Tribuna
Ministrul Muncii, Marius Budăi: sunt bani de pensii, iar indexarea va continua
Ministrul Muncii, Marius Budăi: sunt bani de pensii, iar indexarea va continua
Vizita multi-ministerială în municipiul şi judeţul nostru din ultimele zile a continuat, luni, cu prezenţa la Sibiu a lui Marius Budăi, Ministrul Muncii și Justiției Sociale. Acesta, însoţit de ministrul Turismului şi preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a avut, la Cercul Militar, o serie de discuţii cu pensionarii, atât cei din sistemul apărării şi ordinii publice, cât şi cei din sistemul public.

 

Ministrul Budăi a infirmat zvonurile privind lipsa banilor de pensii, vehiculate de anumiţi reprezentanţi ai Opoziţiei. „Am asigurat pensionarii că, aşa cum am promis, în bugetul pe anul acesta sunt prinse sumele pentru plata pensiilor, nu avem nicio sincopă”. El a mai precizat că din cele aproximativ 100.000 de decizii, peste 47.000, sunt deja emise, iar din ele, 39.000 sunt puse în plată, până la 30 septembrie. Tot până în septembrie anul acesta, Legea recalculării pensiilor va fi pusă în totalitate în vigoare.

Ministrul Muncii a mai trecut în revistă facilităţile aduse de actualul guvern, ca mărirea pragului de impozitare a pensiilor, de la 1.050 la 2.000 lei, scutirea totală pentru plata asigurării de sănătate şi majorarea pragului pentru care se eliberează reţetele compemsate. Se are în vedere, până în 2020 şi dublarea valorii punctului de pensie.        
 
Budâi a caracterizat discuţiile cu pensionarii sibieni ca fiind „extrem de interesante” şi a reafirmat că subvenţiile de transport pe cale ferată ale studenţilor vor rămâne şi că, în ciuda zvonurilor, „nu avem intenţia să scoatem aşa ceva (...) noi le-am dat, noi le vom păstra.”. La fel, Legea salarizării va continua să fie pusă în practică (tot în ciuda informaţiilor false vehiculate în spaţiul public), şi vor continua subvenţiile în agricultură. Fiind întrebat de jurnalişti dacă subvenţiile pentru studenţi vor fi extinse şi pentru elevi, ministrul a răspuns că se are în vedere această posibilitate.

Ministrul Turismului Bogdan Trif, aprecizat, la rândul său, că atât subvenţiile acordate studenţilor pentru transport, cât şi voucherele de vacanţă, contribue la dezvoltarea turismului în România şi a reafirmat că nu se va renunţa la această măsură, dar că regretă că Opoziţia a caracterizat aceste măsuri drept „populiste” şi că trebuie să se renunţe la ele.  

„Vă vedem”, prezenţi la sosirea ministrului

Protestatarii din Piaţa Huet, de la „Vă vedem din Sibiu”, au fost prezenţi, în număr foarte mic  şi fără VIP-urile cunoscute, în zonă, ştiind din presă de vizita ministrului muncii, dar s-au comportat extrem de civilizat, chiar aplaudând la un moment dat (dar în semn de protest), la apariţia celor doi, Bogdan Trif şi Marius Budăi.

Foto:Răzvan NEGRU

 


comentarii
11 comentarii

Evident ca sunt bani. Dar de unde ?

Ministerul Finantelor a anuntat ca anul acesta vor IMPRUMUTA PESTE 20 MILIARDE DE EURO la dobanzi record pentru acoperirea deficitului bugetar, din care mai bine de 10 MILIARDE DE EURO DOAR PENTRU PLATA PENSIILOR SI AJUTOARELOR SOCIALE !!!

Oare cine ii va da inapoi ? Tot noi fraierii care muncim ca doar nu aia din psd care si-au tras pensii speciale de pana la ZECE MII DE EURO pe luna fara a cotiza un leu la fondul de pensii ! Pensiile speciale a nici zece mii de oameni totalizeaza mai mult decat pensia media a cateva sute de mii de pensionari amarati care trebuie sa aleaga zilnic intre a manca, a cumpara medicamente sau a plati facturile !

Ca dupa aia altii vor trebui sa scoata castanele din foc si sa le explice oamenilor ca nu poti trai la infinit pe datorie si ca la un moment dar trebuie sa strangi cureaua si sa returnezi imprumutul, e alta mancare de peste.

Atunci psd o sa zica "noi v-am dat si astia va iau" cand de fapt ei doar au furat si noi platim !!!
Robert
20.05.2019 16:51
Nu mai minti mincinosule ! Nu a zis nimeni din guvern ca se imprumuta ! Mincinos PDL -ist ! BASESCU CU TURCAN au imprumutat de la FMI 20 de miliarde de euro. Psd a platit datoria si a marit si salariile. Turcan explica ce bine a facut PDL actualul PNL ca a taiat salariile si pensiile. Nu mai minti ca o lichea ! Chiar ii crezi prosti pe sibieni. Crezi ca sibienii nu isi mai aduc aminte cine a taiat veniturile romanilor ?
@ postacul PNL
20.05.2019 19:20
culmea culmilor e ca un papagal psd sa vorbeasca de minciuni !!!

da, sibienii stiu bine cine e de vina pentru situatia in care suntem ca tara, chiar daca noi o ducem mai bine decat cei din mosiile baronilor rosii care ii cred pe romani iobagi pe plantatie.
de ce crezi ca psd e inexistent si nu conteaza in Sibiu si Ardeal ?

pe timpul lui basescu in crestere economica record cine nu a investit un leu si a majorat salariile ?
da, un pnl-ist adica Tariceanu. el a mai facut niste imprumuturi care impreuna cu cele facute de psd au fost returnate in plina criza de guvernul boc care culmea a lasat Romania imediat dupa criza cu mai putine datorii decat inainte !
si apoi ghici cine a ajuns la guvernare ? ponta adica tot psd. iar pe timpul lui ciolos cine avea majoritatea in parlament si aproba sau nu ? ai ghicit tot psd.

deci mai incet cu pianul pe scari fraiere !
o sa vedeti la vot pe unde e psd prin Sibiu.
pt asistatul psd
20.05.2019 20:24
Nu mintii sunt bani nene -(-@ postacul pnl )---- desigur in bancile mondiale dar----dai dobinda de te ustura -- Ceausescu a strins cureaua pentru binele tarii si a platit imprumuturile dar cind sa fie bine in RO ,hop comunistii, adica tradatorii de tara si neam la-u impuscat --Acum avem bani (ciuciu) DE UNDE BANI MAI ANIMALELOR?? industria --la fier vechi , pamintul arabil -40/100 vindut strainilor , padurile chelite de straini (tot cu ajutorul cozilor de topor) iar companiile facute de straini i-si bat joc de tara tot cu ajutorul cozilor de topor si colac peste pupaza isi dau cu nerusinare --pensii speciale --Mai psd-istule maninci rahat cu lopata sau sigur ai si tu o pensie de revolutionar si una babana speciala?? daca e asa --plosnita sociala , venim cu dtt- Nu agreez nici cu pnl-eu -- astia vor sa distruga din punct de vedere moral tara -- Asa ca va invit pe voi SIBIENI sa votati un independent la euro- Peter Costea iar pentru presedintiale -- Nasul T.V Radu Moraru!!!!
@-@postacul pnl-
21.05.2019 05:13
PNL/PDL A TAIAT SALARII SI PENSII ! PSD INTODEAUNA A MARIT SALARIILE SI PENSIILE ! FORTA PSD !
Luke
21.05.2019 07:35
@Redactia Tribuna: de ce nu se semneaza niciodata redactorul care scrie articolele de odã pt. PSD cu penibilul Trif in 20 de poze??

@PSD: vin alegerile si va intoarceti de unde ati venit
Eu
21.05.2019 07:38
Dar de ce nu se semneaza cand e plin de ode PDL/PNL, sau nu e voie sa se mai relateze nimic de PSD, ca asa vrei tu si toti hotii tai de case
@ postacul PNL
21.05.2019 09:16
o sa va injure generatiile urmatoare pt. minciuniile care le faceti acum.
abc
21.05.2019 12:06
Am iesit in strada ca sa scapam de PCR in 89 si am dat de PSD-isti acum sa avem din nou pe cine injura .Darea-ar holera in iei cu ticalosul de Dradnea in frunte .Deci sau creat toate posibilitatile de a avea din nou pe cine injura ,pe toata sleahta de hoti si asistati sociali ce-l sustine pe acest NIMENI .
Marin din Bolintin
21.05.2019 14:58
Bravo Trif ! Invidioșilor, nu ați făcut nimic în viata și va arătați frustrările pe aici ? PSD a dat și PNL basist a luat,maram ca a fost spre binele nostru,mincinosii !
!
21.05.2019 23:03
28 ianuarie 2019 Teodorovici: "Nu ne împrumutăm în piaţă. Că tot am auzit aici ruşinea nu ştiu care. („rușinea” că statul nu se poate împrumuta de pe piață, n.n.) Nu, încă o dată: Ministerul de Finanţe are sume suficiente pentru a se finanţa. Ştiţi foarte bine - avem sumele necesare în Trezorerie pentru a ne finanţa pentru foarte mult timp, minim şase luni de zile".

28 martie 2019 Teodorovici dupa ce a imprumutat 3 MILIARDE DE EURO la DOBANZI MAI MARI DECAT GRECIA (tara cu rating "gunoi") si pe cel mai lung termen din istoria Romaniei (30 ani):
„Este o strategie de finanțare pe care Guvernul a prezentat-o în mod public la început de an.Ceea ce azi am luat din piață ne ajută să avem finanțare pentru cel puțin 6 luni. Într-o posibilă situație incomodă pe plan internațional ne asigură nouă stabilitate."

18 aprilie 2019 Teodorovici: "În următoarea emisiune pe care România o va face în pieţele externe, ne vom asigura exact necesarul de finanţare pe acest an în acest sens, şi din a doua parte a anului ne vom finanţa aşa cum vrem noi şi vom impune costuri în piaţă pentru anul viitor."
"Da, România se va împrumuta pentru că aşa este mersul oricărei economii din lumea asta. România are, ştiţi foarte bine, un deficit pe care şi l-a asumat pentru anul acesta, undeva la 28 miliarde de lei..."

IN 4 LUNI DE 3 ORI a declarat ca avem bani pentru urmatoarele 6 luni pentru ca apoi sa se imprumute la costuri record !!!
21.05.2019 23:19
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia