Tribuna
Ministrul Sănătății a lăudat, în prima sa conferință, intenția autorităților din Sibiu de a construi un spital
Laura BUCIU
5890 vizualizari
Ministrul Sănătății a lăudat, în prima sa conferință, intenția autorităților din Sibiu de a construi un spital

 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a vorbit, în prima sa conferință de presă de la instalarea în funcție, despre intenția autorităților locale de la Sibiu de a construi un spital nou. Acesta a enumerat construirea de spitale noi între primele trei priorități. Discutând despre spitalele regionale, Costache a spus că nu trebuie uitate intențiile autorităților de la Sibiu și de la Brașov de a construi, la rândul lor, spitale.
„Prioritate este analiza stadiului dezvoltării proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes național trebuie să vedem exact unde suntem în acest moment. Dar toată lumea vorbește de spitale regionale. Haideți să vedem ce se întâmplă și în alte proiecte, la nivel județean. Nu contează culoarea lor politică. Orice proiect în domeniul sănătății este binevenit. Știu că la Brașov este un proiect destul de avansat. La Sibiu, la fel, se lucrează bine. Deci vom fi prezenți foarte des în teritoriu”, a spus Victor Costache.
Ministrul, care până la instalarea în funcție a condus ca director medical Spitalul European Polisano, din Sibiu, a dat și vești bune absolvenților de medicină, afirmând că nu vor fi schimbate regulile jocului, astfel că examenul de rezidențiat va avea loc așa cum a fost stabilit, în data de 8 decembrie. În plus, Costache a afirmat că toți concurenții care vor obține punctaj de trecere, respectiv 60%, va avea post de rezident.
Vestea proastă dată de ministrul Sănătății și de premierul Victor Orban a fost aceea că nu mai sunt bani pentru salarii în sistemul sanitar.
„Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

 

comentarii
4 comentarii

Dacă-i catolic, scuze moi! Dacă e ortodox, nu știe nici să-și facă cruce. La depunerea jurământului, și-a făcut cruce cu toată palma, de la stânga la dreapta.
B.Utoru
07.11.2019 17:53
ii de import
in februarie lo numit/ primit in pnl turcana de botshani cu cimpan (AMBELE PDL BASE/BOC)
ce o promis ca nu il cred pe monsieur docteur?
adi3
07.11.2019 18:55
Dragul de el! A "lãudat" initiativa....

Doctore, SJ Sibiu are corpuri de cladire de la 1850, adica inainte de Cuza; intrarea la Urgenta se face de pe o strada cu sens unic, astfel ca in fiecare zi multe persoane, aflate in pericol iminent, pierde cateva minute pretioase pana ocoleste 3 strazi. Dar asta stiai deja

Mai laudã mult matale
Eu
07.11.2019 21:25
E foarte de laudat intentia autoritatilor. E foarte buna. Exista de vreo 10 ani si nu se da batuta.
Robespierre
08.11.2019 21:06
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia