocolească virusul de parcă cineva i-ar fi desenat un gard ? Sau prin zonele unde umblă vorba că sunt zile întregi în care nu se face nici măcar o testare, acolo ce-o fi, mai întreb? Mă rog, până nu aflăm să reţinem că ministrul Sănătăţii contestă raportările Covid - 19 făcute de Grupul de Comunicare Strategică pentru Bucureşti.  Căci, da: e şi asta o strategie, nu credeţi? Ca să dezumfli panica, îi tragi de ventil, bagi cifre mici, iar situaţia pare ţinută-n lesă, semn că destoinicii de la butoane-s vrednici din cale-afară, nu?
De data asta de prins s-a prins cu voce tare tocmai ministrul Sănătăţii care a declarat că nu crede că rata infectărilor este mai mică de 3 la mia de locuitori aşa cum a anunţat Grupul de Comunicare - aplauze! - Strategică. Potrivit datelor făcute publice joi, Capitala rămâne o zonă galbenă cu o incidenţă cumulată a cazurilor de 2,69 la mia de locuitori. 
Întrebat de nişte ziarişti răi dacă ştie cam cât de răspândit e coronavirusul în Bucureşti, Vlad Voiculescu a spus că ştie doar că e răspândit. 
"E ridicol de puțin, știm că este răspândit. Nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Europa FM.
Acuma pe bune: cine s-ar fi aşteptat ca tocmai ministrul să aibă habar de virus şi eventual să mai ofere şi nişte date concrete? Păi, de-aia credeţi că e ministrul Sănătăţii ministrul Sănătăţii? 
Cu alt prilej, întrebat de alţi ziarişti, tot răi, dacă nu cei mai răi, Voiculescu i-a trimis să caute date despre carcalac la "desepeuri" sau la Ministerul de Interne. "Decât" că "desepeurile" au ridicat din umeri, apoi i-au coborât, după care iar i-au ridicat şi tot aşa. Iar la poteră era de serviciu fix caraliul ăla care ştia decât să citească. Ăl`lalt, cu scrisul, avea zi liberă, deşi superiorii încă-l bănuiesc că era-ntr-o misiune, chitit să zdruncine mafia pătrunjelului, poate chiar şi a şteviei. 
Şi dacă tot e rata aşa mică, ce s-au gândit autorităţile? Să deschidă, fireşte, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri şi ce-o mai dori prefectul Capitalei, nen-tu Berbeceanu. 
”Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!
Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate", a scris Traian Berbeceanu pe Facebook. 
Deci, iată că se poate! 
Între timp, prefectul Capitalei a anunţat că de luni restricţiile vor fi agăţate-n cui ca să facă loc relaxării. O decizie luată împreună cu Nicuşor, dar - ce să vezi? - fără Arafat. "Decizia era luată când am ajuns eu", a explicat şeful DSU. 
Sătulă să mai umble pe vârfuri, tulpina mutantă tropăie zgomotos, pare că-şi armează pasul de defilare, şcoala stă să-nceapă, pe pârtii e dezmăţ, iar relaxării i se urzeşte unda verde. Şi când te gândeşti că prostovanii ăia de europeni trag oblonul unul după altul ... 

 

comentarii
3 comentarii

pai si pe ce se bazeaza? i-a testat el in paralel si i-au iesit mai multi? ce conteaza cati se infecteaza cat timp spitalizarile scad?
23.01.2021 00:31
USR a primit ordin de la cei care îi controlează să facă tot ce se poate pentru a distruge tot ce se mai poate distruge în România: economie, sănătate, învățământ, justitie. Urmăriți cu atenție ministerele conduse de ei și măsurile luate.
Un comentator
23.01.2021 11:21
Asta i ala de nu are diploma de licenta! Securist nou, fara pregatire, afon total!

Demisia se impune dupa o asemenea declaratie!
Ion
25.01.2021 09:31
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia